Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Oefenwedstrijd Herner EV vs. Tilburg Trappers

Trappers opnieuw tegen Herner EV in derde oefenwedstrijd

Trappers maakt zich op voor het derde oefenduel voor de start van de nieuwe ijshockeycompetitie op 6 november. Kan Tilburg zich revancheren in Herne na de 1-3 nederlaag van het eerste oefenduel tussen de twee clubs dit pre-seizoen?

Ook de Tilburgse ijshockeyclub wordt hard geraakt door Corona waardoor het steeds moeilijker wordt voor Trappers om (samen) te trainen. Maar Tilburg Trappers gaat door waar anderen stoppen, dus stappen de boys in yellow vandaag gewoon in de bus en gaan ze de strijd aan met de nummer twee van vorig seizoen.

MOET BETER

Mickey Bastings zei na de 1-3 nederlaag tegen Herne: “Er is nog voldoende werk aan de winkel. Natuurlijk hebben zij de beschikking over ervaren jongen, maar we kunnen beter en moeten beter!

Herner zelf beleefde afgelopen dagen een spannende week. Vorig weekend werd het oefenduel tegen EC Bad Nauheim uitgesteld vanwege een coronabesmetting rondom het team van coach Danny Albrecht. Gelukkig raakte er verder niemand meer besmet en hebben ze voor de wedstrijd vanavond groen licht gekregen. “Voor velen was het virus voor het eerst echt dichtbij. Nu is het fijn dat we ons weer kunnen concentreren op ijshockey.

NOG AANVALLENDER

En Albrecht en zijn team zijn klaar voor de match tegen Tilburg. De enthousiaste coach wil een nieuwe manier van spelen gaan uitproberen tegen Trappers met een rij van vier aanvallers en één verdediger. “Dit is nog aanvallender dan we al deden! Ik denk dat we vaker zo zullen spelen, omdat we er de perfecte mensen voor hebben.” Spitsen Nils Liesegang en Christoph Ziolkowski spelen dan als tweede verdedigers. “We kunnen spelen zoals we normaal doen, dat doen we goed. Maar nu kunnen we iets uitproberen dat we nog niet eerder hebben gedaan. En dit op hoog niveau tegen sterke tegenstanders,” aldus Albrecht.

GOEDE DINGEN

De Tilburgse captain Mickey Bastings zei na het vorige duel tegen Herne zich te verheugen over de ontwikkeling van de jeugdige spelers van Trappers: “Ze lieten goede dingen zien en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.” Vanavond om 20 uur valt de puck op het ijs in de Hannibal Arena en gaan we hopelijk nog veel meer ‘goede dingen’ zien.