Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 52

Onzekerheid troef

In deze bizarre tijd knaagt de onzekerheid over de (nabije) toekomst aan velen van ons. Zo ook in de Oberliga. Gaat de competitie écht op 6 november van start en zo ja, kan het seizoen ook zonder onderbrekingen worden afgemaakt? Vragen waar we (voorlopig) nog geen passend antwoord op hebben. Ondanks deze twijfel zetten we weer wat zaken op een rij in de Tuesday’s round-up.

Met in deze editie aandacht voor de donkere wolken boven het ijshockey, het werk aan de winkel voor Tilburg Trappers, de zoon van …, de oudste speler in de Oberliga Nord en wordt Sam Verelst een Crocodile?

DONKERE WOLKEN

Terwijl Tilburg Trappers volop in de voorbereiding zit, pakken zich donkere wolken boven de Oberliga Nord samen. Vanwege het explosief oplopende aantal coronabesmettingen lieten medisch specialisten gisteren al weten dat zij strenge maatregelen van het kabinet verwachten. ‘Er is geen tijd om met vingers te gaan wijzen, we zullen snel moeten gaan optreden’, sprak Peter Paul van Benthem, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Vanavond om 19.00 uur volgt er wederom een persconferentie van premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Verwacht wordt dat er een streep gaat door alle volwassenensport in Nederland. Dat geldt in ieder geval voor de amateursport waarbij geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Of ook het ijshockey wordt stilgelegd, is op dit moment nog onzeker.

‘A LOT OF THINGS TO WORK ON’

Herner EV bezorgde Tilburg Trappers vrijdagavond de eerste nederlaag van de voorbereiding. In een onwerkelijke setting ging men tegen de nummer 2 van afgelopen seizoen met 1-3 onderuit. De tweestrijd was geen wedstrijd voor al te streng oordelen en harde conclusies. Daarvoor waren er bij voorbaat al te veel verzachtende omstandigheden te noemen. De belangrijkste, zonder twijfel, Corona, maar ook het ontbreken van vier gerenommeerde krachten (Ryan Collier, Danny Stempher, Boet van Gestel en Bartek Bison).

It showed us we have a lot of things to work on’, luidde het oordeel van coach Bo Subr na afloop. ‘Obviously we missed four players but we have to be much more hungry. It’s a friendly game  but we were too friendly at times. There were some good things too but it wasn’t consistent enough.

DE ZOON VAN …

With the 29th selection in the first round of the Entry Draft, the Vegas Golden Knights are pleased to select from the Chicago Steel of the USHL, forward Brendan Brisson.’ Zo maakte general manager van de Vegas Golden Knights, Kelly McCrimmon, vorige week dinsdag zijn keuze voor de 18-jarige center uit Manhattan Beach (Californië) wereldkundig.

Brendan is (nog) niet zo bekend bij het grote publiek. Zijn vader, Patrice ‘Pat’ Brisson, echter des te meer. De 55-jarige Frans-Canadees verdedigde een seizoen (1986-1987) de kleuren van destijds (Hebro) Trappers. Met 33 goals en 62 punten in 32 duels kende de right winger een uitstekend eerste jaar in de Kruikenstad. De bedoeling was om er nog minimaal een jaar aan vast te knopen, maar de liesblessure (opgelopen in een wedstrijd tegen Nijmegen) maakte een vroegtijdig einde aan zijn ijshockeycarrière.

Na zijn kortstondige verblijf in Tilburg vertrok Pat naar Los Angeles waar zijn goede vriend (en Hockey Hall of Famer) Luc Robitaille furore maakte bij de Kings. In 1992 werd Brisson de agent van de left winger en niet veel later ook van Pittsburgh Penguins superster Mario Lemieux. Inmiddels vertegenwoordigt hij met zijn bedrijf CAA (Creative Artists Agency) ruim 60 NHL spelers waaronder Sidney Crosby, John Tavares, Nathan MacKinnon, Patrick Kane, Jonathan Toews, Anze Kopitar en Matt Duchene.

STILL GOING STRONG

Esbjörn Hofverberg is al zes jaar een van dé gezichten van EXA Icefighters Leipzig. Voor de 50-jarige verdediger, geboren in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, geldt hetzelfde als voor wijn: hoe ouder, hoe beter. Op zijn verjaardag (7 oktober) zette Hofverberg, die in de zomer werkt als zelfstandig golfleraar, zijn handtekening onder een verbintenis die hem wederom een Icefighter maakt.

Iedereen weet dat ‘Esa’ geen 20 jaar meer is’, vertelt coach Sven Gerike (7 jaar jonger dan de defenseman. ‘Toch ben ik elke keer weer blij te zien hoe hij zijn spel aanpast. Voor mij is hij een verlengstuk op het ijs waar ik enorm blij mee ben.’

SAM VERELST NAAR HAMBURG?

Look at all these rumours running me everyday. I just need some time, some time to get away from all these rumours’, zong Timex Social Club in september 1986. Ondanks dat er nog heel veel onduidelijkheid bestaat over het aankomende Oberliga seizoen galmt er in Hamburg de naam van een Belgisch-Duitse aanvaller door de beroemde wandelgangen.

Sam Verelst houdt zijn conditie op peil in de Hanzenstad. De forward speelde in de voorbije ijshockeyjaargang voor Füchse Duisburg, maar had geen zin in een avontuur met de Vossen in de Regionalliga West. Verelst (29)  brak in Herne op 17 januari van dit jaar zijn middenvoetsbeentje. Als gevolg van deze kwetsuur miste hij 15 duels waardoor zijn productie aanzienlijk achterbleef bij die uit voorgaande jaren.