Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herner EV (1-3)

Vrijgevig Trappers struikelt over Herne

Herner EV heeft Tilburg Trappers de eerste nederlaag van de voorbereiding bezorgd. Tegen de nummer 2 van afgelopen seizoen gingen de manschappen van coach Bo Subr met 1-3 onderuit.

Onwerkelijk was de setting waarin beide ploegen hun entree maakte in IJssportcentrum Stappegoor. Het decor voelde alsof twee recreatieteams op vrijdagavond een potje gingen ijshockeyen in een koude ijshal. Geen publiek, geen bier, geen gezang en geen sfeer. Mondkapjes waren verplicht. Wie toegelaten werd, hoorde voortdurend de echo van elkaar coachende spelers.

ONZEKERHEID

De tweestrijd tussen de twee sterkste teams uit de afgelopen onderbroken ijshockeyjaargang was geen wedstrijd voor al te streng oordelen en harde conclusies. Daarvoor waren er bij voorbaat al te veel verzachtende omstandigheden te noemen. De belangrijkste, zonder twijfel, Corona, maar ook het ontbreken van vier gerenommeerde krachten (Ryan Collier, Danny Stempher, Boet van Gestel en Bartek Bison). En niet te vergeten de onzekerheid over de (nabije) toekomst. Gaat de competitie écht op 6 november van start en zo ja, kan het seizoen ook worden afgemaakt?

Met die kanttekeningen begon Trappers vol goede intenties aan zijn derde oefenduel. En na 30 seconden had men zo maar op voorsprong kunnen (of zelfs moéten) komen. Raymond van der Schuit sneed door de Duitse defensie als een mes door de warme boter. Herne-doelman Björn Linda kon de 25-jarige Rotterdammer enkel met een overtreding van scoren afhouden. In de daaropvolgende overtalsituatie ontbraken de automatismen om alsnog tot de openingstreffer te komen.

EERSTE DOELPUNT

Dat liet zich in de openingsperiode voelen tegen een geslepen en ervaren opponent als Herne, die zich defensief wapent en waartegen vlot lopend aanvalsspel gevraagd is. Het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Net op het moment dat Trappers weer compleet was na een tijdstraf tegen Alexey Loginov (tripping) tikte Noah Bruns de 0-1 achter Ian Meierdres.

38 tellen voor de eerste pauze sloeg Trappers via Ties van Soest terug. Kilian van Gorp vond Diego Hofland, die de 1.93’ meter lange center de gelegenheid bood zijn eerste doelpunt in Tilburgse dienst aan te tekenen (1-1).

SLAPEN

Een makkelijk gegeven straf tegen Wouter Sars vormde de inleiding tot een hernieuwde Duitse voorsprong.  Uitblinker bij Herne, Dennis Thielsch, bediende aanvoerder Michel Ackers die opschaatsend vanaf de blauwe lijn vrij de hoek uit mocht zoeken. Het leek een wake-up call voor de thuisploeg want het tempo ging omhoog en Herne hapte bij tijd en wijlen naar adem. Een gebrek aan scherpte bij Jonne de Bonth, Max Hermens en Delaney Hessels en goed keeperswerk van Björn Linda voorkwamen de gelijkmaker.

En wanneer je zelf verzuimd te scoren, doet de tegenstander het vaak wel. Zo ook vanavond. En hoe!? Nico Kolb soleerde op magistrale wijze door de Tilburgse defensie en gaf Ian Meierdres met een backhand het nakijken. Mickey Bastings: ‘Het was een mooi doelpunt, begrijp me niet verkeerd. Maar zoals we die goal weg geven is niet des Trappers. Dat mag niet gebeuren. Vier, vijf jongens stonden daar te slapen.’

WERK AAN DE WINKEL

In het slotstuk pakte Trappers de zaken energieker aan, maar de zege van Herne kwam nooit echt meer in gevaar. Het Tilburgse aanvalsspel miste de verrassing en het raffinement om het de equipe van coach Danny Albrecht echt lastig te maken.

Er is nog voldoende werk aan de winkel’, luidde de zeer duidelijke conclusie van Mickey Bastings na afloop. ‘Natuurlijk hebben zij de beschikking over ervaren jongens, maar we kunnen beter en moeten ook beter. Dat zal nodig zijn om potten te kunnen breken. Verheugend vind ik de ontwikkeling van een aantal jeugdspelers. Ze lieten goede dingen zien en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst’.

Samenvatting
Wedstrijdsheet