Terug naar Nieuws

Trappers en de gevolgen van de Coronamaatregelen

VERBOD AMATEURSPORT TREFT OOK TRAPPERS

Alle amateurteamsporten voor volwassenen, waarbij het onmogelijk is 1,5 meter afstand te houden, zijn sinds gisteren verboden. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend. Het Oberliga team van Tilburg Trappers wordt ook getroffen door deze maatregel omdat sportkoepel NOC*NSF geen uitzondering op de regel kan maken.

De teleurstelling bij algemeen directeur Ruud van Baast is dan ook groot. ‘Onze doelstelling is, om met iedereen die Tilburg Trappers een warm hart toedraagt, de club heelhuids door het komende seizoen heen te loodsen. Doordat we onder het kabinetsbesluit vallen, kunnen we vier weken niet trainen in groepsverband en is er een streep door onze eerste thuiswedstrijd van de competitie gezet.’ Als de huidige maatregelen niet voor die tijd veranderen zal er naar een oplossing moeten worden gezocht voor de eerste thuiswedstrijd op 8 november. Ondertussen wordt er overleg gehouden met IJshockey Nederland en het NOC-NSF om te kijken of de uitzonderlijke situatie van Tilburg Trappers in de Oberliga ertoe kan leiden dat Trappers zijn wedstrijden en trainingen de komende 4 weken kan afwerken.

COMPETITIEPROGRAMMA

Gisteravond maakte de Duitse IJshockeybond (DEB) het competitieprogramma voor de Oberliga Nord bekend. Op vrijdag 6 november valt voor Tilburg Trappers de eerste puck van het seizoen am Pferdeturm tegen Hannover Indians, de nieuwe broodheer van oud-Trapper Parker Bowles. Twee dagen later zou debutant Hammer Eisbären (aanvang 15:00 uur) op bezoek komen in IJssportcentrum Stappegoor. Voor deze wedstrijd wordt dus nog in samenspraak met de DEB en Hammer Eisbären naar een andere oplossing gezocht.

De 13 teams in de Oberliga Nord spelen een zogenaamde Doppelrunde waarbij de laatste competitieronde gepland staat op paasmaandag 5 april 2021. ‘De dubbele competitie was een wens van alle ploegen. Natuurlijk vormt het een zware belasting voor de spelers en organisatie, maar bedrijfseconomisch hebben de clubs de 24 thuisbeurten keihard nodig’, aldus Van Baast.

ZWAARTEPUNT

De focus van het competitieprogramma ligt voor de drievoudig Oberliga Meister in de maanden december, februari en maart. In deze drie maanden staan maar liefst 29 van de 48 te spelen wedstrijden ingetekend. In de slotmaand van 2020 komt Trappers liefst acht keer in 19 dagen (van 11 december tot en met 30 december) in actie. Ook de tweede maand van 2021 is druk voor de ploeg van captain Mickey Bastings. Men begint 7 februari uit in Herne en besluit 21 dagen later met een bezoek aan Hamburg Crocodiles.

Opmerkelijk is dat de vice-Oberliga Meister na de jaarwisseling in 21 van de 31 ontmoetingen een play-off ploeg uit de vorige ijshockeyjaargang treft. 12 duels staan in de Kruikenstad geprogrammeerd, terwijl voor 9 confrontaties de bus gepakt wordt. Het reguliere seizoen wordt voor de manschappen onder leiding van coach Bo Subr afgesloten op zaterdag 3 april met een thuisbeurt tegen Herner EV.

ELF MATINEEDUELS

Elf van de 24 thuiswedstrijden beginnen om 15.00 uur. Saale Bulls Halle en nieuwkomer Rockets Diez-Limburg bezoeken elk tweemaal het IJssportcentrum Stappegoor in de middag. Enkel Hamburg, Hannover Scorpions en Erfurt komen niet op zondag naar Tilburg.

Kortom, de voorbereidingen lopen anders dan gepland maar desondanks gaan we er vanuit dat we ons op kunnen gaan maken voor weer een mooi seizoen.