Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 53

MET BORD OP SCHOOT

Ruim zestig jaar lang zijn we gewend om op zondagavond 19.00 uur met het bord op schoot naar Sport in Beeld en later Studio Sport te kijken. Presentatoren als Jan Cottaar, Jack van Gelder, Mart Smeets, Tom Egbers en Dione de Graaff groeiden uit tot bekende Nederlanders. Sinds vrijdag 6 maart lijkt hun rol te zijn overgenomen door premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge.

Ook in de drieënvijftigste editie van de Tuesday’s round-up helaas weer veel corona nieuws. En daarnaast aandacht voor de bekendmaking van het speelschema in de Oberliga Nord en het vertrek van Sam Verelst naar Selber Wölfe.

KABINETSMAATREGEL TREFT TRAPPERS OOK

Alle amateurteamsporten voor volwassenen, waarbij het onmogelijk is 1,5 meter afstand te houden, zijn sinds vorige week woensdag verboden. Dat maakte het premier Mark Rutte een dag eerder bekend. Het Oberliga team van Tilburg Trappers wordt ook getroffen door deze maatregel omdat sportkoepel NOC*NSF hen de topsportstatus niet heeft toegekend.

De teleurstelling bij algemeen directeur Ruud van Baast is dan ook groot. ‘Mijn doelstelling is, om met iedereen die Tilburg Trappers een warm hart toedraagt, de club heelhuids door het komende seizoen heen te loodsen. Doordat we onder het kabinetsbesluit vallen, kunnen we vier weken niet trainen in groepsverband en is er een streep door onze eerste thuiswedstrijd van de competitie gezet.’ Als de huidige maatregelen niet voor die tijd veranderen zal er een nieuwe speeldatum moeten worden gezocht voor de eerste thuiswedstrijd op 8 november.

CORONAGEVAL IN HERNE

Zaterdagavond ging er een streep door het oefenduel tussen EC Bad Nauheim en Herner EV. Beide ploegen zouden elkaar een dag later in het Colonel Knight Stadion treffen. Oorzaak van de afgelasting was een coronabesmetting rondom de ploeg van coach Danny Albrecht. Pogingen van de thuisploeg om een andere tegenstander te strikken, liepen op niets uit.

COMPETITIESCHEMA BEKEND

Woensdagavond maakte de Duitse IJshockeybond (DEB) het competitieprogramma voor de Oberliga Nord bekend. Op vrijdag 6 november valt voor Tilburg Trappers de eerste puck van het seizoen am Pferdeturm tegen Hannover Indians, de nieuwe broodheer van oud-Trapper Parker Bowles. Twee dagen later zou debutant Hammer Eisbären (aanvang 15:00 uur) op bezoek komen in IJssportcentrum Stappegoor, maar voor dit duel wordt dus nu een nieuwe datum gezocht.

Het zwaartepunt van het competitieprogramma ligt voor de drievoudig Oberliga Meister in de maanden december, februari en maart. In deze drie maanden staan maar liefst 29 van de 48 te spelen wedstrijden ingetekend. In de slotmaand van 2020 komt Trappers liefst acht keer in 19 dagen (van 11 december tot en met 30 december) in actie. Ook de tweede maand van 2021 is druk voor de ploeg van captain Mickey Bastings. Men begint 7 februari uit in Herne en besluit 21 dagen later met een bezoek aan Hamburg Crocodiles.

GEEN HAMBURG, MAAR SELB

‘Sam Verelst naar Hamburg?’, was een tussenkopje in de vorige Tuesday round-up. Twee dagen later werd het gerucht ontzenuwd toen de Belgisch-Duitse aanvaller zijn handtekening zette onder een verbintenis bij Selber Wölfe uit de Oberliga Süd. Verelst geldt in Beieren als vervanger voor de langdurig geblesseerde Richard Gelke.

De forward speelde in de voorbije ijshockeyjaargang voor Füchse Duisburg, maar had geen zin in een avontuur met de Vossen in de Regionalliga West. Als gevolg van een gebroken middenvoetsbeentje miste hij 15 duels waardoor zijn productie aanzienlijk achterbleef bij die uit voorgaande jaren. Verelst ontbrak overigens zondagavond in de door Selb met 8-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Herforder EV.