Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 50

‘Eindelijk weer ijshockey!’ Zo begonnen we twee weken geleden de Tuesday’s round-up. Hopelijk juichten we niet te vroeg en zorgt het weer oplaaien van het coronavirus niet voor verder uitstel (of nog erger) in de Oberliga.

In editie 50 van de Tuesday’s round-up aandacht voor de aangescherpte coronamaatregelen, een oud-Trapper in Hannover, Brett Bulmer wordt Indiaan en de nieuwe koers in Rostock.

CORONAMAATREGELEN

Alle sportwedstrijden in Nederland zijn de komende drie weken zonder publiek. Dar maakte premier Mark Rutte maandagavond bekend bij de persconferentie over de nieuwe maatregelen om het aantal coronabesmettingen in Nederland terug te brengen. Het overheidsbesluit geldt voorlopig tot dinsdag 20 oktober.

Het weren van alle toeschouwers is een nieuwe klap voor Tilburg Trappers, dat het afgelopen seizoen ook al veel inkomsten misliep omdat de ijshockeyjaargang in de Oberliga op 11 maart vroegtijdig werd afgebroken. Later vandaag komt de drievoudig Oberliga Meister met een reactie op de berichtgeving van gisteravond.

PA-PA-PA-PARKER BOWLES

Hij kwam in de zomer van 2017 als een onbekende Canadees naar Tilburg, maar groeide in no time uit tot een ware publiekslieveling. Zijn naam rolde veelvuldig van de tribunes van IJssportcentrum Stappegoor. ‘Pa-Pa-Pa-Parker Bowles….Parker Bowles…Parker Bowles’. 36 goals en 82 punten in 58 duels.

Een roekeloze center ice hit van Deggendorf defenseman Robert Peleikis maakte op 15 april 2018  een vervroegd einde aan de postseason van Bowles. Diagnose: een forse hersenschudding. ‘Going out with an injury was tough. But sometimes things happen for a reason.’ Even leek Parker alsnog acte de présence te kunnen geven in de tweede uitwedstrijd van de best-of-5 serie, maar al snel bleek dit ijdele hoop. ‘I took warm-ups. But a couple of nagging things. I just didn’t want to risk it. I sat on the bench the whole time, stayed positive and cheered on the guys.’

Als de tweede golf van het longvirus geen roet in het eten gooit, keert de vriendelijke len getructe eft winger uit Kelowna (British Columbia) ten minste twee keer terug op het bevroren water in de Kruikenstad. Bowles zette namelijk afgelopen week zijn handtekening onder een verbintenis met Hannover Indians. Namens Trappers was hij in vijf ontmoetingen tegen zijn nieuwe broodheer goed voor 5 goals, 3 assists en 2 strafminuten.

BRETT BULMER

Nog geen 24 uur later presenteerde de meest authentieke club in de Oberliga Nord (misschien zelfs wel in de hele Oberliga) zijn tweede nieuwe import. De 28-jarige Canadees Brett Bulmer versterkt de gelederen van de equipe onder leiding van coach Lenny Soccio.  De right winger kreeg zijn ijshockeyopleiding bij de Kelowna Rockets in de Western Hockey (WHL) en werd in 2010 als 39e overall gedraft door de Minnesota Wild.

Zeventien maal trok hij het bosgroene shirt van het team uit de National Hockey League (NHL) over zijn schouders. Drie beslissende passes prijken op zijn palmares. Na zijn tijd in Noord-Amerika trok Bulmer in 2016 voor het eerst naar Europa (Finland, Duitsland), gevolgd door een kortstondig avontuur in de East Coast Hockey League (Florida Everblades). Sinds 2018 speelde hij in Engeland en Duitsland.

Ik denk dat we met Brett een geweldige speler in huis hebben gehaald’, aldus Indians-coach Lenny Soccio. ‘Het contact kwam tot stand via Parker. Tijdens een van onze gesprekken vertelde hij me dat hij in Canada trainde met Bulmer. Ze konden het goed vinden en dus hebben we contact gezocht met Brett. We waren er snel uit.

PIRANHAS OP CANADESE TOER

Na vier seizoenen met Oost-Europeanen (Michal Bezouska, Tomas Kurka en Roman Tomanek) gooit Rostock Piranhas het komend jaar over een andere boeg. De Roofvissen presenteerden de voorbije week Matthew Pistilli en John Dunbar als nieuwste aanwinsten. Beide aanvallers zijn Canadees van geboorte.

Dunbar, geboren in Calgary (Alberta), kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor het Engelse Guildford Flames. De forward verzamelde in 167 wedstrijden 183 punten (44 goals en 139 assists). ‘Vanwege het annuleren van de Elite Ice Hockey League doen zich buitenkansjes voor. John is er daar één van. Dan moet je niet te lang aarzelen, maar juist direct toeslaan’, sprak Christian Trems, vicevoorzitter in Rostock.

Hetzelfde geldt voor de tweede nieuweling, Matthew Pistilli. In 2016 kampioen met Esbjerg in Denemarken en een jaar later DEL2-Meister en topscorer met Frankfurt. Opnieuw Trems: ‘Matthew is grote (1.88’ meter) sterke right winger met een goed schot. Voor iemand van zijn lengte heeft hij enorm goede handen. Daarnaast beschikt hij over enorm veel ervaring.’