Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg

EXTRA OEFENDUEL VOOR TRAPPERS

Tilburg Trappers heeft het voorbereidingsprogramma op het nieuwe Oberliga seizoen uitgebreid met een oefenduel tegen EG Diez-Limburg. De ontmoeting staat gepland op zondag 1 november (aanvang 15:00 uur) in IJssportcentrum Stappegoor.

Precies zeven dagen besloten alle clubs uit de Oberliga om de start van de competitie drie weken op te schuiven, van vrijdag 16 oktober naar vrijdag 6 november. Dat maakte de weg vrij voor de eerste confrontatie tussen Tilburg en Diez.

PRIMEUR

De gedachtegang van Marc Hindelang in de podcast ‘Shorthanded News’ betekende een lichtpuntje in zware tijden. De vicevoorzitter van de Duitse IJshockeybond zou toetreding van bepaalde clubs uit de Regionalliga West in de Oberliga Nord van harte toejuichen. En dus maken de Rockets voor de tweede maal in de historie hun opwachting op het derde niveau bij onze Oosterburen.

NIEUWE COACH

Frank Petrozza was in de afgebroken ijshockeyjaargang technisch eindverantwoordelijk bij de Rockets. Afgetekend won de 49-jarige Duits-Canadees met zijn manschappen het reguliere seizoen. Na een 3-1 zege in de best-of-5 serie tegen Hammer Eisbären stond enkel EHC Neuwied Bären een kampioenschap nog in de weg. Tot corona kwam…en hij vertrok naar Moskitos Essen.

Als opvolger van Petrozza presenteerde men Arno Lörsch. De voormalig verdediger keerde in mei 2019, na zijn ontslag bij Harzer Falken, terug in Diez waar hij al eerder werkte. Eerst als technisch directeur en komend seizoen dus als hoofdcoach. ‘Het is heerlijk werken hier met gelijkgestemden als Willi Lotz en Steffen Krüger.’

CANADESE SNIPER

Ruim dertien jaar geleden zette Kevin Lavallee uit Moose Jaw (Saskatchewan) voet op Nederlandse bodem. De destijds 22-jarige Canadees verdedigde 19 duels lang de kleuren van Pecoma Grizzlies Groningen. In het hoge noorden groeide de right winger met 17 goals en 30 punten uit tot een absolute publiekslieveling. De verontwaardiging van de supporters was dan ook groot toen de Canadese sniper plotsklaps de deur werd gewezen. Officieel was de lezing dat men de eigen jeugd speeltijd wilde geven, maar in de wandelgangen werd al snel gefluisterd dat hij te zwaar op de begroting drukte. Groningen was op dat moment rode lantaarndrager in de eredivisie.

Ook in Duitsland werd Kevin een doorslaand succes. Zijn cijfers spreken boekdelen: 372 wedstrijden DEL2, 139 goals en 162 assists. Voeg daarbij nog eens 316 punten in 181 Oberliga duels en het mag duidelijk zijn dat men vorig jaar in Diez zeer verguld was met de komst van Lavallee. In 14 ontmoetingen voor de Rockets tekende hij voor 17 doelpunten en 26 beslissende passes.

MR. ZUVERLÄSSIG

De inmiddels 40-jarige Steve Slaton is zonder twijfel de meest in het oog springende aanwinst van de Rockets. Met uitzondering van een jaar speelde de penaltykill specialist zijn hele loopbaan in de DEL2. Zijn laatste werkgever was EC Bad Nauheim waar Slaton in drieënhalf jaar geen wedstrijd miste. Het leverde hem de bijnaam Mr. Zuverlässig op.

Met het oog op de overgang naar de Oberliga Nord kreeg de selectie een behoorlijke kwaliteitsinjectie. Zo verruilde verdediger Tim Marek de Oberliga Süd (Sonthofen) voor de Noordelijke divisie, had Niklas Hildebrand geen zin in een avontuur met Essen in de Regionalliga en vulde Cheyne Matheson de tweede importplek in. De 28-jarige center speelde in het verleden drie seizoenen voor Liege Bulldogs in de BeNe League.