Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 49

Voor de tweede keer in een week tijd kende Tilburg Trappers weinig problemen met Krefelder EV 81. Na de 2-4 zege in de Rheinlandhalle werd het vrijdagavond in een nagenoeg leeg IJssportcentrum 6-1 voor de ploeg van coach Bo Subr.

In de negenenveertigste editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de latere start van het Oberliga seizoen, Reno de Hondt, de ontbinding van het contract van Lars Grözinger en de laatste nieuwkomer in Diez.

6 NOVEMBER

Afgelopen donderdag besloten alle clubs uit de Oberliga om de start van de competitie drie weken op te schuiven, van 16 oktober naar 6 november. ‘We hebben de laatste weken en maanden constructieve overleggen gevoerd, die mede tot deze beslissing hebben geleid. Nu is het zaak op volle kracht toe te werken naar het begin van het seizoen’, aldus Stefan Schaidnagel namens de Duitse IJshockeybond (DEB).

De komende dagen zal er een speelschema worden opgesteld, dat naar alle waarschijnlijkheid in de eerste volle week van oktober openbaar zal worden gemaakt. Houd de website en sociale mediakanalen van Tilburg Trappers in de gaten om niets te missen.

TWEEDE HATTRICK

Zijn eerste treffer in de Oberliga maakte Reno de Hondt in Berlijn op zondag 29 november 2015. Trappers versloeg FASS Berlin met 2-9.

In een vrijwel leeg IJssportcentrum voegde hij vrijdagavond tegen Krefelder EV 81 drie doelpunten aan zijn totalen toen. In de openingsfase verraste hij Krefeld-doelman Sebastian Staudt 5-hole en in het slotstuk gaf hij Nils Kapteinat, die Staudt na een half uur was komen aflossen, tweemaal het nakijken. Eerst met een geplaatst schot vanaf te blauwe lijn en acht minuten later was hij het eindstation van een vlotlopende Tilburgse aanval.

De hattrick betekende de tweede voor de 24-jarige center sinds de overstap van Tilburg Trappers naar de Oberliga. Eerder nam hij drie goals voor zijn rekening in de thuiswedstrijd tegen Harzer Falken op zondag 23 december 2018. Opvallend: Reno’s treffers vielen tijdens 5-op-5, met een man meer én met een man minder op het ijs.

TSCHÜSS LARS

Negen duels duurde het avontuur van Lars Grözinger bij Herner EV. Nu scheiden de wegen van de left winger en de nummer 2 van afgelopen seizoen. Grözinger, geboren in Stuttgart, heeft een nieuwe baan gevonden in Zuid-Duitsland en verlaat om die reden de equipe van coach Danny Albrecht.

De 27-jarige aanvaller verruilde afgelopen januari Moskitos Essen voor Herner EV. In negen gespeelde wedstrijden was Grözinger goed voor vier punten (drie goals en één beslissende pass).

SELECTIE DIEZ-LIMBURG ROND

EG Diez-Limburg start hun Oberliga avontuur met 26 man (3 goalies, 9 verdedigers en 14 aanvallers). De laatste aanwinst is Danil Voskresenskij, een 19-jarige aanvaller afkomstig uit de talentenopleiding van Red Devils Bad Nauheim, De geboren Rus is een goede bekende van Rockets-hoofdcoach Arno Lörsch. ‘Danil is een talent, die bij ons de mogelijkheid krijgt zich verder te ontwikkelen. Hij is groot (1.88’ meter), schaatst goed en beschikt over een prima schot.’

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Voskresenskij duidelijke verwachtingen van zichzelf en het komende seizoen. ‘We hebben een goed team met een mix van jonge en ervaren spelers. Ik krijg een geweldige kans hier om een betere, completere ijshockeyer te worden. Ik kan niet wachten om per 1 oktober officieel in Diez aan de slag te gaan.