Terug naar Nieuws

Bereikbaarheid IJssportcentrum Stappegoor

Werkzaamheden nieuwe fiets- en voetgangerstunnel

Komende maanden zijn er in de nabijheid van het IJssportcentrum werkzaamheden aan de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel richting Stappegoor.

Bereikbaarheid Stappegoor

Van donderdag 8 oktober 19:00 uur t/m maandag 12 oktober 06:00 uur wordt er het gehele weekend aan de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel gewerkt en is een deel van de kruising Ringbaan-Zuid – Stappegoor afgesloten. De Trouwlaan is tussen de Generaal Smutslaan en de Ringbaan-Zuid ook dicht. Stappegoor blijft tijdens deze werkzaamheden bereikbaar.

Fiets/ te voet

Vanaf 21 september is de kruising afgesloten voor fietsers en voetgangers. Stappegoor en de Trouwlaan zijn bereikbaar via de Generaal Smutslaan, Winkler Prinsstraat, Tatraweg. Zie bijgevoegde afbeelding van de fietsomleiding Noord-Zuid van 21 september t/m 27 november. En de omleiding Oost-West van 21 september t/m 23 oktober. De omleiding voor fietsers geldt voor een langere periode in verband met de veiligheid, de voorbereidingen op het weekend en het vervolgens herinrichten van het gebied.

Auto

Auto’s hebben alleen tijdens het weekend te maken met een omleiding. Stappegoor blijft bereikbaar via Ringbaan-Zuid (zijde Tatraweg/ziekenhuis) en via Goirle (Abcovenseweg). Een deel van de kruising Ringbaan-Zuid / Trouwlaan / Stappegoorweg is in het weekend gesloten. Zie bijgevoegde afbeeldingen van de omleidingen van donderdag 8 oktober 19:00 uur t/m maandag 12 oktober 06:00 uur.

In het afsluitingsweekend blijft de route van de Ringbaan-Zuid (zijde Tatraweg/Ziekenhuis) richting Stappegoor open in twee rijrichtingen. De verkeerslichten op de kruising worden op knipperen gezet, zodat het verkeer niet onnodig hoeft te wachten. Het doorgaande verkeer op de Ringbaan-Zuid wordt tijdens dit weekend omgeleid via de A58 tussen afrit 10 Hilvarenbeek en afrit 11 Goirle.