Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Krefelder EV 81 (6-1)

RENO DE HONDT GIDST TRAPPERS VOORBIJ KREFELD

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond zijn tweede wedstrijd in de oefencampagne probleemloos gewonnen. De ploeg van Bo Subr was veel te sterk voor Krefelder EV 81 en liet de hekkensluiter van afgelopen seizoen met 6-1 in zekere zin nog ontsnappen.

Afgelopen donderdagmiddag zei algemeen directeur Ruud van Baast tijdens een ingelaste livestream op de social mediakanalen van Tilburg Trappers blij te zijn dat er weer wordt geijshockeyd. Maar tegelijkertijd was het jammer dat vele Trappers-fans er niet bij konden zijn. ‘Het streven is om binnen de anderhalvemetersamenleving uiteindelijk 2500 supporters te kunnen verwelkomen’, aldus Van Baast.

SURREALISTISCH DECOR

Met ongeveer zesduizend actieve beoefenaars is ijshockey een kleine sport in Nederland. Tilburg is hierop een uitzondering. Trappers is een gevoel dat bindt: Tilburgers onder elkaar. De Kruikenstad ademt ijshockey. Of de geelblauwe formatie nu midweeks, op vrijdagavond of zondagmiddag zijn wedstrijden speelt, de tribunes van het IJssportcentrum Stappegoor zijn tot de laatste stoel bezet.

Hoe anders was dit vrijdagavond? Vanwege de beperkende coronamaatregelen werd Trappers-Krefeld afgewerkt in een surrealistisch decor: een vrijwel lege ijshal waar je soms een speld kon horen vallen. Al probeerde stadionspeaker Peter van Gorp het aanwezige publiek nog wat op te zwepen. Seizoenkaarthouders van de drievoudig Oberliga Meister lieten de ontmoeting tegen de rode lantaarndrager van afgelopen jaar schieten en geven klaarblijkelijk de voorkeur aan één van de (vooralsnog) twee resterende oefenwedstrijden tegen Herner EV en Kassel Huskies.

4 GOALS EN 10 PUNTEN

Op het wedstrijdformulier ontbraken bij de thuisploeg Danny Stempher en Boet van Gestel. Coach Bo Subr zette de jonkies Delaney Hessels, Wouter Sars en Tijn Jacobs bijeen. Verder posteerde de Tsjechische oefenmeester Jonne de Bonth naast Kevin Bruijsten en Max Hermens, formeerde hij een aanvalslijn met Bartek Bison, nieuweling Ties van Soest en Diego Hofland en gaf hij Mickey Bastings een plek tussen Raymond van der Schuit en Reno de Hondt,

Met vier goals en 10 punten was dit laatstgenoemde drietal uitstekend op dreef. ‘Het ging lekker vanavond’, luidde de reactie van de weer herstelde captain Mickey Bastings. ‘Reno en ik kennen elkaar goed. We hebben al vaker samengespeeld. Met Raymond erbij kreeg onze lijn veel snelheid.’

HOOFDROL

In het tweede duel van de oefencampagne was de hoofdrol weggelegd voor Reno de Hondt. De 24-jarige aanvaller tekende voor een hattrick. In de openingsfase verraste hij Krefeld-doelman Sebastian Staudt 5-hole en in het slotstuk gaf hij Nils Kapteinat, die Staudt na een half uur was komen aflossen, tweemaal het nakijken. Eerst met een geplaatst schot vanaf te blauwe lijn en acht minuten later was hij het eindstation van een vlotlopende Tilburgse aanval.

In zeven dagen kan er veel veranderen. Vorige week was onze eerste wedstrijd. Dat was duidelijk te zien. Vanavond ging het stukken beter. Dat zie je terug in de uitslag, die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen’, aldus De Hondt, die kort voor tijd nog een opstootje had met Krefeld-verdediger Tobias Esch. ‘Een shift eerder bezorgde hij Raymond (van der Schuit) een wond boven zijn linkeroog en na de 6-1 gaf hij Mickey (Bastings) tot twee keer toe een cross-check. Dat mag je als ploeg niet laten gebeuren, zeker niet in eigen huis.

Man of the Match
Reno de Hondt | Foto Brigitte Jansen

Wedstrijdsheet

Wat u niet zag (i13 Media)