Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 47

EVEN VOORSTELLEN…ROCKETS DIEZ-LIMBURG

Dinsdag 10 maart, iets na tien uur, tekende Tomas Kurka namens Rostock Piranhas in Duisburg voor het laatste officiële Oberliga doelpunt van het seizoen 2019-2020. Een etmaal later haalde de Duitse IJshockeybond (DEB) alle play-off duels van de kalender en behoorde de ijshockeyjaargang tot het verleden.

Het seizoen 2019-2020 eindigde in de Regionalliga West net zo abrupt als in de Oberliga Nord. Waar de Rockets Diez-Limburg droomden van een kampioenschap maakte de coronapandemie hier hardhandig een einde aan. Nu is het tijd voor nieuwe dromen. In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de tweede nieuweling, Rockets Diez-Limburg.

PRIMEUR

Corona deed ons in veel opzichten pijn. Dit jaar zal voor het bestuur, de vrijwilligers, de coaching staff, het team en vooral onze fans altijd onwerkelijk blijven’, sprak bestuurslid Willi Lotz begin april. ‘We hebben veel verloren Niet alleen de meest lucratieve tijd van het seizoen, maar vooral de kans om de titel in de wacht te slepen. Maar dat is geweest. We moeten nu vooruitkijken en verder gaan.

De gedachtegang van Marc Hindelang in de podcast ‘Shorthanded News’ betekende een lichtpuntje in zware tijden. De vicevoorzitter van de Duitse IJshockeybond zou toetreding van bepaalde clubs uit de Regionalliga West in de Oberliga Nord van harte toejuichen. En dus maken de Rockets voor de tweede maal in de historie hun opwachting op het derde niveau bij onze Oosterburen.

RIJNLAND-PALTS

Het stadje, gelegen aan de monding van de rivier Aar in de Lahn, in het westen van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, telt bijna 12.000 inwoners. De meest bekende stad in de nabijheid is Koblenz (31 kilometer oostelijker gelegen). De Eissporthalle Diez bereikt men via een autorit over de Bundesautobahn 3. De capaciteit van de hal, gebouwd in 1980, bedraagt 3.300 toeschouwers waarvan bijna een kwart zitplaatsen.

NIEUWE COACH

Frank Petrozza was in de afgebroken ijshockeyjaargang technisch eindverantwoordelijk bij de Rockets. Afgetekend won de 49-jarige Duits-Canadees met zijn manschappen het reguliere seizoen. Na een 3-1 zege in de best-of-5 serie tegen Hammer Eisbären stond enkel EHC Neuwied Bären een kampioenschap nog in de weg. Tot corona kwam…en hij vertrok naar Moskitos Essen.

Als opvolger van Petrozza presenteerde men Arno Lörsch. De voormalig verdediger keerde in mei 2019, na zijn ontslag bij Harzer Falken, terug in Diez waar hij al eerder werkte. Eerst als technisch directeur en komend seizoen dus als hoofdcoach. ‘Het is heerlijk werken hier met gelijkgestemden als Willi Lotz en Steffen Krüger.

CANADESE SNIPER

Ruim dertien jaar geleden zette Kevin Lavallee uit Moose Jaw (Saskatchewan) voet op Nederlandse bodem. De destijds 22-jarige Canadees verdedigde 19 duels lang de kleuren van Pecoma Grizzlies Groningen. In het hoge noorden groeide de right winger met 17 goals en 30 punten uit tot een absolute publiekslieveling. De verontwaardiging van de supporters was dan ook groot toen de Canadese sniper plotsklaps de deur werd gewezen. Officieel was de lezing dat men de eigen jeugd speeltijd wilde geven, maar in de wandelgangen werd al snel gefluisterd dat hij te zwaar op de begroting drukte. Groningen was op dat moment rode lantaarndrager in de eredivisie.

Ook in Duitsland werd Kevin een doorslaand succes. Zijn cijfers spreken boekdelen: 372 wedstrijden DEL2, 139 goals en 162 assists. Voeg daarbij nog eens 316 punten in 181 Oberliga duels en het mag duidelijk zijn dat men vorig jaar in Diez zeer verguld was met de komst van Lavallee. In 14 ontmoetingen voor de Rockets tekende hij voor 17 doelpunten en 26 beslissende passes.

STATE OF HOCKEY

Er is een reden waarom Minnesota de elfde staat van Canada wordt genoemd. Nergens wordt ijshockey zo intens beleefd als in de 32ste staat van de Verenigde Staten. Niet voor niets staat ‘de North Star State’ te boek als ‘the State of Hockey.’ In het zuidoosten ligt Plymouth. Het is deze stad die Steve Slaton in 2006 verliet om de Atlantische Oceaan over te steken.

De inmiddels 40-jarige Amerikaan is zonder twijfel de meest in het oog springende aanwinst van de Rockets. Met uitzondering van een jaar speelde de penaltykill specialist zijn hele loopbaan in de DEL2. Zijn laatste werkgever was EC Bad Nauheim waar Slaton in drieënhalf jaar geen wedstrijd miste. Het leverde hem de bijnaam Mr. Zuverlässig op.

Met het oog op de overgang naar de Oberliga Nord kreeg de selectie een behoorlijke kwaliteitsinjectie. Zo verruilde verdediger Tim Marek de Oberliga Süd (Sonthofen) voor de Noordelijke divisie, had Niklas Hildebrand geen zin in een avontuur met Essen in de Regionalliga en vulde Cheyne Matheson de tweede importplek in. De 28-jarige center speelde in het verleden drie seizoenen voor Liege Bulldogs in de BeNe League.

Website: https://egdl.de/
Facebook: https://www.facebook.com/egdl.rockets