Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Krefelder EV 81 vs. Tilburg Trappers

Trappers speelt eerste oefenmatch in Krefeld

Het heeft lang geduurd. Erg lang. Zes maanden en tien dagen om precies te zijn. Maar nu is het dan eindelijk weer tijd voor Tilburg Trappers om de sticks in actie te brengen, het ijs te verpulveren met snelle schaatsen en de pucks hard achterin het net van de goal te schieten! Vanavond speelt Trappers de eerste in een reeks oefenwedstrijden voor het begin van het nieuwe ijshockeyseizoen. De eerste tegenstander eindigde afgelopen seizoen onderaan de ranglijst, maar dat maakt hun enthousiasme en speeldrift er niet minder op. In Krefeld’s Rheinlandhalle speelt Tilburg vanavond tegen Krefelder EV 81.

OUD DEL2-SPELER

Opvallende nieuwe speler van Krefeld is de winger met Pools-Duitse nationaliteit Adrian Grygiel. Vorig seizoen speelde de aanvaller in DEL2 voor Eispiraten Crimmitschau. De 37-jarige Grygiel staat bekend als een ijverige werker met een hard schot. In Krefeld’s laatste oefenwedstrijd tegen Dinslaken Kobras scoorde de nieuwe captain vier keer voor zijn nieuwe club.

BAUERMEISTER

Voor Tilburg is hij een oude bekende: Julius Bauermeister. De verdediger speelde afgelopen drie jaar voor Herner EV, maar zal dit seizoen de gele jersey van zijn home town aantrekken. Schmitz: “We zijn erg blij dat Julius terug is in Krefeld. Ik had hem vorig seizoen graag in het team gehad, wat helaas niet mogelijk was vanwege zijn studie in Bochum. Julius heeft nu veel ervaring en zal ons jonge team beter maken. Het feit dat ik hem zowel in de aanval als in de verdediging kan gebruiken, geeft ons maximale flexibiliteit.”

LIVESTREAM SPRADE TV

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar vier keer. Krefeld’s U23 maakte toen hun debuut in de Oberliga Noord. Alle vier de wedstrijden won Trappers met een ruim verschil van het jonge team. Vanavond om 20 uur  is de puck drop in Krefeld. De wedstrijd zal live te volgen zijn op Sprade TV. (kosten €8,00)

OEFENWEDSTRIJDEN

Volgende week, op vrijdag 18 september, volgt de returnwedstrijd in Tilburg. Andere oefenwedstrijden voor Trappers zijn vrijdag 9 oktober thuis tegen Herner EV en twee dagen later, op 11 oktober, komt DEL2 club EC Kassel Huskies naar Tilburg voor het laatste voorbereidingsduel van Trappers.

De geplande uitwedstrijd op 27 september 2020 bij Herner EV gaat niet door in verband met problemen aan de ijsvloer aldaar.