Terug naar Nieuws

Krefelder EV ’81 vs. Tilburg Trappers (2-4)

DE KOP IS ERAF VOOR TRAPPERS

Tilburg Trappers is de voorbereiding op het nieuwe Oberliga seizoen goed begonnen. Dankzij de periodestanden 0-1, 1-1 en 1-2 werd het uiteindelijk 2-4 voor de ploeg van coach Bo Subr.

Eindelijk weer ijshockey! Na 194 wedstrijdloze dagen was het vrijdagavond eindelijk weer ‘game day’ voor de drievoudig Oberliga Meister. Even na acht uur gleed de harde zwarte gevulkaniseerde rubberen schijf weer over het bevroren water van de Rheinlandhalle. Bo Subr had het gemist, vertelde hij na afloop: ‘We’re looking forward to this moment. It was a long time without a hockey game. The biggest thing is that we can play. Hopefully it stays this way.

TYPISCH OEFENDUEL

Door de bijzondere veiligheidsmaatregelen en het aangename weer liep het niet echt storm voor de eerste oefenwedstrijd, maar een kleine honderd echte liefhebbers waren getuige van het debuut van Ties van Soest in het geelblauwe Trappers shirt. ‘For a guy playing his first game with us, it was okay. You see the potential is there. He was good on face-offs, was in the right places in the d-zone, strong on the forecheck and he had some scoring chances. Unfortunately he could not capitalize on one of them.

De wedstrijd tussen de rode lantaarndrager en de Oberliga Nord Meister van vorig seizoen was een typisch voorbereidingsduel. Zwakke passing, persoonlijke fouten, gebrek aan ritme en ongelukkige acties. ‘Obviously we could have played better. We did some good things and we did some ugly things. The timing is not fully there. But it’s our first game after a long while. And we did have a pretty hard week with the testing on Saturday and a tough practice session on Tuesday. So some guys had pretty heavy legs.

VISITEKAARTJE

De thuisploeg toonde weinig ontzag voor Tilburg en startte voortvarend in de openingsperiode. Goed optreden van goalie Ian Meierdres voorkwam een vroege achterstand voor de bezoekers. Waar Krefeld niets deed met zijn eerste twee powerplays, sloeg Trappers bij de eerste de beste overtalsituatie direct toe. Doelman Nils Kapteinat kreeg een schot van Jordy van Oorschot niet onder controle en Bartek Bison was er als de kippen bij om de puck binnen te tikken (0-1).

Het middenstuk was zonder twijfel het meest attractieve deel van de ontmoeting. Eerst gaf Diego Hofland zijn visitekaartje af, gevolgd door Constantin Vogt. Uit een gewonnen face-off door Danny Stempher schoot Trappers nummer 66 de 0-2 op de borden. Vijf minuten voor de tweede dweil prikte de Duitse U-19 international de puck achter Ruud Leeuwesteijn, die na een half uur Ian Meierdres was komen vervangen.

ONGESCHREVEN REGEL

In het slotstuk kreeg Krefeld kansen op de gelijkmaker. Zeker toen Max Hermens en Bartek Bison kort na elkaar naar de strafbank mochten, maar Ruud Leeuwesteijn wenste niet te capituleren. Het is een ongeschreven regel in de sport dat wanneer je zelf de kansen niet benut de tegenstander het vaak wel doet. Wouter Sars veranderde een schot van Jordy Verkiel van richting voor de 1-3.

Nonchalance in het neutrale vak leidde de 2-3 in. Andermaal Contantin Vogt profiteerde dankbaar van het cadeautje. Het slotwoord was echter voor Max Hermens, die prima voorbereidend werk van Diego Hofland afrondde. In een alles of niets poging haalde Krefeld coach Elmar Schmitz zijn doelman naar de kant in ruil voor een zesde veldspeler, maar de eerste Tilburgse zege in de oefencampagne kwam niet meer in gevaar.

Foto: Krefelder EV ’81
Samenvatting SpradeTV