Terug naar Nieuws

IJshockeycollege: Ode aan ijshockey en Trappers

Trappers, Berteling, Bastings én ‘miracle on ice’ in het theater!

Het zijn vreemde tijden, ook voor de fans van ijshockey en Tilburg Trappers. Toch vallen er lichtpuntjes waar te nemen. Wat te denken van het theatercollege ‘Ode aan ijshockey en Trappers’, in Tiliander te Oisterwijk, met in de hoofdrol Ron Berteling en Mickey Bastings. Omdat er vanwege corona per keer slechts toegang is voor 60 personen, staat de show op 12 november twee keer op het programma, om 19.30 uur en 21.30 uur. Dus bestel snel uw kaarten.

Klik hier voor: 12 november 2020 19:30 uur en hier voor: 12 november 2020 21:30 uur

Op 30 januari, als er hopelijk meer mensen naar binnen mogen, speelt de show nog een keer bij Tiliander. Dan schuift naast Ron Berteling en Mickey Bastings ook Diederick Hagemeijer aan.

Bestel hier kaarten voor de show van: 30 januari 2021 20:30 uur

Het theatercollege is een must voor de ijshockeyliefhebber. Wat de bezoekers kunnen verwachten?

Hierbij de promotekst.

IJshockey is in Nederland een onderbelichte sport, maar niet in de regio Tilburg. De snelste teamsport ter wereld floreert in de Kruikenstad, dankzij de uitzonderlijke prestaties van Tilburg Trappers in de sterke Duitse Oberliga. Veel spelers van de Trappers zijn geïnspireerd door Ron Berteling, recordinternational van Oranje. De ‘Johan Cruijff van het Nederlandse ijshockey’ kruiste op de Olympische Spelen van 1980 in Lake Placid de sticks met de sterren van onder meer Canada en Rusland. Hij was er getuige van het ‘miracle on ice’: de iconische zege van de Amerikaanse college-ijshockeyers op de onverslaanbaar geachte Rode Machine van de Russische coach Viktor Tikhonov. Berteling is op 12 november, bij Tiliander in Oisterwijk, te gast in het unieke theatercollege ‘Ode aan ijshockey en Trappers’, samen met Mickey Bastings, geboren Tilburger en de huidige aanvoerder van de viervoudig Oberliga-kampioen. Aan de hand van presentator en gepassioneerd ijshockeyliefhebber Eddy van der Ley verhaalt het drietal over verleden, heden en toekomst van het ijshockey in Tilburg en Nederland. Nooit eerder vertelde anekdotes worden afgewisseld met prachtige beelden. Na de pauze is er voor het publiek gelegenheid vragen te stellen.