Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 34

BIJNA ZOMER

Het is bijna zomer in Tilburg. Overdag flirt het kwik in de thermometer met meer dan twintig graden. Niet bepaald weer om aan Oberliga ijshockey te denken. Toch ook deze dinsdag weer een Tuesday’s round-up.

Met in  deze editie aandacht voor het Trappersgevoel van Levi Houkes, het langere verblijf van Nardo Nagtzaam in Peiting, de contractverlengingen van Patrick Schmid en Ralf Rinke in Hannover en de opvolger van Lukas Schaffrath in Herne.

‘TWEE MOOISTE JAREN ALS IJSHOCKEYER’

Jarenlang stond hij bij de fans van Tilburg Trappers te boek als ‘een vervelend ventje’ en ‘een tegenstander die het bloed onder je nagels vandaan haalde.’ In twee jaar tijd kan er echter heel veel veranderen. Levi Houkes was het symbool voor de Tilburgse onverzettelijkheid die uiteindelijk twee maal de titel in de Oberliga opleverde. Een nieuwe publiekslieveling was geboren.

De liefde kwam van twee kanten en is na drie seizoenen in de BeNe-league nog altijd niet verdwenen, zo bleek toen Faceoff.nl-oprichter Ed Versteeve de geboren Nijmegenaar vroeg naar zijn gevoel terugkijkend op zijn periode in IJssportcentrum Stappegoor. ‘Een heel goed gevoel. Ik heb echt een fantastische tijd gehad in Tilburg. Ik ben door de hele organisatie, maar zeker ook de fans super opgevangen. Voor mij persoonlijk de twee mooiste jaren die ik als ijshockeyer heb meegemaakt.’

Houkes vervolgt: ‘We begonnen met een ploeg aan een traject waarvan we niet wisten wat we konden verwachten. Busreizen van 10-11 uur, overnachtingen..dat soort dingen. Toen kregen we ook nog het nieuws dat Guus Bakker ernstig ziek was. Hetzelfde gold voor de vrouw van Peter van Biezen. Of een cameraploeg die ineens met ons meereisde en een documentaire van ons maakte. Ik krijg er nog kippenvel van op mijn armen. Dat meen ik serieus.

De center, goed voor 31 treffers en 80 punten in 112 Oberliga duels, beschouwt het avontuur wel als een gesloten boek. ‘Ik heb het te druk met mijn werk en mijn gezin. Dat is niet meer met Oberliga ijshockey te combineren. Het waren twee fantastische jaren, die ik nooit had willen missen. Vooral vanwege het verhaal met Guus was het eerste jaar voor mij het allermooist.

NAGTZAAM BLIJFT PEITING TROUW

Een andere oud-Trapper én Nijmegenaar knoopt er nog een seizoen Oberliga (Süd) aan vast. Nardo Nagtzaam verlengde zijn verblijf bij EC Peiting met ten minste een jaar. Vanwege een slepende liesblessure speelde de centrumaanvaller slechts 35 van de 50 competitiewedstrijden in het afgelopen seizoen. Hij verzamelde desondanks 21 doelpunten en 46 assists.

We zijn blij dat Nardo blijft’, aldus teammanager Gordon Borberg. ‘In de Oberliga Süd wilde hij enkel voor Peiting spelen. Hij heeft het naar zijn zin hier.’ De nummer zes van afgelopen seizoen is druk bezig met de samenstelling van de selectie voor komend jaar. Eerder verlengden Thomas Heger, Lukas Gohlke en Martin Mazanec hun verblijf. ‘Dat zijn pijlers van ons team. Stapje voor stapje gaan we nu verder.

SCORPIONS VERLENGEN MET SCHMID EN RINKE

Patrick Schmid en Ralf Rinke zijn in de komende ijshockeyjaargang wederom in het shirt van Hannover Scorpions te bewonderen. De 32-jarige Schmid, die drie jaar geleden vanuit Heilbronn naar Hannover verhuisde, bezette achter Björn Bombis de tweede plaats op de Scorpions topscorerslijst. De leftwinger nam 20 goals en 39 beslissende passes voor zijn rekening.

Ralf Rinke kwam vorig jaar vanuit EHC Königsbrunn naar de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Met 25 punten (12 doelpunten en 13 assists) voldeed hij aan de verwachtingen. ‘Ralf is een veelzijdige speler, die volledig aansluit bij mijn ideeën en perfect past in mijn concept’, aldus Tobias Stolikowski, de nieuwe coach van de nummer 6 van afgelopen seizoen.

NEFFIN VERVANGT SCHAFFRATH

Jonas Neffin is de vervanger van Lukas Schaffrath in Herne. Het 19-jarige keeperstalent zal op basis van een Förderlizenz met Iserlohn Roosters de tweede man worden achter Björn Linda. Afgelopen jaar kwam Neffin 20 wedstrijden uit voor Blue Devils Weiden in de Oberliga Süd.

Het is fijn dat we een dergelijke goede jonge keeper hebben kunnen overtuigen. Jonas heeft vorig seizoen al laten zien dat hij een goede doelman kan zijn. Zijn positiespel is prima en voor zijn leeftijd is hij al aardig volwassen. Hij moet bij ons de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling’, vertelt HEV-coach Danny Albrecht. ‘