Terug naar Nieuws

Trappers druk bezig met het nieuwe seizoen

Beste ijshockey liefhebber en seizoenkaarthouder,

Vorig seizoen en/of het seizoen daarvoor heeft u kunnen genieten van hoogstaand ijshockey van uw Tilburg Trappers. Twee seizoenen geleden werden we net geen Oberliga Meister en dit seizoen, op weg naar de titel, werd de complete competitie figuurlijk geveld door Corona.

Het wereldwijd verspreide Corona virus heeft de wereld letterlijk op z’n kop gezet en overal in de wereld tot lockdowns geleid. Langzaam maar zeker kruipen we hieruit en met hoop en vertrouwen kijken we ernaar uit dat we weer vrij kunnen bewegen. Nog een stap verder komen we als we weer met elkaar kunnen genieten van onder andere onze sport; ijshockey.

Vanaf 1 september zijn contactsporten, waaronder ijshockey, weer toegestaan. Nog niet duidelijk is of dat met of zonder publiek zal zijn.

Toch willen wij weer denken aan sfeervolle wedstrijden met goedgevulde tribunes en we vertrouwen erop dat als eenieder zijn verantwoordelijkheid neemt in en buiten de sport dit geen wishfull thinking is.

Dat betekent dat wij ook weer vooruit denken zoals u van ons gewend bent. We zijn bezig met de teamsamenstelling, de open dag, de jeugdcompetities en dus ook met de hernieuwde start in de Oberliga vanaf eind september/begin oktober als alle reguliere competities weer starten.

Ondanks alle onzekerheden over de “1,5 meter economie” zijn wij aan het onderzoeken of we binnenkort kunnen starten met de fysieke verkoop van seizoenkaarten of eerst zullen beginnen middels een voorintekening. U hoort hierover meer in juni.

Wat we u al wel kunnen meedelen is dat we u als gewaardeerd kaarthouder als eerste de mogelijkheden willen bieden weer te kunnen genieten van uw team. Realistisch gesproken verwachten we niet bij aanvang van de competitie weer een “volle bak” te mogen hebben. Of we dus het aantal stoelen, dat we in eerste instantie aan de kaarthouders kunnen aanbieden evenveel is als in de afgelopen seizoenen, durven we nu niet hardop te beweren. Mogelijk groeit het aantal gedurende het seizoen.

Anders dan voorgaande jaren bieden wij vanaf komend seizoen de kaarten aan tot de play-offs. Kaarten zullen hierdoor 7,5-8% goedkoper zijn dan afgelopen seizoen.

Als wij besluiten van start te gaan met de voorintekening horen daar ook spelregels bij. Vanzelfsprekend zullen wij u ook daarover tegelijkertijd informeren.

Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft voor deze aanpak. Immers zolang onduidelijk blijft wat de voorschriften zijn voor het ontvangen van publiek zijn ook wij helaas beperkt in onze mogelijkheden.

Wij zien er naar uit u weer te mogen verwelkomen bij de start van de competitie.

Tot die tijd wensen wij u zonnige en gezonde maanden toe.

Namens het algemeen bestuur,

Gert-Jan van den Nieuwenhoff
Voorzitter Stichting Tilburg Trappers