Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 29

Onzekere tijden

Terwijl het Duitse voetbal zich lijkt op te maken voor de hervatting van het seizoen is er voor de ploegen in de Oberliga nog heel veel onduidelijkheid. In deze onzekere tijden zijn we wederom op zoek gegaan naar opzienbare zaken, die we in de negenentwintigste aflevering van de Tuesday’s round-up op een tij hebben gezet.

Met in deze editie aandacht voor een mogelijk Oostenrijkse uitbreiding in de Oberliga Süd, de renovatie van de thuisbasis van Hannover Scorpions en het vertrek van de Oberliga Nord Rookie of the Year bij de Indians.

OOSTENRIJKSE UITBREIDING OBERLIGA SÜD?

Afgelopen week zorgde Michael Lampert, manager van de Oostenrijkse Alpen Hockey Leagueclub VEU Feldkirch, voor opschudding toen hij in een Oostenrijks dagblad sprak over een mogelijke toetreding van zijn club tot de Oberliga Süd. De club uit Vorarlberg vreest de toekomst van de eigen competitie als gevolg van de corona-crisis.

DEB-vicepresident Marc Hindelang verklaarde dat Feldkirch nog geen contact had opgenomen met de Duitse IJshockeybond. ‘Dat zou ook de verkeerde manier zijn. Toen Tilburg destijds wilde toetreden tot de Oberliga Nord heeft de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) contact gezocht’, aldus Hindelang. Pas via het bewuste krantenbericht werd hij opmerkzaam gemaakt van de interesse van Feldkirch.

Vertegenwoordigers van clubs uit Zuid-Beieren, van wie sommigen de afgelopen jaren via oefenwedstrijden een goede relatie met VEU hadden opgebouwd, hebben het vraagstuk vorige week op een competitiebijeenkomst aan de orde gesteld. Blijkbaar had Feldkirch voorafgaand aan deze meeting met enkele clubs gesproken over mogelijke toetreding. Voor ons is het nu geen thema. We willen de huidige competitiestructuur behouden en deze liever versterken met teams uit Duitsland’, reageerde Hindelang desgevraagd.

RENOVATIE HUS DE GROOT EISARENA

Begin april zijn de renovatiewerken in de hus de groot EISARENA gestart. Medewerkers van de thuisbasis van de Hannover Scorpions zijn begonnen met het ontmantelen van de 30 jaar oude ijsbaan: het demonteren van polycarbonaatramen, het verwijderen van het ijs en het verwijderen van de stalen constructie die de ijsbaan bevatte. Vervolgens wordt begonnen met de opbouw van de nieuwe boarding.

‘Het is geen gemakkelijke opgave’, vertelt Sven Heuer, de ervaren ijsmeester van de hus de groot EISARENA, die kan putten uit zijn ervaring met het uitvoeren van soortgelijke projecten in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn. ‘Een exacte einddatum is nog niet vastgesteld’, aldus ijsbaandirecteur Ingo Haselbacher. ‘We hopen dat we begin juni klaar zijn.’

INDIANS VERLIEZEN ROOKIE OF THE YEAR

Een bittere pil voor Hannover Indians. De nummer 4 uit de voorbije ijshockeyjaargang ziet doelman Kristian Hufsky vertrekken naar de DEL2. De precieze bestemming is nog niet duidelijk, maar in de beroemde wandelgangen wordt zeer nadrukkelijk EV Landshut gefluisterd.

De 20-jarige Duits-Canadees kwam vorige zomer over van Newmarket Hurricanes (Ontario Junior Hockey League). De jonge goalie deed het voortreffelijk wat hem de eretitel ‘Oberliga Nord Rookie of the Year’ opleverde. Hij was daarmee de derde Indian op rij die tot beste jongeling werd verkozen. Thore Weyrauch (2019) en Mark Ledlin (2018) gingen Hufsky voor.