Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 30

Onzekerheid troef

Hoelang moeten we nog? Hoe ziet het Oberliga landschap eruit ná corona? Wanneer schuift de puck weer over het ijs? Allemaal vragen waar we (voorlopig) nog geen passend antwoord op hebben. Ondanks deze onzekerheid zetten we weer wat zaken op een rij in de Tuesday’s round-up.

Met in deze editie aandacht voor de prestaties van Tilburg Trappers in de play-offs, TecArt BlackDragons Erfurt en Fred Carroll uit elkaar, geruchten…geruchten en Enrico Salvarani verlaat Scorpions.

TRAPPERS IN PLAY-OFFS

‘I think we would have had a really good chance to go all the way’, sprak coach Bo Subr onlangs in een lang interview met de Tilburg Trappers website. Of zijn manschappen afgelopen zondag op het bevroren water hadden gestaan voor het allesbeslissende vijfde finaleduel blijft voor altijd in de sterren geschreven. Maar hoe deed de drievoudig Oberliga kampioen het eigenlijk in vier jaar play-offs?

Trappers won 47 van zijn 63 gespeelde postseason ontmoetingen. In het eigen IJssportcentrum Stappegoor stapte met 28 maal als overwinnaar van het ijs en leed men 8 nederlagen. Buiten de stadsgrenzen kwam Tilburg 19 keer tot winst en verloor de geelblauwe formatie 8 wedstrijden. Het doelsaldo is 255 – 146 in het voordeel van de manschappen van Bo Subr.

De grootste zege (9-3) behaalde men in het eerste finaleduel tegen Deggendorfer SC (13 april 2018), terwijl de pijnlijkste nederlaag dateert van bijna een jaar geleden (2-4 in game 5 tegen Landshut). Mitch Bruijsten tekende voor de meeste Tilburgse goals (33) en assists (56) en Jordy Verkiel is met 113 strafminuten de meest bestrafte Trapper in de play-offs. Het goals-against-average (GAA) van Ian Meierdres is  2.23

ERFURT EN CARROLL UIT ELKAAR

Na een evaluatie van het afgelopen seizoen hebben TecArt Black Dragons en Fred Carroll in onderling overleg besloten uiteen te gaan. Dat maakte de ploeg uit Erfurt afgelopen donderdag wereldkundig. Daarmee komt er na twee jaar een einde aan de samenwerking tussen de Zwarte Draken en de sympathieke Canadees.

‘Een dergelijke beslissing is niet eenvoudig en wordt niet lichtvaardig genomen. In dit geval hebben beide partijen professioneel gecommuniceerd en gehandeld. We willen Fred Carroll bedanken voor zijn werk van de afgelopen twee jaar bij TecArt Black Dragons en wensen hem het allerbeste, zowel als coach, maar vooral privé.

GERUCHTEN…GERUCHTEN

‘Look at all these rumours running me everyday. I just need some time, some time to get away from all these rumours’, zong Timex Social Club in september 1986. Ondanks dat er nog heel veel onduidelijkheid bestaat over het aankomende Oberliga seizoen galmen er desondanks door de beroemde wandelgangen alweer veel (wilde) geruchten.

Zo zou Oberliga Süd topscorer en voormalig Trapper Brad Snetsinger Memmingen Indians na één seizoen alweer verlaten. Selber Wölfe wordt nadrukkelijk genoemd als de nieuwe broodheer van de 33-jarige left winger uit Ajax (Ontario). Een andere roddel gaat over Michel Weidekamp die in Selb herenigd zou moeten worden met zijn oude coach in Halle, Herbert Hohenberger.

In Essen hoopt men vurig op de komst van Jan-Niklas Pietsch. Het contract van de 29-jarige verdediger werd in Deggendorf niet verlengd. Saillant detail: Pietsch en de nieuwe coach van de Moskitos, Frank Petrozza, werkten eerder anderhalf jaar met elkaar samen in Herne.

SALVARANI VERLAAT SCORPIONS

Na twee seizoenen Hannover Scorpions pakt Enrico Salvarani zijn biezen. De 21-jarige goalie vertrekt naar een DEL2-ploeg. Over de precieze bestemming van de sluitpost bestaat echter nog onduidelijkheid. In de voorbije ijshockeyjaargang bezette Salvarani de dertiende plek in het overall goalieklassement. Twaalf van zijn 27 gespeelde wedstrijden werden met een overwinning afgesloten.

Onder de Trappers fans is ‘Salva-Rambo’ vooral bekend vanwege zijn goalie-fight met Ruud Leeuwesteijn op zondag 5 januari. Voor de Tilburgse keeper was het de eerste keer dat hij zijn vanghandschoen en blocker uit moest doen. ‘Een ongeschreven ijshockeyregel is dat een derde speler zich niet in een gevecht mengt. Toch werd een van onze verdedigers, ik dacht dat het Boet (van Gestel) was, door twee jongens van hun belaagd. Een van hen trok ik weg. Vanuit mijn ooghoeken zag ik hun keeper al het ijs oversteken en dus had ik geen andere keuze dan mezelf te verdedigen. Dat ging vrij goed want ik heb hem wel paar keer geraakt, terwijl ik zelf geen schade heb.’