Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 28

Plannen in een surrealistische tijd

In deze ijshockeyloze periode is het toch weer gelukt om enige wetenswaardigheden uit de Oberliga Nord te bundelen in alweer de achtentwintigste editie van de Tuesday’s round-up.

Met in deze editie aandacht voor een nieuwe baas in Essen, een Moskito die de schaatsen aan de wilgen hangt, een Nederlandse Vos en de eerste virtuele summer game in Leipzig en Halle.

FRANK PETROZZA NIEUWE MOSKITOS BAAS

Het hing al een tijd in de lucht, maar nu is het definitief: Frank Petrozza is de nieuwe hoofdcoach van Moskitos Essen. Tevens wordt de 49-jarige Duits-Canadees technisch directeur bij de nummer 10 uit het afgelopen Oberliga Nord seizoen. Petrozza, die deze ijshockeyjaargang technisch eindverantwoordelijke bij Diez-Limburg in de Regionalliga West was, gold als de droomkandidaat om Essen weer terug te brengen naar de (sub)top in de Oberliga Nord.

‘Voor mij is Frank de ideale keuze’, aldus Essens’ voorzitter Thomas Böttcher. ‘Ik ken hem al vele jaren. Gedurende deze tijd heb ik hem leren kennen als een competente, gepassioneerde karakter trainer.’ Na het verlies tegen Trappers in de halve finale van de play-offs in 2016-2017 belandden de Muggen in een sportieve malaise. In 2018 bleek Deggendorf in de kwartfinale (3-2) een maatje te groot, terwijl een seizoen later Starbulls Rosenheim in de eerste ronde geen genade (3-0) kende. Dit seizoen ging men zelfs in de pre-play-offs al kopje onder (tegen Saale Bulls Halle).

NOG MEER NIEUWS UIT ESSEN…

Wie Petrozza in ieder geval niet zal zien op de eerste trainingsdag van zijn nieuwe broodheer is Veit Holzmann. De multifunctionele aanvaller maakte dit dinsdag zelf met een komisch filmpje op de Facebookpagina van Moskitos Essen bekend. Holzmann is bezig aan het laatste deel van zijn studie en wil zich daarna volledig richten op zijn maatschappelijke carriere.

De zoon van voormalig Duits international Georg Holzmann (61 wedstrijden voor die Nationalmannschaft) werd geboren in Berlijn, maar kreeg zijn ijshockeyopleiding in Zuid-Duitsland. In zijn profloopbaan, die 10 jaar duurde, verdedigde Veit de kleuren van EV Füssen, Dresdner Eislöwen, EHC Bayreuth, Blue Devils Weiden, ECC Preussen Berlin en de laatste twee seizoenen Moskitos Essen.

FÜCHSE ONDER NEDERLANDSE LEIDING

Füchse Duisburg heeft de opvolgers van Uli Egen, Didi Hegen en Raphael Joly gepresenteerd. Met de aanstelling van Alexander Jacobs (hoofdcoach) en Dirk Schmitz (assistent) komen de Vossen onder Nederlandse leiding. Jacobs was in het verleden werkzaam als coach in Nijmegen, Den Haag, Dordrecht en voor de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) als jeugdcoach en assistent-bondscoach.

Jacobs is geen onbekende in het ijshockey bij onze Oosterburen. Van 2014 tot en met 2018 zwaaide hij de technische scepter bij Ratingen Ice Aliens in de Regionalliga West. De 46-jarige geboren Nijmegenaar staat bekend als een coach die goed met jeugd kan werken. Dat past in de filosofie van Duisburg dat komend jaar met een selectie van semi-profs aangevuld met 2 imports het seizoen gaat beginnen.

VIRTUELE SUMMER GAME

De eerste virtuele summer game tussen Leipzig en Halle is gewonnen door de Icefighters.
Het duel vond gistermiddag plaats in een virtueel openluchtstadion. De uitdaging was simpel: wie de meeste tickets verkoopt, wint de tweestrijd. Paasmaandag 13 april om 15.00 uur werd de balans opgemaakt en Leipzig was nipt (4102 – 3899) de betere.

Misschien nog wel interessanter dan de ticketverkoop waren de twee weddenschappen die Icefighters voorzitter André Krüll  en zijn collega Daniel Mischner van Halle met elkaar aangingen. Zo zou de verliezer van de virtuele summer game de eerstkomende echte derby in het supportersvak van de tegenstander bekijken en gingen beide heren op zoek naar een ‘Game Day Presenter’. Diegene die niet de hoogstbiedende sponsor vond, zou bij de eerstvolgende tweestrijd in het pak van de mascotte van de opponent op het ijs verschijnen.

Beide preses wonnen elk een weddenschap. In onderling overleg koos men ervoor om beiden in het supportersvak van de tegenstander te gaan staan en eveneens in het mascottepak van de tegenstander op het bevroren water te verschijnen. Uiteindelijk leverde de eerste virtuele summer game zowel Icefighters als Saale Bulls ongeveer 25.000 euro op.