Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 22

IT’S (NEARLY) PLAY-OFF TIME

Met de zevenendertigste zege kwam er een einde aan het vijfde reguliere Oberliga-seizoen voor Trappers. Een jaargang waarin men prachtige cijfers kan overleggen: 44 wedstrijden, 37 maal winst en slechts 7 verliespartijen. Met 210 goals vóór en 117 tegen beschikte Tilburg zowel over de beste aanval als verdediging.

In de Tuesday’s round-up van deze week aandacht voor de nieuwe rol van Kai Schmitz in Halle, de kandidaten voor de Oberliga Meisterschaft, de (bekende) opponent van Trappers in de eerste ronde, contractverlengingsnieuws uit Hannover en de terugkeer van Marian Dejdar bij de Scorpions.

KAI SCHMITZ

Aan het einde van dit seizoen hangt Kai Schmitz (Saale Bulls Halle) zijn schaatsen aan de wilgen en wordt hij de nieuwe sportdirecteur bij de Stieren. ‘De hoofdtaak van Schmitz is het samenstellen van het toekomstige Saale Bulls-team’, verklaarde clubvoorzitter Daniel Mischner afgelopen vrijdag in de Middeldeutsche Zeitung. Captain Schmitz heeft zin in zijn job na de zomer. ‘Ik heb een groot netwerk in Duitsland en ken veel spelers. Ik kijk er echt naar uit om in mijn nieuwe rol aan de slag te gaan.’

Geboren in Keulen kwam de geblokte verdediger in 2005 voor het eerst naar Halle. Na twee korte stops bij andere clubs (EHC Neuwied en Moskitos Essen) staat Schmitz sinds 2015 weer op het ijs voor de Saale Bulls. In het huidige seizoen kwam hij in 36 duels voor Halle tot 24 punten (twee goals en 22 assists).

IT’S (NEARLY) PLAY-OFF TIME

In de Oberliga Nord is het kaf van het koren gescheiden. Zes ploegen (Tilburg, Herne, Hamburg, Hannover (Indians), Leipzig en Hannover (Scorpions)) maken sowieso hun opwachting in de postseason. Halle tegen Essen, en Duisburg versus Rostock gaan vanaf donderdagavond in maximaal drie wedstrijden uitmaken wie zich bij dit zestal clubs voegt in de race om de Oberliga Meisterschaft.

In de zuidelijke divisie zijn de acht deelnemers aan de play-offs sinds zondagavond bekend. Met nog twee speeldagen in de Meisterrunde voor de boeg leidt Memmingen Indians de dans, op twee punten gevolgd door Eisbären Regensburg. Achter dit tweetal strijden Deggendorf, Riessersee en Rosenheim voor plaats 3 tot en met 5. Peiting, met oud-Trapper Nardo Nagtzaam in de gelederen, is nagenoeg zeker van plaats 6. Füssen bezet plaats 7, terwijl Selber Wölfe zich dit weekend verzekerde van het laatste play-off ticket in de Oberliga Süd.

WIEDER SELB

Hallo Tilburg’ kopte de Frankenpost, het belangrijkste dagblad in Oberfranken. Voor de derde keer sinds 2017 zijn beide ploegen na respectievelijk 44 wedstrijden (Tilburg Trappers) en 48 duels (Selber Wölfe) in het reguliere seizoen tot elkaar veroordeeld. In hetzelfde artikel spreekt men van ‘eine Herkulesaufgabe’ voor de nummer 8 uit de Oberliga Süd. Desondanks overheerste zondagavond een gevoel van opluchting nadat men zich voor de negende keer in de laatste tien jaar kwalificeerde voor de play-offs. ‘In ieder geval hebben we geen druk tegen Tilburg’, tekende de krant op uit de mond van tweede voorzitter Thomas Manzei.

PUBLIEKSLIEVELING VERLENGT

In de vorige Tuesday’s round-up konden we melden dat Hannover Indians de verbintenissen met Igor Bacek en Robby Hein had verlengd. Deze week wederom witte rook am Pferdeturm. Publiekslieveling Nickolas Bovenschen zette zijn handtekening onder een nieuw contract. Voor de 35-jarige verdediger wordt het zijn achtste seizoen als speler van de ECH.

Coach Lenny Soccio is verheugd over de verlenging van het contract van zijn ervaren defenseman: ‘Bove is een speciaal persoon, zowel in de kleedkamer als op het ijs. Er is veel vraag naar dit soort spelers in onze sport, maar ze sterven langzaam uit. Ik ben daarom erg blij dat we overeenstemming hebben kunnen bereiken over een verlengd verblijf van hem in Hannover.

DEJDAR WEER SCORPION

Hannover Scorpions sloot het reguliere seizoen af met twee nederlagen. Na de 4-3 vrijdagavond in Herne was men twee dagen later in eigen huis een maatje te klein voor Halle. Tot halverwege zag alles er prima uit voor de Schorpioenen. Men leidde met 3-1 dankzij goals van Christoph Koziol, Julien Pelletier en Julian Airich, maar daarna keerde Saale Bulls het tij. Victor Knaub (2x), Lukas Valasek en Lukas Striepeke bogen de achterstand om naar een 3-5 overwinning.

Opvallend was de aanwezigheid van Marian Dejdar in de selectie van Hannover. De 36-jarige alleskunner trainde al enkele weken mee met de club uit de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Vrijdagavond in Herne maakte hij zijn rentree in het rode shirt van Hannover. Vorig seizoen kwam Dejdar tot 20 goals en 32 beslissende passes in dienst van de Scorpions.