Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 19

HALLE UIT EN KREFELD THUIS

Twee seizoenen lang was winnen in de Sparkassen Eisdom een mission impossible voor Tilburg Trappers. Tot vrijdagavond 6 oktober 2017 toen het een klinkende 2-8 zege voor Trappers werd. Sindsdien lijken de Tilburgers het recept om in Halle te zegevieren gevonden te hebben. Vier van de vijf daaropvolgende duels werden met een Tilburgse overwinning afgesloten.

In de Tuesday’s round-up van deze week aandacht voor de storm Ciara, Trappers en Krefeld anderhalf uur eerder, een fraaie geelblauwe reeks, de felle strijd om plaats 6, contractverlengingsnieuws uit Hamburg en de prestaties van Oranje op het pré-OKT in Kazachstan.

CIARA

Het regende afgelastingen dit weekend in Nederland en de ons omringende landen vanwege de krachtige februaristorm Ciara. Evenementen, markten en sportwedstrijden waaronder het complete zondagprogramma in de eredivisie voetbal werden van de speelkalender geblazen.

Ook de Oberliga Nord bleef niet gevrijwaard van de grillen van Moeder Natuur. Vrijdagavond verdween de Ruhrpot Derby tussen Moskitos Essen en Füchse Duisburg van de agenda, terwijl zondag de ontmoeting tussen TecArt Black Dragons Erfurt en Krefelder EV 81 vanwege de stormwaarschuwing werd afgelast. De inhaaldatum in Essen is dinsdag 11 februari om 20.00 uur. Een vervangende datum voor de wedstrijd in Erfurt is nog niet gevonden.

ANDERHALF UUR EERDER

Het competitieduel Tilburg Trappers – Krefelder EV 81 wordt aanstaande zondag om 13.30 uur gespeeld. Oorspronkelijk stond het begin van de wedstrijd om 15.00 uur gepland.

Reden voor de verplaatsing van het duel naar eerder in de middag is dat op zondag 16 februari ook de eredivisie voetbal ontmoeting tussen Willem II en FC Utrecht geprogrammeerd staat. Het parkeren voor bezoekers aan beide sportevenementen zou bij min of meer gelijktijdig plaatsvinden van de wedstrijden een probleem opleveren. In onderling overleg is daarom besloten de Oberliga tweestrijd tussen Trappers en Krefeld te vervroegen.

LAATSTE 10

De nederlaag vrijdagavond in Rostock betekende dat de langste points streak van de club in de Oberliga voorlopig nog niet gebroken wordt. Tussen 26 januari en 4 april 2018 bleef men maar liefst 18 duels achtereen zonder nederlaag. Ondanks het verlies is Tilburg Trappers aan een sterke fase bezig. In de laatste tien duels (10 uur 3 minuten en 22 seconden speeltijd) moest de regerend Oberliga Meister iets meer dan een half uur (37 minuten en 41 seconden) van een achterstand terugkomen. Men koesterde 6 uur 40 minuten en 2 seconden de weelde van een voorsprong.

45 maal liet men het vijandelijke net bollen, terwijl Ruud Leeuwesteijn en Ian Meierdres 25 keer het antwoord schuldig moesten blijven op een inzet van de tegenstander. In de tien ontmoetingen voert Mitch Bruijsten in twee klassementen (meeste goals en stoutste jongen van de klas) de boventoon. De gelegenheidsaanvoerder tekende voor 10 doelpunten en 27 strafminuten. Diego Hofland had bij 12 van de 45 Tilburgse treffers een assist.

PLAATS ZES

In de felle strijd om het laatste rechtstreekse play-off ticket liet de opponent van Tilburg Trappers aanstaande vrijdag, Saale Bulls Halle, zondagavond een uitgelezen mogelijkheid liggen om de achterstand op Hannover Scorpions tot één punt terug te brengen. Tot een kwartier voor tijd koesterde de formatie van coach Ryan Forster op bezoek bij Hannover Indians een 2-3 voorsprong. Dankzij goals van Branislav Pohanka en Armin Finkel stapten de red hot Indians alsnog met de drie punten van het ijs.

Am Pferdeturm kwam Nick Miglio niet op het ijs. In tegenstelling tot Kai Schmitz en Vojtech Suchomer ontsnapten de Amerikaan en ploeggenoot Victor Knaub met hun grensoverschrijdende gedrag in de ‘hete derby’ tussen Saale Bulls Halle en EXA Icefighters Leipzig (vorige week zondagavond) aan een game misconduct. Toch legden de beleidsbepalers bij de Stieren beide heren een disciplinaire schorsing op. Knaub was tegen Hannover Indians weer van de partij, maar Miglio bleef zowel tegen Essen als Hannover aan de kant.

Tot grote opluchting van alles en iedereen in Saksen-Anhalt kende Hannover Scorpions echter een puntloos weekend. Vrijdagavond bleek Hamburg met 3-1 te sterk voor de equipe onder leiding van Dieter Reiss. Zondag ging het van kwaad naar erger. Na twee periodes leek er geen vuiltje aan de lucht tegen Rostock Piranhas. In de laatste twintig minuten werd de 4-2 voorsprong volledig teniet gedaan en zegevierde de nummer 9 uit de Oberliga Nord met 5-7.

JACEK PLACHTA

Hoofdcoach Jacek Plachta heeft vorige week woensdag zijn contract bij Crocodiles Hamburg met een seizoen verlengd. De Pool, 669 wedstrijden in DEL (169 goals en 364 punten), is sinds 2018 trainer bij de Oberliga-Nord club uit de Hanzestad. Voor de 50-jarige Plachta was het een snelle en eenvoudige keuze: ‘Ik voel me erg comfortabel in Hamburg en bij de Croco’s. We hebben een goed team. De neuzen van alle betrokken staan dezelfde kant op. Na het faillissement zijn we op de goede weg om hier iets moois op te bouwen.’

‘Jacek doet het erg goed, wat ook tot uiting komt in de plaats op de ranglijst. De eenheid in de ploeg is geweldig en hij maakt elke speler beter. Omdat we nu met de planning voor het team van volgend jaar bezig zijn, wilde ik zo snel mogelijk de verbintenis met hem verlengen’, aldus Sven Gösch, sportdirecteur in Hamburg.

PRE-OKT

Met negen spelers was Tilburg Trappers hofleverancier van de selectie van Oranje voor het Pre-Olympisch Kwalificatietoernooi in Nur-Sultan. Goalie Ian Meierdres, verdedigers Kilian van Gorp, Boet van Gestel, Jordy Verkiel en aanvallers Bartek Bison, Jonne de Bonth, Reno de Hondt, Raymond van der Schuit en Danny Stempher maakten allen deel uit van Oranje. Trappers nummer 98 kwam echter geen seconde in actie.

De ploeg, onder leiding van Bo Subr en Mike Nason, keerde met drie nederlagen terug uit de Kazachse hoofdstad. Op de openingsdag van het toernooi ging men met 8-0 onderuit tegen Polen. Een dag later bood men het gastland uitstekend partij, maar drie Kazachse goals in de slotperiode zorgden voor een 7-1 nederlaag. Het enige Nederlandse doelpunt kwam van de stick van Trapper Raymond van der Schuit. Op de slotdag bleek Oekraïne met 0-3 te sterk. Polen plaatste zich voor de finale van de pre-kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2022 in Peking.