Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

Trappers is weer ‘back to normal’ tegen Saale Bulls Halle

Na het WK U20 in Kroatië en het Olympisch kwalificatietoernooi in Kazachstan is Trappers weer back to normal. Na dertien keer op rij gewonnen te hebben, verloor Tilburg vorige week van Rostock en dus is het tijd voor revanche! Vandaag staan Saale Bulls op het menu en dus is Trappers afgereisd naar Halle om de Stieren in eigen huis te verslaan.

WINNEN IN HALLE

Twee seizoenen lang was winnen in de Sparkassen Eisdom een misson impossible voor Tilburg Trappers. Tot vrijdagavond 6 oktober 2017 het een klinkende 2-8 zege voor Trappers werd. Sindsdien lijken de Tilburgers het recept om in Halle te zegevieren gevonden te hebben. Vier van de vijf daaropvolgende duels werden met een Tilburgse overwinning afgesloten.

‘UNMANAGEABLE’

De laatste keer dat Bulls en Trappers elkaar troffen, op 19 januari, was in Tilburg. In een uiterst spannende strijd, waarbij het spel op en neer golfde en tot en met de derde periode praktisch gelijk op ging, won Tilburg in overtime met 5-4. Nick Miglio scoorde in de derde periode last minute nog de gelijkmaker voor Saale Bulls. “Trappers is een goed team, ze zijn beter dan welk team dan ook in deze competitie. Dan moet je voorkomen dat ze niet uitlopen, want dan wordt het ‘unmanageable’. We hebben ons best gedaan om dit te verhinderen.”

PLAY-OFFS

In de felle strijd om het laatste rechtstreekse play-off ticket, liet Saale Bulls Halle zondagavond een uitgelezen mogelijkheid liggen om de achterstand op Hannover Scorpions tot één punt terug te brengen. Tot een kwartier voor tijd koesterde de formatie van coach Ryan Foster op bezoek bij Hannover Indians een 2-3 voorsprong. Goals van Branislav Pohanka en Armin Finkel ondermijnden die voorsprong en zorgden ervoor dat de red hot Indians alsnog met drie punten van het ijs stapten.

SCHADEBEPERKING

Foster sprak na het verlies tegen Indians over de komende wedstrijden van Halle als ‘schadebeperking’ om zo de pre-play-offs te vermijden. De Bulls moeten hiervoor minimaal zesde staan. Ze staan momenteel op de zevende plaats, vier punten achter Hannover Scorpions. “We kunnen ons nu geen uitglijders meer permitteren. Als ons dat lukt, krijgen we een finale tegen Scorpions.” Foster doelt hiermee op de laatste geplande wedstrijd van de hoofdronde, die Halle tegen Scorpions zal spelen, op 1 maart.

BLESSURES

Vanavond zullen, in tegenstelling tot de vorige keer dat Tilburg tegen Halle speelde, Chris Francis en Fabian Horschel weer op het ijs staan. De twee forwards zijn hersteld van hun blessures. Michal Schön, samen met Francis goed voor ieder vier goals in totaal tegen Tilburg, is nog steeds uitgeschakeld met een buikspierblessure. “Het is geen zware blessure, het zit gewoon op een stomme plek”, zegt de verdediger in een interview in de Mitteldeutsche Zeitung.

Aan Tilburgse kant ontbreken vanavond Ryan (Collier) en Mickey (Bastings).