Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers heeft de langste adem

BIJNA COMPLEET TEAM LAAT ZIEN WAAROM ZE KOPLOPER ZIJN

Tilburg Trappers moest vorig weekend de punten achterlaten in Rostock. Met wederom een verre uitwedstrijd en een zware tegenstander op het programma was vooraf ‘winst’ totaal niet zeker. Een maand eerder moesten de punten gedeeld worden en nam Saale Bulls één punt mee terug naar Halle. De wedstrijd in Halle op Valentijnsdag verliep iet wat anders.

OVERLOPEN

Met de selectie weer helemaal compleet (met uitzondering van Ryan Collier en Mickey Bastings) leek het alsof het team even weer terug aan elkaar moest wennen. Tegen een tegenstander als Saale Bulls lukt dat niet. Zeker niet hoe het team uit de startblokken kwam.

Goalie Sebastian Albrecht stond net als Ian Meierdres goed te keepen. Toch moest Ian Meierdres als eerste buigen. De Canadese Duitser, Kyle Helms opende de score. Zo’n halve periode later deed zijn Tsjechische Duitse ploeggenoot, Michal Bezouska hetzelfde. De ‘verdubbelaar’ van Bezouska gaf stof tot nadenken. Het behoorde volgens de coach niet tot zijn gameplan: “We hebben de hele week goed getraind en we hadden een gameplan, maar we hebben het niet uitgevoerd. Zowel defensief als offensief speelden we zoals wij niet zoals wij normaal gezien spelen. We hebben het ons erg moeilijk gemaakt. We waren slordig maar vooral traag op allerlei vlakken. “

Kevin Bruijsten: “Vandaag was het niet nodig om elkaar op elkaars fouten aan te spreken. Iedereen wist wel waar hij een fout maakte.”

SPOOR BIJSTER

Op precies dezelfde wijze ging Saale Bulls Halle in de tweede periode verder met het uitvoeren van druk. Tilburg Trappers kon geen vuist maken tegen het geweld vanuit Halle. De Wit-Russische Duitser, Sergei Stas kreeg de puck nadat zijn medespeler de puck had onderschept, en kon in één keer afdrukken.

Daarna was het voor de koploper van de Oberliga Nord toekijken en tegenhouden.

Bo Subr zei na afloop van de wedstrijd, in de bus het volgende: “Het is twee weken geleden dat we met de ‘complete’ selectie speelde. Daarbij speelden we vandaag met vier lijnen, wat we het bijna het hele seizoen nog niet hadden gedaan. Sommige jongens zitten nu vier minuten op de bank terwijl ze voorheen maar twee minuten moesten zitten.” Daarmee doelt de coach op dat het team vandaag moest wennen.

Kevin Bruijsten keek aan het einde van de tweede periode positief richting de derde periode: “Ondanks dat het een slechte eerste en tweede periode was, hadden we nog wel het gevoel dat het goed zou komen.”

SLOTOFFENSIEF

Wat Tilburg Trappers de eerste 40 minuten beleefde, moest Saale Bulls Halle in de laatste periode incasseren. Het leek wel alsof er tijdens de tweede dweilpauze een donderspeech was gehouden of dat er een wondermiddel in de thee zat. Tilburg Trappers ging op jacht en demonteerde het complete team van Halle. Kevin Bruijsten zei daar het volgende over: “Toen we de periode begonnen dacht ik serieus dat we dit nog konden omgooien. De derde periode is bijna altijd onze beste periode. Aan het einde van de tweede periode zagen we dat ze ‘op’ waren en hier en daar wat gingen onnodig tijd trekken. Dat zijn wel signalen dat ze het zwaar hadden. Als je lekker in je vel zit wil je door.”

Allereerst was het Alexei Loginov die de aansluitingstreffer binnenschoot. Vervolgens moesten de Tilburgers ‘lang’ op het tweede doelpunt wachten. Tien minuten voor de buzzer ging het ‘gas open’. Eerst was het Max Hermens die via de doelpaal de puck achter de goalie schoot. De 3-3 gelijkmaker werd een aantal minuten later door Kevin Bruijsten tijdens een powerplay binnen geschoten. Na de 3-3 werd door de coach van Saale Bulls Halle een time-out aangevraagd. De coach blikte na de wedstrijd daar op terug: “Waarschijnlijk vroeg hun coach de time-out aan om de flow er uit te halen omdat ze eerst met 3-0 voor stonden en het snel 3-3 werd. Na de time-out bleven onze jongens strijden om de leiding in de wedstrijd te nemen.”

DIEGO HOFLAND

In de slotfase waarin het thuispubliek al wat was afgekoeld maar nog steeds op de volledige winst hoopte, zakte dat dankzij Diego Hofland weg. Drie minuten voor tijd lag de goalie op zijn buik op zoek naar de puck die vervolgens door Hofland in een lege goal werd geschoten. Anderhalve minuut later en anderhalve minuut voor de buzzer schoot Hofland wederom binnen. De 3-5 zorgde ervoor dat het complete stadion stil werd.

Kevin Bruijsten blikte achteraf in de bus tevreden terug op de wedstrijd maar vooral op de laatste periode: “Vorige keer kwamen we hier ook heel goed weg. De derde periode was heel sterk van ons. In de derde periode kregen we onze eerste powerplay. Het momentum was aan onze kant, we scoorden gelijk op de powerplay. Toen zag je de hoofdjes naar beneden gaan.”

“De ervaring binnen het team die dan de schouders eronder zetten, was belangrijk in de wedstrijd. We willen nooit verliezen en zullen nooit opgeven. Als je die eerste goal binnenschiet, gaan zij anders spelen. Toen de tweede erin ging wist ik dat we dit gewoon gingen winnen.”

HEKKENSLUITER

Zondag ontvangt Tilburg Trappers, Krefelder E.V. 1981 die op dit moment op de allerlaatste plek staat. Na Krefelder volgen er in een snel tempo nog een aantal duels. Coach Bo Subr kijkt daar niet geheel negatief naar. Bo ziet het als een mooie gelegenheid om in play-off ritme te komen en alles scherp te stellen voordat de play-offs beginnen.

Kevin Bruijsten keek ook alvast vooruit richting de laatste wedstrijden en zei het volgende: “Het zijn leuke en serieuze wedstrijden. De teams strijden nog om hun plek in de play-offs en wij willen winnen en eerste blijven. Dit kan goed zijn zo net voor de play-offs. Fijn om met goede teams de competitie te eindigen zodat we in de flow zitten en kunnen doorpakken.”

Wedstrijdsheet