Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ’81

Trappers opent jacht op zespuntenweekend tegen Krefeld

Na de weergaloze overwinning in Halle van vrijdag, maakt Tilburg zich op voor de thuiswedstrijd van vandaag. De onderaan de ranglijst bungelende Krefelder EV 81 komt op bezoek en Trappers wil vanmiddag ook de winst weer binnenhalen en zo het zespuntenweekend te voltooien.

VLEKKELOOS

De drie eerdere ontmoetingen met Krefeld’s U23 verliepen redelijk vlekkeloos. Het energieke en fanatieke spel, verraste Trappers wellicht in de eerste periode van de eerste wedstrijd, maar alle drie de duels zijn met ruime winst voor de Tilburgers afgesloten. De enige smet die wellicht zo te bestempelen is, is de game misconduct die Mitch Bruijsten opliep in Krefeld tijdens de laatste ontmoeting van de twee clubs.

GAME MISCONDUCT

Tijdens de wedstrijd van 26 januari beleefde de gelegenheidscaptain zeventien minuten voor tijd een negatieve primeur: hij werd door de referee vroegtijdig met vijf minuten straftijd en een game misconduct (zijn eerste in zijn Oberliga-loopbaan) naar de kleedkamer gestuurd. Mitch Bruijsten had tot dan toe slechts 106 strafminuten in 230 Oberliga-wedstrijden opgelopen.

ALLES MOGELIJK

Krefelder-coach Elmar Schmitz was na het laatste duel tegen Trappers, dat eindigde in een nederlaag van 1-5 voor de thuisclub, toch enthousiast over ‘zijn jongens’: “Tot kort voor het einde was alles nog mogelijk. We schoten, zelfs tijdens powerplay, gewoon te weinig de puck in het tegenoverliggende doel.”

VAN HET IJS SPELEN

Terugkijkend naar de laatste twee wedstrijden, die Krefeld ook verloor, is te zien dat de jonge ploeg zich niet zomaar van het ijs laat spelen. Vrijdag stond Krefeld nog 3-1 voor in de derde periode tegen Leipzig. Pas tien minuten voor tijd wisten Icefighters Florian Eichelkraut en Gianluca Balla de stand gelijk te brengen. Negen seconden voor tijd schoot Ian Farrell voor Leipzig uiteindelijk de winnende 3-4 binnen. En ook vorig weekend wist Krefeld het zijn tegenstander lastig te maken. Branislav Pohanka wist pas in de 57ste speelminuut de gelijkstand van 1-1 om te buigen in winst voor Hannover Indians met twee rake goals.

SCOREN EN BROMMEN

Het Amerikaanse duo Michael Jamieson en Jeremiah Luedtke zijn de topscorers van Krefeld. De goalverhouding Trappers versus Krefeld staat na drie wedstrijden op 15:5. De vijftien Tilburgse goals zijn door twaalf verschillende Trappers gescoord. Van de vijf Krefeldse goals was Adam Kiedewicz verantwoordelijk voor twee. De andere drie kwamen van de sticks van Maciek Rutkowski, Tom-Eric Bappert en Patrick Demetz. Demetz zat ook samen met teamgenoot Tom Schmitz het meeste op de strafbank als Krefeld het opnam tegen Tilburg. Sowieso is Demetz de speler met de meeste strafminuten op zijn naam dit seizoen voor Krefeld. In totaal 42 minuten. Voor Tilburg is Jordy Verkiel kampioen bankzitten. Hij moest in totaal 58 minuten brommen.

Geblesseerden

Zowel Mickey Bastings als Ryan Collier zijn vandaag niet inzetbaar.