Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ’81 (9-0)

Trappers walst over Krefeld heen

Rijst met kip, garnalen en carbonarasaus vooraf. Een 9-0 overwinning tegen Krefelder EV 81 als hoofdgerecht. En voor het dessert bloemen en de eretitel Man of the Match.

De man van de tweestrijd tussen de koploper en hekkensluiter in de Oberliga Nord was een knul van achttien jaar. Niet alleen zwiepte Delaney Hessels twee minuten voor tijd het negende doelpunt tegen de touwen, maar samen met zijn leeftijd- en lijngenoten Tijn Jacobs en Wouter Sars vormde hij een voortdurende plaag voor de Duitse defensie.

VOLWAARDIG LID

‘He’s good. He sees the ice and can make plays when he wants to. That helps a lot’, vertelde Bo Subr na afloop. Net zoals vrijdag in de derde periode in Halle koos de Tsjech ervoor de jonkies in een lijn te zetten. ‘They know what to do. They work hard. They know the patterns and help each other out.  At times you still see they don’t have the strenght to win the 1-on-1 battles in the corners. But they played really well today.’

Delaney Hessels dus. Geboren op een steenworp afstand van het IJssportcentrum Stappegoor. Van kleins af aan al Trapper. Vorig seizoen mocht hij voorzichtig proeven van Oberliga ijshockey. Dat deed hij zo goed, dat hij deze ijshockeyjaargang als volwaardig lid van de Tilburgse hoofdmacht wordt beschouwd. Zondagmiddag betaalde de winger het vertrouwen van de coachingstaf nog maar eens terug met een uitstekend optreden tegen Krefeld.

ZELFVERTROUWEN

‘Het gaat lekker inderdaad. Maar dat komt ook omdat ik de kansen krijg met ervaren jongens als Mitch (Bruijsten), Diego (Hofland) en Danny (Stempher) te spelen. Of zoals laatst in Rostock met Max (Hermens). Die zien het spelletje zo goed. Dat maakt het een stuk eenvoudiger’, bleef Trappers nummer 28 uiterst bescheiden na afloop.

17 punten in 33 ontmoetingen onderstrepen de groei, het zelfvertrouwen en de toegevoegde waarde van de jonge Tilburger. Zijn vierde doelpunt van dit seizoen begroette Hessels met een grote glimlach op zijn gezicht. ‘Vanwege het uitvallen van Bartek (Bison) mocht ik erop met Raymond (van der Schuit) en Jonne (de Bonth). Ik gaf de puck in de hoek aan Ray. Hij gaf hem precies goed terug en toen kon ik vrij uithalen’, haalde Delaney zijn goal nog eens terug in zijn herinnering.

VIJFDE SHUTOUT

Tilburg Trappers gebruikte de matineewedstrijd tegen de rode lantaarndrager om het doelsaldo verder op te vijzelen. De geelblauwe brigade kwam geen seconde in de problemen tegen Krefeld. De bezoekers waren niet of nauwelijks bij machte het Tilburg lastig te maken, terwijl Trappers in het achterhoofd al bezig leek met de ontmoeting van dinsdagavond in eigen huis tegen naaste achtervolger Herner EV.

Illustratief voor de Tilburgse overmacht was dat de ploeg pas in de eenentwintigste minuut tegen zijn eerste tijdstraf aanliep. Op dat moment leidde de equipe van Bo Subr al met 4-0 dankzij treffers van de gebroeders Bruijsten en Raymond van der Schuit (2x). Zonder groots te spelen liep Tilburg in het vervolg van de ontmoeting uit naar een ruime zege. Tijn Jacobs, andermaal Mitch Bruijsten, Jordy Verkiel, Reno de Hondt en Delaney Hessels verzorgden de productie. Trappers doelman Ruud Leeuwesteijn hoefde amper handelend op te treden voor zijn tweede en Trappers vijfde shutout van het seizoen.

HONKBALTREFFER

Voor de ploeg van coach Elmar Schmitz was het al weer de vierendertigste competitienederlaag. De gelaten reactie van de 53-jarige oefenmeester vertelde feitelijk het verhaal van de wedstrijd en misschien wel van het seizoen tot nu toe voor zijn jonge formatie. ‘We had a pretty good start to the game and should have scored in the first two minutes. Once Tilburg gets things going it’s hard to stop them. They’re the best team in de Oberliga for years now.’

In zijn honderdvijftigste Oberliga wedstrijd kwam volgens Kevin Bruijsten de zege geen seconde in gevaar. ‘Het is tegen een ploeg die onderaan staat. De score had nog wel hoger uit kunnen vallen. Ik heb vooral genoten van het spel van de jonge jongens die erg goed waren vanmiddag.’ De geboren Nijmegenaar voorzag zijn jubileumduel van extra glans met een fraaie ‘honkbaltreffer’. ‘Ik kreeg een goede pass van Max (Hermens). Hij kwam een klein beetje voor me. Toen moest ik hem aannemen en ging de puck recht de lucht in. Gelukkig kon ik hem nog in een keer terug het doel in slaan.’

HERNE

Nog vijf duels scheiden Tilburg Trappers van een week verplichte rust voordat de belangrijkste fase van het seizoen aanbreekt: de play-offs. Dinsdagavond kan voor de derde maal op rij het Oberliga Nord kampioenschap worden binnengehaald. De drievoudig Oberliga kampioen koestert een voorsprong van 12 punten op naaste achtervolger Herner EV.

‘They’ve been a good team all year. Their goalie always gets up and plays really hard against us. Defensively they play well. Their special teams are good and up front they’ve some guys who jump on their chances. So we need to make sure we stay on top of our game’, keek Bo Subr alvast met een schuin oog naar de ontmoeting van dinsdagavond (aanvang 20.00 uur).

Man of the Match
Delany Hessels | Foto Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet en samenvatting