Terug naar Nieuws

Trappers wint doelpuntrijk duel in Hannover (4-7)

OBERLIGA NORD KAMPIOEN BEHOUDT GOEDE FLOW NA WINST BIJ INDIANS

Tilburg Trappers kon niet lang nagenieten van het behalen van de Oberliga Nord titel. Al drie jaar op rij wordt deze door de enige Nederlandse club in de Oberliga Nord gewonnen. Met de heerlijke winst op Herner EV dinsdagavond, wilde Trappers de flow vasthouden. Dan zit er maar één ding op en dat is op precies dezelfde wijze doorgaan met spelen. Waar er in de voorgaande ontmoetingen krap werd gewonnen, werd vrijdagavond vooral ´knap´ gewonnen.

Tilburg Trappers hoefde na dinsdag nergens meer voor te spelen. Wanneer je Oberliga Nord kampioen bent kan je spelers sparen om blessures te voorkomen. Maar je kunt ook door blijven gaan waar je mee bezig bent, het winnen van wedstrijden om die belangrijke ´flow´ vast te houden.

De vorige keer dat Trappers op bezoek was bij Indians werd er maar drie keer gescoord. Vrijdagavond werden er al drie goals binnen dik vijftien minuten gescoord. Die drie goals werden door de bezoekende ploeg gescoord op bijzondere wijze. De eerste goal die van Kilian Van Gorp kwam, kwam vooral uit het niets. De 0-2 en 0-3 waren heerlijke one-timers van Danny Stempher en Kevin Bruijsten die op heerlijke wijze door de Tilburgers werden voorbereid.

Reno de Hondt gaf net na het verlaten van het ijs zijn reactie op de eerste periode:

“We hadden een goede start, en moeten nu blijven doorgaan. We moeten vooral zorgen dat de verdediging goed staat, dan komt het aanvallen wel en dan winnen we het duel.”

ACTIE REACTIE

In de tweede periode, waarin Trappers vaak de minste periode beleeft, moest het team van Trappers al na vier minuten de aansluitingstreffer van Indians verwerken. Dat lukt het beste door zelf snel weer te scoren. Dat deed Danny Stempher, door met zijn tweede goal van de avond de stand naar 1-4 te veranderen waardoor de marge weer drie doelpunten werd.

200

In de openingsfase van de derde periode klapte Tilburg Trappers er wederom gelijk op. Ze zette druk naar voren en dat betaalde al vrij snel uit in een doelpunt. Het was Diego Hofland die de puck van Mitch Bruijsten via de boarding op zijn stick kreeg en het 200e doelpunt van dit seizoen binnen knalde. Diego beschreef na afloop op de weg terug naar Tilburg zijn doelpunt: “De verdediger van Indians had de puck op de blauwe lijn en wilde op goal schieten, die mistte hij. Daarna kwam de puck achter tegen de boarding aan. Ik stond backdoor te wachten en de puck kwam op mijn stick, de keeper had het niet door en ik had eigenlijk open goal” aldus Hofland die net daarvoor nog niet wist dat hij het 200e doelpunt had gescoord.

SHORTHANDED

Binnen drie seconde tijd belandde Tilburg Trappers in een penibele situatie, die zij uiteindelijk binnen vijf minuten weer wisten goed te maken. In de 46e minuut wist Philipp Hertel alleen op Ruud Leeuwestijn af te rijden en de puck genadeloos binnen te schieten. De 2-5 van Hertel zorgde ervoor dat de puck weer op center-ice werd neer gegooid. Vrijwel direct uit de puckdrop, drie seconde na de 2-5 werd vanaf de blauwe lijn van Indians met een afstandsschot ook de 3-5 binnen geschoten. Daarna was het vooral de mentale tik te boven komen.

De broertjes uit Nijmegen wisten, ook met shorthanded goals, orde op zaken te stellen. Dat lukte weliswaar niet binnen drie seconde maar daar hadden ze een aantal minuten voor nodig. Kevin schoot de 3-6 op het scoreboard door snoeihard in de linker hoek binnen te schieten. Zijn broertje Mitch schoot vanuit een lastige hoek de 3-7 binnen. Na de 3-7 werd er nog een halve periode gespeeld. Vanwege wat onduidelijkheden over wat straffen duurde het namelijk een poos voordat de wedstrijd werd hervat. In die laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg Ruud Leeuwesteijn, nog een tegentreffer te verwerken.

Mitch Bruijsten sprak na de wedstrijd met Sprade TV en zei; “We speelden een goede wedstrijd, we hadden het momentum en bleven simpel spelen. Het was een goede wedstrijd terwijl sommige pucks er wel in hadden gemoeten” en “Hannover Indians heeft een goed team, ze bleven komen en scoorden ook. Uiteindelijk bleven wij gaan en wonnen we de wedstrijd.”

Diego Hofland gaf na afloop aan dat het leek alsof Hannover Indians het niet had verwacht hoe wij speelden. “We hebben gelijk druk gezet. Vandaag hebben ze ons meer ruimte gegeven om ons spelletje te spelen dan normaal. Af en toe hadden ze ons goed onder druk gezet, maar het was niet zoals ze dat normaal gezien doen. Misschien zijn ze door die snelle doelpunten passief gaan spelen en minder druk gaan geven.”

“De 0-3 is de basis voor de overwinning, dat hadden ze waarschijnlijk niet verwacht om dan na één periode 0-3 achter te staan. Ze hebben gedeeltelijk geprobeerd om terug te komen, ze scoorden goals. Maar de fouten die ze maakten, hebben wij afgestraft. Dat was hun ondergang en onze winst” voegde Hofland daar aan toe.  Daarbij vertelde hij de wedstrijd te zijn in gegaan om de volledige buit mee te nemen in plaats van het uitdelen van ‘cadeautjes’.

SCORPIONS

Zondag wanneer in het centrum van Tilburg vooral om carnaval draait, draait het op Stappegoor vooral om Tilburg Trappers tegen Hannover Scorpions. Scorpions moet winnen willen ze er zeker van zijn dat ze zich rechtstreeks voor de playoffs plaatsen. Tilburg Trappers is thuis nog steeds ongeslagen en wil dat ook blijven. Kortom; een wedstrijd waar het ondanks dat Tilburg Trappers Oberliga Nord kampioen is, nog wel ergens om gaat.

Diego Hofland blikte alvast vooruit op de wedstrijd tegen Hannover Scorpions:

Het wordt een zware wedstrijd. Zij hebben de punten hard nodig en hebben nog een kans voor directe kwalificatie voor de playoffs. Zij gaan er alles aan doen om de punten mee te nemen. We weten allemaal hoe Scorpions speelt, maar wij zijn thuis een hele sterke ploeg en we gaan er alles aan doen om te winnen”  Daarbij gaf Hofland aan dat naast hij toe was aan de playoffs, iedereen niet kan wachten. Hofland gaf tevens aan nog niet bezig te zijn met de eventuele tegenstander.