Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

Blijft Trappers ongeslagen tegen Hannover Scorpions?

In plaats van een paard in de gang, vindt Trappers vanmiddag schorpioenen op het ijs. Als titel voor een carnavalskraker is dat misschien niet geschikt, maar een ijshockeywedstrijd tegen Hannover Scorpions staat in ieder geval garant voor zestig minuten spanning en vermaak! Kan Trappers dit Hannoverweekend weer met dubbele winst afsluiten?

HANNOVERWEEKEND

Vanmiddag sluit Tilburg in een carnavalesk Stappegoor het vierde Hannoverweekend af met de wedstrijd tegen Scorpions. Na de doelpuntrijke overwinning bij Indians afgelopen vrijdag, waarbij de tweehonderd-doelpuntengrens werd gepasseerd, mag Trappers nu proberen de Hannover-games winnend af te sluiten. In de eerdere zeven wedstrijden dit seizoen tegen de beide Hannoverteams mochten de Kruiken 18 van de 21 punten bijschrijven: vier keer reguliere winst en drie keer winst na overtime.

MANNETJE MEER OF MINDER

Schorpioenen hebben de neiging om snel en genadeloos toe te slaan. Deze regel gaat ook op voor de powerplay van de gelijknamige ploeg uit de Oberliga. Met nog drie wedstrijden te gaan tot de play-offs hebben ze 40 powerplay doelpunten gescoord uit 41 ontmoetingen. Dat is nagenoeg één op één. Trappers vinden we in deze statistiek terug op de zesde plaats met 29 uit 41. Hier staat tegenover dat de Tilburgs formatie de meest gescoorde short-handed goals kan overleggen: tien stuks tegen acht voor Scorpions. Tegen Indians kreeg Trappers de eerste twee short-handed tegendoelpunten van het seizoen om de oren. Dat gebeurde in een tijdsbestek drie seconden. Ondanks dat zijn de Tilburgers nog steeds de beste killers uit de klas.

THUIS ONGESLAGEN

De vorige drie wedstrijden tegen Scorpions, eindigden allemaal in winst voor Trappers. Thuis heeft Tilburg zelfs nog nooit verloren van de club uit Wedemark. De laatste keer dat de twee teams tegen elkaar streden in Tilburg, werd het 7-1 voor Trappers. Ondanks de flatterende uitslag, had Tilburg het de eerste dertig minuten moeilijk tegen Scorpions. Coach Bo Subr prees toen na de wedstrijd vooral Ian Meierdres: “Als Ian het eerste half uur van de wedstrijd niet goed had gekeept, was het een andere wedstrijd geworden.” De Canadese import van Scorpions Julien Pelletier beaamde dit na de wedstrijd. “We weten hoe goed Tilburg speelt en gaven maar weinig kansen weg de eerste twee periodes. Helaas wisten we zelf onze kansen niet te benutten, mede doordat de goalie van Trappers erg goed speelde. Na de tweede en derde goal gaven we gewoon op, Vanaf dat moment ging het bergafwaarts.” 

GOEDE UITGANGSPOSITIE

Scorpions is momenteel terug te vinden op de zesde plaats in de ranglijst. Dat zou ze directe toegang verschaffen tot de play-offs. Ze kunnen nog ingehaald worden door Halle dat vijf punten achter staat met nog negen punten te vergeven. Door zelf over de Indians en Leipzig heen te wippen kan de vierde plaats ook nog bereikt worden. De afgelopen twee wedstrijden hebben den Schorpioenen zich hierin een goede dienst bewezen door zowel van Indians als Leipzig te winnen. De Scorpionsfans zullen er sowieso trots op zijn dat alle vier onderlinge ontmoetingen dit seizoen tegen buurman Indians in winst omgezet zijn. Voor de wedstrijd van vandaag staat dus nog wel wat op het spel. Diego Hofland zei hier vrijdag over dat hij een zware wedstrijd verwacht. “Zij gaan er alles aan doen om de punten mee te nemen.” Voor Trappers is het vooral zaak om in de goede flow te blijven. Hofland zegt wel toe te zijn aan de play-offs: “Iedereen kan niet wachten!”

Afwezigen

Hetzelfde team als vrijdagavond tegen de EC Hannover Indians zal vandaag op het ijs staan van Stappegoor. Er ontbreken dus: ‘captain’ Mickey Bastings, Ryan Collier, Max Hermens en Bartek Bison. Met het rugnummer #38, zal Roy Ansems wederom zijn opwachting maken in het team van Bo Subr en zijn derde Oberliga wedstrijd gaan spelen.