Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Indians vs. Tilburg Trappers

Indians eerste tegenstander in het vierde Hannover-weekend dit seizoen

Voor de vierde keer dit seizoen speelt Trappers dit weekend tegen Hannover Indians én Hannover Scorpions. Vanavond staat als eerste Indians op het programma. Een sterk verdedigend team waar Tilburg maar moeilijk van kan winnen. Heeft Trappers vanavond weer verlenging nodig tegen Indians?

KOLKEND

Indians-uit: altijd lastig. Er zijn weinig plekken in het Duitse ijshockey waar de term ‘kolkend’ zo van toepassing is als in Hannover. Bij thuisduels passeren gemiddeld zo’n 2.800 toeschouwers de kassa’s van het Eisstadion am Pferdeturm, maar het lijkt soms wel of het dubbele aantal er zit.

‘DUITSE GOAL’

De laatste keer dat Trappers in het thuishonk van de Indians speelde, versloeg de Tilburgse club de Indians met een ‘Duitse goal’: 41 seconden voor tijd schoot Danny Stempher de winnende 1-2 erin. Het is tekenend voor de wedstrijden die Trappers dit seizoen speelt tegen het team van coach Len Soccio.

BOVEN HET GEMIDDELDE

Het komt niet vaak voor dat er tijdens een ijshockeywedstrijd de eerste zestig minuten niet gescoord wordt. Het gebeurde op 3 januari in Tilburg, de laatste wedstrijd die Trappers tegen Indians speelde. Pas in de verlenging wist Kevin Bruijsten de enige goal te maken. “Indians is één van de weinige teams die verdedigend echt boven het gemiddelde zitten. Als je zestig minuten niet scoort met het team dat wij hebben, dan doen zij echt wel iets goed”, aldus de Tilburgse forward.

‘JUST THE WAY WE PLAY AGAINST EACH OTHER’

Alle drie de wedstrijden van Trappers tegen Indians dit seizoen, won Tilburg met slechts één goal verschil. Op 20 oktober werd het 4-3 na verlengen, op 24 november 1-2 in de laatste reguliere speelminuut en op 3 januari 1-0, ook na verlenging. Chad Niddery, die samen met captain Branislav Pohanka het vaakst tegen Tilburg weet te scoren voor Indians, houdt van dat verdedigende spel. “Maybe not for the fans, but as a player it’s better hockey when we play this defensively. It’s just the way our teams play against each other.”

BLAUWE PLEK

Afgelopen weekend verloor Indians de Hannover-derby tegen Scorpions, voor de vierde keer dit seizoen. Niddery leek daarbij akelig gewond te raken toen hij een puck tegen zijn borstkas kreeg en daarna meteen bloed spuugde. Hij werd direct van het ijs afgevoerd en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht; bang voor een longpunctuur door een gebroken rib. In het ziekenhuis bleek dat de verwachte ribfractuur er niet was en dat de Amerikaan er hoogstens een grote blauwe plek aan zal overhouden.

GOALEN MAKEN

Drie dagen geleden veegde Trappers de huidige nummer twee, Herner EV, meedogenloos van het ijs. Het werd 7-1 in Tilburg, onder andere door de achtste short-handed goal voor Trappers van dit seizoen, gemaakt door Max Hermens. Inmiddels staat de geel-blauwe brigade op 195 gemaakte goals. Nog vijf keer scoren en Tilburg heeft er 200 gemaakt dit seizoen. Vorig seizoen werd deze in het eerste weekend van februari 2019 gemaakt tijdens de uitwedstrijd tegen Füchse Duisburg. Het was Mitch Bruijsten die de tweehonderdste goal voor Trappers maakte. In 2018 maakte Mitch ook al de tweehonderdste treffer voor Trappers, toen tegen Saale Bulls Halle. Wellicht dat wederom de Tilburgse topscorer, of anders een andere Trapper, vanavond voor Tilburg de tweehonderdste goal binnen schiet!

AFWEZIGEN

Het team van coach B0 Subr mist vandaag in Hannover de reeds langer afwezige Ryan Collier en Mickey Bastings. Ook Max Hermens en Bartek Bison zullen vanavond niet beschikbaar zijn. Roy Ansems is vanmorgen wel met het team meegereisd.

Bij de Indians ontbreken goalie Kristian Hufsky, Mike Burns, Robby Hein en Chad Niddery

De wedstrijd is, tegen betaling van € 5,50, te zien via een livestream bij Sprade TV