Terug naar Nieuws

Trappers kampioen Oberliga Nord na ruime winst op Herner EV (7-1)

Vliegende start helpt Trappers aan winst op nummer twee

Wordt Trappers kampioen van de Oberliga Nord? Dat is wat er bij het duel tussen Tilburg Trappers en Herner EV, dinsdagavond in het IJssportcentrum, op het spel staat. Als de Tilburgers winnen van Herne, is het ON-kampioenschap binnen. De nummer één (Trappers) tegen nummer twee Herner EV: het belooft een spannende kraker te worden. Maar dan is er de vliegende start voor Trappers…

Het spel golft ruim vier minuten op en neer als Wouter Sars de eerste goal maakt. Hij krijgt ‘em op een presenteerblaadje van Max Hermens. Net als de stadionspeaker Ralph en het publiek klaar zijn met het omroepen van de stand kan er weer gejuicht worden. Danny Stempher scoort uit de rebound na een schot van Diego Hofland.

LOOSE PUCK

Halverwege de eerste periode is Trappers dichtbij de 3-0 via Mitch Bruijsten. Herne goalie Björn Linda krijgt de puck niet verwerkt. Bruijsten probeert de losse puck te pakken te krijgen maar dat lukt niet. Het gevecht voor de goal gaat een tijdje door omdat de scheidsrechters de puck kunnen zien. Uiteindelijk wordt er dan toch gefloten.

Herne kan niet echt op adem komen want vlak na de face-off krijgt Jordy van Oordschot de puck. Hij beweegt naar een goede positie in het midden en haalt uit. Niemand van Herne die hem dwarszit en dus de puck vliegt binnen.

NUMMER VIER

Daarmee is het nog steeds niet afgelopen voor Trappers in de eerste periode. Bij de volgende goal is Van Oorschot de aangever. Kevin Bruijsten is de doelpuntenmaker. Nu nummer vier in het netje ligt, pakt Herne coach Danny Albrecht een time-out. Hij haalt Björn Linda, normaal gesproken een uitstekende keeper, van het ijs. Albrecht kon niet anders zegt hij na afloop: ‘’After a goalie gets four goals against him and tells me he doesn’t want to stay in the net.’’

Man of the Match Jordy van Oorschot weet ook dat het met 4-0 na de eerste periode nog lang niet gespeeld is. Herne is toch de nummer twee van de competitie. ‘’We hebben nu goed gespeeld, goed gepasst en ons aan ons systeem gehouden. De basis is gelegd maar we moeten zien wat die tweede periode brengt.’’

TIK

Aan het begin van die periode lijkt de vlam meteen in de pan te vliegen. Max Hermens valt in een duel met Christopher Kasten. Tijdens zijn val krijgt Hermens een tik met de stick van Kasten. Als hij op het ijs ligt volgt er nog een tik. De Trappersspelers zijn woest. De scheidrechters vinden het niet meer dan een twee minutenstraf. De Tilburgers laten het er bij zitten want de ploeg staat met 4-0 voor en heeft Herner EV volledig in de tang.

De Duitse bezoekers krijgen halverwege de periode een sprankje hoop als ze een powerplay krijgen. Tien seconden later is die hoop alweer vervlogen. Kevin Bruijsten schiet op goal, de puck wordt van richting veranderd door een Duitse stick en komt panklaar voor Max Hermens te liggen. Hermens veegt de puck hard binnen. Het is de eerste shorthanded goal van Trappers tegen Herne dit seizoen.

IJZERSTERK

Het mag dan 5-0 voor Trappers staan, Herne is wel degelijk gevaarlijk. Het is dat Ian Meierdres een ijzersterk wedstrijd speelt. De Tilburgse goalie heeft alles. Zoals tijdens de derde power play (in de 37ste minuut) van Herne. Meierdres pakt daarin vier, vijf lastige schoten.

Trappers heeft het lastiger is de tweede periode, erkent ook Reno de Hondt. ‘’Het ging niet helemaal hoe we wilden maar we bleven vechten en dat is goed.’’ Dat het bij Herner EV niet als gewenst loopt, is ook voor de snelle forward duidelijk. ‘’Het lijkt erop dat ze vooral naar elkaar wijzen. Ze spelen niet zoals ze kunnen spelen en dat levert irritatie op.’’

PROVOCEREN

Reno de Hondt praat naast het ijs kalm over de irritatie bij de tegenstander praat. Op het ijs is het toch anders. Net na de start van de derde periode laat de forward zich provoceren. Het resulteert in een opstootje met Niklas Heyer. Beide spelers moeten naar de strafbank.

De 4-on-4 én de powerplay die Tilburg vlak daarna krijgt, leveren geen goals op. Niet veel later wordt het toch 6-0. Diego Hofland scoort op aangeven van Mitch Bruijsten. Raymond van der Schuit vindt die voorsprong nog niet genoeg. Hij veegt in de 49e minuut de 7-0 binnen. Hij komt mee op met Kevin Bruijsten. Die geeft de puck aan Van der Schuit die ‘em hard en hoog inschiet.

TEGENGOAL

Het is een prachtavond voor Trappers: een ruime voorsprong en het kampioenschap in het verschiet. Een shutout zou de kers op de taart -en de terechte beloning voor Meierdres-zijn. Maar dat feest gaat niet door. Met ruim acht minuten op de klok maakt Artjom Alexandrov er knap 7-1 van. Het is too little too late voor Herne. Trappers wint ruim en is kampioen van de Oberliga Nord.

Niet dat Trappers nu die laatste wedstrijden achterover gaat leunen, vertelt assistent-coach Josh Mizerek na afloop. ‘’We’ll take it one game at a time. We got a big win today and we’ll enjoy it tonight. But tomorrow we start preparing fort he next game.’’

Man of the Match
Jordy van Oorschot | Foto Nathalie van Dongen
Wedstrijdsheet en samenvatting