Trappers verslikt zich in Crocodiles (3-1)

TILBURG TRAPPERS VERLIEST LAATSTE UITDUEL VAN DE REGULIERE COMPETITIE

Vijf dagen na de enorme zeperd tegen Hannover Scorpions stond het uitduel met Crocodiles Hamburg op het programma. Een team waar Tilburg Trappers altijd de handen aan vol heeft. In het duel waar Tilburg Trappers weer over captain Mickey Bastings en Bartek Bison beschikte had het weer de handen vol aan het team uit Hamburg. De nare nasmaak van afgelopen zondag werd niet weggespoeld, er werd wederom verloren.

EERSTE KLAP

De eerste klap is een daalder waard. Die klap kwam vanuit Crocodiles Hamburg. Al vrij vroeg in de wedstrijd kwam Crocodiles Hamburg op een 1-0 voorsprong via topscorer Dominik Lascheit. Het antwoord van Tilburg Trappers blijft uit. Zelfs tijdens powerplay blijft het vooral bij kansen. Kansen die niet in doelpunten worden veranderd.

De puck ging er niet in, en bleef het daardoor 1-0 na 20 minuten. “Crocodiles Hamburg is een team met net als ons, drie lijnen die goed kunnen hockeyen. Ze hebben een bepaalde strategie wat zij met zijn allen goed uitvoeren. Vanaf minuut één moeten wij die wedstrijd naar ons toe trekken, anders loop je gewoon achter de feiten aan,” aldus captain, Mickey Bastings die zijn rentree maakte nadat hij begin januari tegen Crocodiles geblesseerd uitviel.

ONE WAY

Hoewel het in het openingsstuk vooral gelijk opging, was dat in de tweede periode niet het geval. De Tilburgers bleven de ploeg uit Hamburg onder druk zetten. Toch lukte het wederom Lascheit om te scoren. De Oberliga Nord scherpschutter kwam alleen op Ruud Leeuwesteijn af geschaatst en schoot met een flinke uithaal binnen. De 2-0 van Lascheit zorgde er niet voor dat de kopjes bij Tilburg gingen hangen.

KNOKKEN MET KILIAN

Kilian Van Gorp maakte vijf minuten voor de tweede pauze een onhandige overtreding op een speler van Crocodiles. Tom Kübler kwam voor zijn ploeggenoot op, maar kreeg daar snel spijt van. Voordat hij zich nog kon bedenken kreeg hij een aantal goede tikken van Van Gorp. Kübler die niet de enige is die zich ooit in Van Gorp heeft vergist, mocht naar de bank. Van Gorp mocht naar de kleedkamer vanwege de twee keer 10 minuten straf. Daardoor heeft Van Gorp aankomende zondag een ‘vrije dag’.

BISON

Kai Kristian die onder de lat bij Crocodiles stond, kreeg de gehele tweede periode de ene na de andere puck op zich afgevuurd. Kristian bezweek niet onder de druk en hield zijn goal bijna 40 minuten lang schoon. Bartek Bison die net als Bastings na een blessure zijn comeback maakte, schoot de Anschlußtor binnen. De 2-1 in de slotfase van de tweede periode, gaf voor de derde periode voldoende vertrouwen.

NIET GENOEG

In de laatste periode van de wedstrijd ging het team van Bo Subr verder met waar zij in de tweede periode mee waren begonnen. Het zoeken naar één of meerdere doelpunten. Die doelpunten werden niet meer gevonden. Ruim tien minuten voor tijd moest Trappers opnieuw een goal incasseren. De 3-1, die tijdens een powerplay van Crocodiles werd gemaakt, kwam van de stick van Yannis Walch.

Een time-out drie minuten voor tijd en een empty net bracht ook niets meer op. De eindstand was 3-1 voor de thuisploeg.

Bastings die vrijdagavond vooral moest wennen was blij dat hij weer op het ijs stond: “Het voelt super goed om gewoon weer te kunnen spelen, het was alleen niet de comeback wat ik er van had verwacht. Het ging op zich wel redelijk. In de lijn met Raymond en Reno hebben we genoeg kansen gecreëerd.

“Crocodiles Hamburg is een goed team waar we al het hele seizoen moeilijk tegen hebben. Het is een goede ploeg maar we hoeven er niet van te verliezen. Het ligt volledig aan ons dat we hier verliezen. Over de gehele wedstrijd waren wij beter, zeker gezien de tweede en derde periode. Zij zijn gewoon veel efficiënter. Ik denk dat we niet klaar waren vanaf de eerste minuut. Dat moeten we wel doen anders geven wij zo’n wedstrijd gewoon uit handen.” Aldus een kritische maar ook zeker realistische teamcaptain.

LEIPZIG

Zondagmiddag speelt Tilburg Trappers de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen EXA Icefighters uit Leipzig. Leipzig moet nog aan de bak, willen zij de vierde plaats behouden. Tilburg Trappers gaat op zoek naar de winst om met een gevoel richting de playoffs te gaan.

Bastings gaf het volgende antwoord op de vraag wat hij van de wedstrijd van zondag verwacht: “Ik verwacht van de wedstrijd niet veel. Maar ik verwacht wel veel van het team. Zodat we gewoon met het volste vertrouwen aan de playoffs kunnen beginnen.

PLAYOFFS

Mickey Bastings blikte op de terugweg van Hamburg naar Tilburg alvast vooruit richting de playoffs met Selber Wölfe als mogelijke tegenstander:

“Selber Wölfe is altijd leuk. Het is een leuk stadion met een goed team waarbij ook de fans enthousiast zijn, en vooral tegen ons maar dat vinden wij heel leuk. We staan er goed voor. We hebben een volledig team en we hebben ook dit jaar weer bewezen dat we er goed voor staan. Ik weet zeker dat we met de playoffs alle kopjes weer dezelfde kant op hebben staan. Dat de puck er niet in gingen afgelopen wedstrijden, moeten we ons niet gek mee maken. We hebben geen reden voor paniek maar we moeten er wel voor waken dat we niet in een flow komen waarin het niet lukt”

“Het draait allemaal om de playoffs. In de reguliere competitie is het allemaal heel leuk maar in de playoffs moeten we het laten zien. Dan komen de leuke wedstrijden tegen teams uit het zuiden en daar kijken we erg naar uit.” Aldus een positief gestemde teamcaptain die blij is dat hij weer kan meespelen.

Wedstrijdsheet, samenvatting en persconferentie.