Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

Tilburg trapt laatste weekend hoofdronde af tegen Crocodiles Hamburg

Het laatste speelweekend van de Oberliga Nord begint Trappers met een uitwedstrijd tegen Crocodiles Hamburg. Na het debacle tegen Hannover Scorpions van afgelopen zondag (0-5 verlies in eigen huis), staat de Tilburgse Oberliga Nord Meister te trappelen om het seizoen met dubbele winst af te sluiten. Maar de huidige nummer drie zal zich niet zomaar zonder slag of stoot laten verslaan.

THUISVOORDEEL

“Komende wedstrijden worden moeilijk, maar we willen echt het thuisvoordeel veiligstellen,” zei coach Jacek Plachta vorige week nog voor Crocodiles begon aan een thuiswedstrijd tegen Rostock Piranhas. Die wonnen ze glorieus met 8-3, maar zondag verloor Hamburg in Herne met 2-1 van de nummer twee.

 

KLEINE VERSCHILLEN

 

Herner EV is met 91 punten veilig op de tweede plaats in de ranglijst en mocht zich na het winnen van Crocodiles de Vice-Meister Oberliga Nord noemen. Hamburg staat zoals gezegd op de derde plaats met 81 punten, precies zes punten boven nummer vier Icefighters Leipzig. En die scheelt dan weer slechts één puntje met Hannover Indians (plaats vijf) en drie punten met de vermaledijde Scorpions (plaats zes). Met andere woorden: de strijd om plaats drie en vier -en het bijbehorende thuisvoordeel- is nog niet gestreden en dus is het voor Crocodiles Hamburg vanavond van belang de punten binnen te halen.

ZWARE DOBBER

In totaal speelden Trappers en Crocodiles negentien keer eerder tegen elkaar en heeft Tilburg zestien keer gewonnen. Die seizoen blijkt echter dat Tilburg toch elke keer een zware dobber heeft aan Hamburg. Op 8 december verloor Trappers zelfs de uitwedstrijd tegen de ‘Croco’s’ met 4-2. Plachta: “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar na de 3-0 werden we te slordig. Tilburg is een topteam en wist dus terug te komen tot 3-2, maar gelukkig scoorden we toen de vierde goal, dat gaf ons weer lucht.”

GOALVERHOUDING

De goalverhouding na negentien gespeelde wedstrijden is 60 om 26. Tilburg wist het meeste te scoren. Van die 86 goals in totaal werden er 59 in Tilburg gescoord en 32 stuks in Hamburg. Captain Norman Martens is, samen met Andre Gerartz, de krokodil die het meeste scoorde tegen Trappers (ieder zes goals). Voor de Tilburgers is dat Mitch Bruijsten met zeventien goals. Gerartz leverde ook de meeste assists (acht) en Yannis Walch is de koning van de strafbank als Hamburg tegen Tilburg speelt: hij zat alles bij elkaar maar liefst 38 minuten op de strafbank.

PUCK DROP

Van de drie gespeelde wedstrijden tegen Hamburg, won Tilburg twee keer in verlenging (in eigen huis) en verloren ze uit met 4-2. Heeft Trappers na de dramatische wedstrijd van afgelopen weekend tegen Scorpions alles weer voldoende op een rijtje om Crocodiles in hun eigen huis te verslaan? We gaan het zien vanavond, puck drop is om 20.00 uur in de Eissporthalle Eisland in Hamburg-Farmsen.

Afwezigen

Bij Tilburg Trappers ontbreken in Hamburg Ryan Collier,  Max Hermens en Ian Meierdres. Mickey Bastings maakt zijn rentree.

Bij Crocodiles ontbreken Jordan Draper, Chase Witala, Tobias Bruns en André Gerartz. Wel zal Eddy Rinke-Leitans, die 1 februari 2020 van de Lausitzer Füchse (DEL2) overkwam, na een blessureperiode van 3 wedstrijden weer het ijs betreden.

Deze wedstrijd is, tegen betaling van € 5,50, via de livestream van Sprade TV te volgen.