Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig

Icefighters Leipzig laatste tegenstander Trappers in hoofdronde

Trappers rondt vanavond de hoofdronde van de Oberligacompetitie af met een wedstrijd in eigen huis tegen Icefighters Leipzig. Tot nu toe hebben de Icefighters dit seizoen nog niet kunnen winnen van Tilburg, maar aangezien Leipzig moet strijden voor het thuisvoordeel in de playoffs, zal de club van Sven Gerike zich absoluut van zijn sterkste kant laten zien vanmiddag.

GEEN APPELTJE-EITJE

Drie keer eerder speelden de twee teams tegen elkaar en drie keer eerder won Tilburg. Maar om nu te zeggen dat het dus appeltje-eitje wordt vanmiddag in Stappegoor gaat absoluut te ver. Vorige week zondag verloor Trappers nog met 0-5 in eigen huis van Hannover Scorpions, die tot dan toe ook nog niet van Tilburg hadden weten te winnen dit seizoen. Trappers is dus gewaarschuwd.

VOLSTE VERTROUWEN

Captain Mickey Bastings, die afgelopen vrijdag zijn rentree maakte na lange tijd geblesseerd te zijn geweest, is positief over de wedstrijd van vanmiddag: “Ik verwacht van de wedstrijd zelf niet veel. Maar ik verwacht wel veel van het team, zodat we met het volste vertrouwen aan de playoffs kunnen beginnen!”

THUISVOORDEEL

Trappers zal vanmiddag na de wedstrijd officieel Oberliga Nord Meister heten, voor de derde opeenvolgende keer. De strijd om het thuisvoordeel in de playoffs gaat tussen de huidige nummer vier (Icefighters Leipzig met 75 punten), vijf (Hannover Indians, eveneens met 75 punten) en zes (Hannover Scorpions met 72 punten). Bijzonder aan deze drie clubs is dat, ondanks dat ze allen vechten voor dat thuisvoordeel dat de vierde plek met zich meebrengt, ze alle drie verloren vrijdagavond. De Indians verloren na shootouts met 3-2 van Essen, Scorpions verloor met 4-3 van de vice-Meister Herner EV en Leipzig delfde nog zwaarder het onderspit en verloor in eigen huis met 0-3 van Rostock Piranhas.

DE KRACHT MISSEN

De vergelijking met Trappers die in eigen huis van Hannover Scorpions verloor met 0-5 is misschien wel toepasselijk. Zeker als coach Sven Gerike naderhand zucht over hoe op het ijs continue de verkeerde beslissingen werden gemaakt: “In plaats van te schieten, bleven ze de puck maar rondpassen. Zelfs met 5-tegen-3 was ons spel niet goed genoeg. Je merkt dat veel spelers de kracht missen.”

ERG BOOS

Leipzig kampt met behoorlijk wat blessureleed. Twee weken geleden viel Goran Pantic uit tijdens de wedstrijd tegen Krefeld en de Fin Antti Paavilainen kampt met een virusinfectie. Aanvaller Ryan Warttig is na een knieoperatie voor de rest van het seizoen uitgeschakeld en afgelopen vrijdag speelde topscorer Michal Velecky ook niet mee, vanwege een griepje. Gerike na afloop van de wedstrijd tegen Rostock: “We hebben altijd spelers die vragen om meer ijstijd, die meer powerplays willen spelen en meer verantwoordelijkheid willen krijgen. Vanwege het ontbreken van bepaalde spelers door blessures, kregen ze die kans vandaag maar wisten ze het niet waar te maken. Daar ben ik erg boos over.”

STRIJDLUSTIG

Betekent dat dan dat Leipzig de hoop op het thuisvoordeel heeft opgegeven? Allerminst! Een strijdlustige Gerike: “Natuurlijk zullen we zondag Trappers feliciteren met de titel, maar de overwinning in die wedstrijd hebben wij het hardste nodig. En dat zullen we laten zien ook! Want als we dat echt willen, kunnen we overal winnen. Ook in Nederland, ook tegen de regerend kampioen!”

Afwezigen

Bij Tilburg Trappers ontbreekt vandaag de geblesseerde Max Hermens. Verder zal Kilian van Gorp er niet bij zijn vanwege de opgelopen ‘Gamemisconduct’ tegen Crocodiles Hamburg (automatisch één wedstrijd schorsing). Het meedoen van Ryan Collier en Jordy Verkiel is nog twijfelachtig en zal voorafgaande aan de wedstrijd worden bekeken.

Het team van coach Sven Gerike zal het vermoedelijk moeten doen zonder de geblesseerden: Ryan Warttig, Goran Pantic, Antti Paavilainen en de deze week ziek geworden Michal Velecky. (bron: website EXA Icefighters Leipzig)