Terug naar Nieuws

TRAPPERS TREFT DEGGENDORF IN KWARTFINALE

Tilburg Trappers speelt in de kwartfinale van de Oberliga play-offs tegen Deggendorfer SC. Het eerste duel in de best-of-7 serie vindt vrijdag 15 maart (aanvang 20.00 uur) in het IJssportcentrum Stappegoor plaats.

Het wordt de achtste keer dat de blauwgele brigade acte de présence geeft in de kwartfinale van het toetje na afloop van het reguliere seizoen. Enkel in 2019-2020 kwam Trappers niet zo ver in de play-offs. In verband met de grootschalige uitbraak van het coronavirus besloot de Duitse IJshockeybond (DEB) om alle play-off duels van de kalender te halen en het Oberliga seizoen per direct te beëindigen.

WEERZIEN

Deggendorf bezette na het reguliere seizoen de derde plaats in de Oberliga Süd. De formatie onder leiding van coach Jiri Ehrenberger rekende in de eerste ronde van de play-offs af met Hammer Eisbären, nummer zes in de Oberliga Nord. Dankzij een 2-1 overwinning in het beslissende vijfde duel wisten zij zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Het betekent een weerzien met de club waar Tilburg in het seizoen 2017-2018 zijn derde Oberliga Meisterschaft binnenhaalde De eerste drie finale duels werden allen gewonnen door de thuisspelende ploeg. Tilburg zegevierde in de eerste wedstrijd met 9-3, terwijl Deggendorf in eigen huis profiteerde van een haperende aanval bij Trappers (3-1). De equipe van Bo Subr herstelde zich twee dagen later in de derde ontmoeting door met 6-1 als overwinnaar van het ijs te stappen.

UNSONG HERO

Zonder Nick de Ruijter en Parker Bowles stond op vrijdag 20 april het vierde deel in Beieren op de rol. Game 4 was een tactisch steekspel waarin beide coaches hun troeven angstvallig tegen de borst hielden. In het middenstuk ontbrandde de wedstrijd volledig. Met zijn zevende goal van de play-offs opende Nardo Nagtzaam het bal, maar amper twee minuten later stond het alweer 1-1 via een powerplaydoelpunt van Kyle Gibbons. Max Hermens bracht Trappers andermaal op voorsprong, maar ook deze voorsprong bleek van korte duur. Santeri Ovaska schoot, met Boet van Gestel op de strafbank voor hooking, hard en droog de 2-2 achter Trappers-goalie Ian Meierdres.

Na de dweil was alles anders, nou ja zelfs nog extremer. Tilburg was nu twee klassen beter en overvleugelde zijn Duitse opponent. De smalle selectie van coach John Sicinski piepte en kraakte, maar weigerde te capituleren. Een verlenging bleek noodzakelijk. Slechts 148 extra tellen had Trappers nodig om de Oberliga trilogie te voltooien. Met een prima pass vond Nardo Nagtzaam Ryan Collier die het bevroren rubber voorbij Deggendorf sluitpost Cody Brenner kogelde. Het Tilburgse legioen kon zijn geluk niet op. Zeker niet toen Ivy van den Heuvel in zijn eerste seizoen direct de Oberliga bokaal boven zijn hoofd tilde.

Speelschema kwartfinale:

Vrijdag 15 maart, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Deggendorfer SC
Zondag 17 maart, 18.45 uur, Deggendorfer SC – Tilburg Trappers
Dinsdag 19 maart, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Deggendorfer SC
Vrijdag 22 maart, 20.00 uur, Deggendorfer SC– Tilburg Trappers

Zondag 24 maart, 18.00 uur, Tilburg Trappers – Deggendorfer SC *
Dinsdag 26 maart, 18.45 uur, Deggendorfer SC – Tilburg Trappers *
Donderdag 28 maart, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Deggendorfer SC *
*=indien noodzakelijk