Terug naar Nieuws

D’ARTAGNAN JOLY VERLENGT VERBLIJF BIJ TRAPPERS

D’Artagnan Joly heeft zijn contract verlengd bij Tilburg Trappers. Daardoor ligt de aanvaller vast tot medio 2025.

Na het verlengen van Branden Gracel is het nu Joly die zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis in de Kruikenstad zet. Tijdens het reguliere seizoen was ‘Darts’ een belangrijke pilaar in het team dat beslag legde op de tweede plaats in de Oberliga Nord. ‘Ik ben heel blij dat hij zijn contract heeft verlengd’, reageerde René de Hondt.

De technisch manager was bij aanvang van deze ijshockeyjaargang al in zijn nopjes met de komst van de multifunctionele forward. ‘Hij kan op alle posities in de aanval uit de voeten en in Erfurt heeft hij zelfs een paar wedstrijden als verdediger gespeeld. Hij brengt een gezonde dosis agressiviteit mee in zijn spel en heeft uitstekende handen. Daarbij beschikt hij over een Nederlands paspoort wat hem natuurlijk nog interessanter voor ons maakte’.

GEDRAFT

De boomlange forward kreeg zijn belangrijkste ijshockeyopleiding in de sterke Québec Major Junior Hockey League (QMJHL) waar hij de kleuren verdedigde van Baie-Comeau Drakkar, Rimouski Océanic en Halifax Mooseheads. In 280 duels tekende Joly voor 68 goals en 217 punten. Dit wierp zijn vruchten af want in 2017 werd hij als 171e overall gedraft door de Calgary Flames. Zijn droom ooit het shirt met de ‘flaming C’ op de borst te dragen ging in rook op vanwege een zware hernia.

Na zijn juniorenperiode speelde Joly voor Brock University in St. Catharines (Ontario) en Greenville Swamp Rabbits (East Coast Hockey League). In 2022 trok hij de Atlantische Oceaan over om in Erfurt te gaan spelen. Echter in de eerste oefenwedstrijd tegen Hannover Indians brak D’Artagnan zijn middenvoetsbeentje. Drie maanden moest hij toekijken, maar bij zijn rentree op 30 december tegen Rostock scoorde hij een hattrick en had hij twee assists. Hij sloot zijn eerste Oberliga seizoen af met 33 punten (17 goals en 16 assists) in 25 ontmoetingen. In de pre-play-offs serie tegen Leipzig voegde ‘Darts’ hier nog twee beslissende passes aan toe.

ORANJE

Met de contractverlenging komt Joly ook in beeld voor het Nederlands team. De mondiale titelstrijd in Vilnius (Litouwen) komt nog te vroeg, maar voor het wereldkampioenschap in 2025 kan de 24-jarige right winger worden opgeroepen. ‘Dat is een uiteraard een aantrekkelijk vooruitzicht, maar ik moet allereerst presteren met Trappers’, aldus de bescheiden nummer 29.

Dat het bevestigen van zijn talent de jongste van de zes Joly broers hem uitstekend afgaat, bewijzen zijn cijfers. 21 treffers en 54 punten in 41 gespeelde wedstrijden tijdens het reguliere seizoen. ‘Ik heb het geweldig naar mijn zin in Tilburg. De stad heeft me aangenaam verrast en verder hebben we een hele leuke groep jongens. En wie wil er nu niet elke week in een uitverkocht stadion spelen?’