Terug naar Nieuws

Trappers spotlight

Een stille ijstijd

2021 kan worden beschreven als een hobbelig jaar vol uitdagingen. Zo ook voor Tilburg Trappers. Sinds augustus 2020 is Ruud van Baast de algemeen directeur van deze ijshockeyclub. Hij vertelt ons hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren en werpt een blik op de toekomst van de Tilburgse club. Wat betekende het virus voor het team? Welke tegenslagen waren er? En wat zijn de doelen voor komende tijd?

Optimisme

Corona heeft de ijshockeyclub in een uitzonderlijke situatie gebracht. Maar Ruud wijkt voor geen enkele hobbel uit. Als algemeen directeur van Tilburg Trappers heeft hij dagelijks de leiding over de gehele club. “Het afgelopen jaar was een taaie om mee te dealen. Erg hectisch, maar ook ontzettend leerzaam”, legt hij uit. “Er was een tijd dat we wekelijks succesvolle wedstrijden speelden. Plotseling sloeg het om naar een stille periode zonder wedstrijden. Zelfs trainen zat er niet meer in.”

Hoe dan ook bleef en blijft de directeur positief, maar hij niet alleen: “De Trappers familie is ontzettend hecht en door gezamenlijke daadkracht en strijdbaarheid hebben we toch bijzondere mijlpalen bereikt”, vertelt hij. Sponsoren bleven zich aan de club binden, seizoenkaarten werden aangeschaft en de jeugd bleef lid, ondanks het gebrek aan trainingen. De grootste winst van het jaar vindt Ruud dat de continuïteit van de club gewaarborgd is gebleven. “Iedereen gaf elkaar de ruimte om te denken in oplossingen en mogelijkheden. Dat was erg waardevol”, aldus Ruud.

Vijfjarenplan

Natuurlijk was 2021 geen geweldig jaar voor de ijshockeyclub. Er lag een vijfjarenplan klaar, maar door de coronatijd kon deze helaas niet helemaal worden nageleefd. In 2022 gaan we weer verder met bouwen. Ruud’s plannen? “Ik wil graag een nieuwe organisatiestructuur aanbrengen, om de club nog professioneler te maken. Het is tijd om echt ‘volwassen’ te worden, in een organisatie waar iedereen de baas is over zijn/haar verantwoordelijkheden. Door de houding van ieder teamlid van afgelopen jaar heb ik er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen!”

Gemis

Ruud mist de gezelschap het meest en haalt zijn energie uit de mensen die naar een wedstrijd komen kijken. Hij wil de warmte en gezelligheid in de hal weer voelen, en laten zien wat Tilburg Trappers uniek maakt. Na drie onvolmaakte seizoenen hopen hij en zijn team dat ze binnenkort weer volle bak kunnen draaien. Iedereen kan dan weer zijn/haar eigen ding doen, zonder continu brandjes te hoeven blussen. Het belangrijkste doel van 2022? “Dat iedereen gezond blijft en steun krijgt in deze moeilijke tijd”, zegt de directeur. “Het wordt tijd dat we na al die maanden weer eens mogen genieten van mooie wedstrijden, sponsoren en juichend publiek.”