Terug naar Nieuws

Gameday: Tilburg Trappers vs. Moskitos Essen

Gaat Trappers vanavond weer met 6-1 winnen?

Tilburg Trappers bindt vanavond thuis op Stappegoor de strijd aan met Moskitos Essen en zal met 6-1 gaan winnen. Dat u het weet! Een prettige uitslag na twee achtereenvolgende thuisnederlagen. De uitslag staat natuurlijk nog niet vast, want de wedstrijd moet immers nog gespeeld worden. Maar de eerdere twee onderlinge duels van dit seizoen vermelden beiden een 6-1 eindstand in Tilburgs voordeel op het scorebord.

FIJNE TEGENSTANDER

Het laatste onderlinge duel begon moeizaam en in de eerste periode werd er niet gescoord. Het credo van Trapperscoach Dave Livingston voor het vervolg van de wedstrijd was: schieten, schieten, schieten, hopende op een aantal goede rebounds. Met name Reno de Hondt had dit advies ter harte genomen. In het vervolg van de wedstrijd scoorde hij vier keer als onderdeel van de verdiende 6-1 overwinning. Dat betekende dat het alweer de elfde overwinning was voor Trappers in de laatste twaalf onderlinge duels. Dat maakt Essen momenteel een fijne tegenstander. Dit lag in het verleden wel anders met een grote onderlinge rivaliteit.

DE MUGGEN RUIKEN BLOED

Na deze wedstrijd hebben de Muggen uit Essen nog acht keer gespeeld, konden er zes overwinningen worden bijgeschreven en is de stijgende lijn ingezet. Hierbij moet wel worden aangetekend dat de tegenstanders allen uit het spreekwoordelijke rechterrijtje van de ranglijst kwamen. Coach Frank Petrozza van Essen gaf eerder in het seizoen aan dat veel van zijn spelers al ruim tien maanden geen ijshockeywedstrijden hadden gespeeld voor aanvang van het seizoen.

Toch zullen ze vanuit Essen met zelfvertrouwen naar Nederland afreizen. Mede ook omdat de Tilburgse vesting dit seizoen niet onneembaar blijkt te zijn. In de laatste vier thuiswedstrijden speelden de blauwgelen slechts vier van de twaalf te behalen punten bij elkaar. Dat is Trappers zeker niet gewend en vanavond zullen ze daarom de drie punten maar al te graag aan het eigen totaal toevoegen.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Kevin Bruijsten, Ties van Soest en Noah Muller.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.