Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Moskitos Essen (6-0)

ESSEN JUISTE MEDICIJN VOOR  TRAPPERS

Na twee thuisnederlagen op rij bleek een wedstrijd tegen Moskitos Essen voor de kwakkelende patiënt Tilburg Trappers het juiste medicijn. De ruime zege (6-0) op de nummer elf in de Oberliga Nord werd door de manschappen van coach Dave Livingston dankbaar aanvaard.

De lach op het gezicht van Bartek Bison na afloop stond symbool voor de opluchting in de Tilburgse kleedkamer. ‘Het is een cliché, maar deze overwinning hadden we echt even nodig’, erkende de Man of the Match, die met twee treffers, vier schoten op doel en vijf strafminuten een opvallende avond kende.

NOG GEEN PUBLIEK

In de aanloop naar de derde krachtmeting tussen beide ploegen deze ijshockeyjaargang keek algemeen directeur Ruud van Baast met meer dan gemiddelde belangstelling naar de  corona persconferentie van premier Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers. Waar gehoopt werd op publiek op de tribunes op zondag 23 januari tegen Hannover Scorpions kreeg Trappers vanuit politiek Den Haag andermaal nul op het rekest.

‘De stilte went niet’, aldus Van Baast. ‘Aan de ene kant moeten we onze zegeningen tellen en zijn we natuurlijk blij dat we nog altijd mógen spelen. Aan de andere kant zijn we teleurgesteld dat we onze supporters en sponsoren nog langer niet kunnen verwelkomen. Dat laaste geeft een onbevredigend gevoel.’

VRIJE DOORTOCHT

Waar de deuren van het IJssportcentrum Stappegoor voorlopig nog gesloten blijven, had de thuisploeg slechts 50 seconden nodig om de sleutel naar het doel van Moskitos-keeper Marvin Frenzel te vinden. Jordy Verkiel kreeg een vrije doortocht van de Essener defensie en veegde de puck in het dak van het doel: 1-0. De bezoekers waren zichtbaar van slag door de vroege tegengoal en het spel van de thuisclub, die makkelijk kansen creëerde.

Meer treffers konden dan ook niet uitblijven. Brett Bulmer (met een man minder) en Bartek Bison diepten de Tilburgse voorsprong binnen het kwartier nog verder uit. ‘The first 15 minutes we were sleeping. You can’t do that against a top team like Tilburg’, analyseerde Essen-coach Frank Petrozza de uitermate zwakke start van zijn ploeg.

De toch al gehavende bezoekers kregen 26 tellen na de 3-0 een nieuwe zware tegenslag te verwerken. Na een duel voor zijn doel moest doelman Marvin Frenzel per brancard van het ijs. ‘I hope for the best but it doesn’t look good’, sprak de 26-jarige goalie na afloop. Verder onderzoek aan de linkerknie zal zaterdag uitsluitsel geven of de sluitpost dit seizoen nog op het wedstrijdformulier zal verschijnen.

VIERDE SHUTOUT

Na een doelpuntloos tweede bedrijf sloeg Tilburg aan het begin van de derde periode wel toe. Bartek Bison profiteerde van zwak verdedigend werk van Felix Ribarik: 4-0. ‘Het waren niet mijn mooiste goals, maar ik ben er blij mee. Ik speel voor het team en niet voor mijn eigen punten’, voorzag Trappers nummer 98 zijn eigen prestatie van commentaar.

Met de vierde voltreffer was het verzet van de bezoekers definitief gebroken. Men kwam nog wel sporadisch in de buurt van het doel van Ruud Leeuwesteijn, maar de geboren Dordtenaar hield voor de vierde maal dit seizoen de nul vast. In de slotfase legden Diego Hofland en Raymond van der Schuit de 6-0 eindcijfers vast.

RESPECT

Met een collectief goed optreden liet de formatie rondom captain Mickey Bastings zien uit het juiste mentale hout te zijn gesneden. ‘Ondanks de negen punten achterstand op Halle hebben we de eerste plaats nog altijd niet uit ons hoofd gezet’, vertelde Bartek Bison. ‘Vanavond pakte iedereen zijn verantwoordelijkheid en dan zie je waartoe we als team in staat zijn.’

Zondagavond (aanvang 18:30 uur) wacht Hammer Eisbären. Op papier een duel dat gewonnen moét worden. Al mag de equipe onder leiding van coach Jeff Job niet onderschat worden. Vrijdagavond zette men in Herne de plaatselijke Miners een hak. Het werd 3-4 na verlenging voor de rode lantaarndrager. Bison: ‘De nederlaag tegen Krefeld onlangs heeft duidelijk gemaakt dat elke tegenstander respect verdient. Wanneer we zondag met dezelfde mindset als vanavond aan de start staan, heb ik alle vertrouwen in een goede afloop.’

Man of the Match
Bartek Bison | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie