Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hammer Eisbären vs. Tilburg Trappers

Trappers met juiste mindset naar Hamm

Met hernieuwd vertrouwen stapt Trappers vanavond in Hamm op het ijs voor de tweede confrontatie met Hammer Eisbären dit seizoen. De tegenstander staat weliswaar onderaan de ranglijst in de competitie, maar kan nog altijd verrassend uit de hoek komen. Zoals vrijdagavond, toen Eisbären geheel onverwacht van Herner EV won.

De overwinningen van Hamm dit seizoen zijn op één hand te tellen: drie. Ondanks dat Eisbären eigenlijk continue onderaan bungelt, zijn de drie overwinningen binnen gehengeld tegen niet onverdienstelijke middenmoters Black Dragons Erfurt, Crocodiles Hamburg en afgelopen vrijdag nog de huidige nummer zes: Herner EV Miners.

KYLE BROTHERS

Kyle Brothers is deze maand overgestapt van EG Diez-Limburg naar Hammer Eisbären. De 28-jarige Canadees heeft direct laten zien wat hij waard is en heeft in twee wedstrijden al vier punten verzameld. Tegen Essen maakte hij dinsdag twee assists en vrijdag scoorde hij zijn eerste goal voor Hamm. Met zijn fysieke aanwezigheid en hoge spelsnelheid is hij dus eentje voor Trappers om in de gaten te houden vanavond.

‘ECHT EVEN NODIG’

Na twee thuisnederlagen op rij (Saale Bulls Halle 1-5 en Hannover Indians 4-5 OT) was de winst op Moskitos Essen afgelopen vrijdag ‘echt even nodig’. De focus was weer terug en gaandeweg de wedstrijd tankte Trappers de tank weer vol met zelfvertrouwen. Het werd 6-0 op Stappegoor met goals van Jordy Verkiel, Brett Bulmer, Bartek Bison (tweemaal), Diego Hofland en Raymond van der Schuit.

MINDSET

Met het zelfvertrouwen en het vooruitzicht om tegen de laagst genoteerde tegenstander te spelen, komt wellicht ook het gevaar van onderschatting. Zeker nu Eisbären ook gewonnen heeft afgelopen vrijdag, van Herner EV. “De nederlaag tegen Krefeld onlangs heeft duidelijk gemaakt dat elke tegenstander respect verdient,” zei Bartek Bison afgelopen vrijdag al, vooruitkijkende naar de wedstrijd van vanavond. “Als we zondag met dezelfde mindset als vrijdag aan de start staan, heb ik alle vertrouwen in een goede afloop.”

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Kevin Bruijsten, Noah Muller en Ties van Soest

De wedstrijd begint vanavond om 18.30 uur en is live te volgen via Sprade TV

WEDSTRIJDAANPASSINGEN

De wedstrijd van dinsdag 18 januari 2022 thuis tegen EG Diez Limburg, wordt gespeeld op dinsdag 15 februari 2022 om 20:00 uur.

De wedstrijd van vrijdag 18 februari 2022 tegen Saale Bulls Halle wordt op zondag 13 februari 2022 om 15:00 uur gespeeld.

Deze wedstrijdwijzigingen zijn op de website en in de digitale agenda aangepast.