Terug naar Nieuws

Hammer Eisbären vs. Tilburg Trappers (3-8)

TRAPPERS VERSLAAT HEKKENSLUITER HAMM OP DEBUUTAVOND GOALIE ANSEMS

Hamm gaf het tot laat in de wedstrijd niet cadeau, maar moest uiteindelijk nog een flinke uitslag incasseren. Trappers, waar goalie Jowin Ansems zijn debuut maakte in de Oberliga, kwam uiteindelijk op stoom en stelde sinds lange tijd weer een zespuntenweekend vast.

Door Arthur Ottenhof

Mede door slordigheid en onoplettendheid in het eerste kwartier moest menig speler naar de strafbank. Pas toen de concentratie aanwezig was, zette Trappers gelijk druk. Dat resulteerde – op het randje van powerplay – in de 0-1 van Diego Hofland. Brett Bulmer, zoals altijd gevaarlijk, zette de aanval op en bereikte Trappers nummer 66. Amper een minuut later kon Kevin Bruijsten de rebound van Delaney Hessels binnentikken. Hamm-goalie Daniel Filimonow redde in eerste instantie, maar was op de inzet van Bruijsten kansloos.

Tussendoor wekte Tim Junge de nodige irritatie aan Trappers-zijde; wederom beukte hij een tegenstander omver, maar de scheidsrechters ontging ditmaal niets. In de powerplay soleerde Max Hermens vlak voor de buzzer nog tot voor de neus van Filimonow. Hermens vuurde en de Hamm-goalie leek de puck vervolgens zelf in zijn eigen doeltje te gooien: 0-3. Zo kon Trappers ondanks de rommelige start toch al gauw orde op zaken stellen tegen de hekkensluiter van de Oberliga.

DE IJSBEER BIJT

Jordy van Oorschot werd al na een minuut in de tweede periode naar de strafbank gestuurd vanwege een high stick. Dat leidde de honger van de ijsberen uit Hamm in, want in de powerplay sloegen zij tweemaal toe. Fabian Calovi profiteerde van slecht zicht bij Jowin Ansems. Het was zo druk voor zijn neus dat de pegel van afstand hem te machtig werd. Daarmee moest de jonge vervanger van Ruud Leeuwesteijn zijn eerste tegengoal slikken. David Trivellato deed het kort na de powerplaygoal, nog eens dunnetjes over. Wederom was het een wirwar van benen en sticks voor de Trappers-goal en Trivellato prikte binnen. Bulmer zorgde vrijwel direct na de tweede Hamm-goal met een geplaatste knal voor wat lucht: 2-4.

Over zijn debuut zei Jowin Ansems het volgende:

“Ja, ik was wel iets zenuwachtiger dan normaal, wat natuurlijk ook wel logisch is. Maar ik maak mezelf er nooit te druk om, het komt zoals het komt en als je te veel gaat piekeren zal het ook niet veel goeds brengen.”

Op de vraag of hij stiekem hoopte op een shutout tijdens zijn debuut, antwoordde hij stellig:

“Het gaat altijd wel in je om. Vaak voor de wedstrijd denk ik er wel aan, niet als verwachting, maar juist meer als een manier om mezelf te motiveren. Dit was voor vandaag dus ook niet anders.”

Tot slot gaf collega-keeper Ruud Leeuwesteijn nog tips:

“Ruudje heeft me voor en tijdens de wedstrijd goed geholpen. Voor de wedstrijd zei Ruud dat ik me niet te druk moest maken, gewoon lekker m’n spel spelen en genieten. Verder heeft hij tussen de periodes en na de wedstrijd tips gegeven over de wedstrijd en me gemotiveerd, wat erg fijn was.”

Waar het duel opeens grossierde in goals, kwamen de opstootjes wederom terug. Jordy Verkiel hield zich niet in en ook Ibrahim Weissleder deed van zich spreken. Tim Junge, de meest agressieve speler van de avond, werd voor de derde maal naar de strafbank gestuurd. Toen ook Kilian van Gorp een onbenullige check beging, kon Hamm weer in de aanval. Winterversterking Kyle Brothers passeerde zeer fraai een aantal geelblauwen en gaf Christopher Schutz een niet te missen kans: 3-4. Hermens dacht met nog anderhalve seconde op de klok zijn record ‘scoren-op-de-buzzer’ aan te scherpen, maar de scheidsrechters keurden de goal af, aangezien de puck de lijn passeerde ná het rustsignaal. Trappers ging hierdoor met een voorsprong van een enkele goal rusten.

ORDE HERSTELD

Trappers besloot in het laatste bedrijf de rollen om te draaien. Nu was het de jarige Raymond van der Schuit die alert onderschepte en vervolgens hard binnenschoot. De ban brak helemaal toen Reno de Hondt goalie Filimonow kon omspelen. De Hamm-goalie dook op een stil liggende puck, maar tastte mis, waardoor De Hondt kon scoren: 3-6. Daarna imiteerde De Hondt nog zijn ploeggenoot Van der Schuit door de puck te onderscheppen. Dit keer gaf De Hondt de puck af voor de vrijstaande Bulmer; een koud kunstje voor de Canadees. Tijn Jacobs was nog driftig op zoek naar een goal en kreeg die ook op fraai aangeven van Van Gorp. Jacobs’ goal zat vol met venijn, een echte bardown-goal. Trappers herstelde op die manier de orde en gaf de ijsberen geen enkele kans meer.

In Essen wonnen de Moskitos van Trappers-concurrent Hannover Scorpions met 5-2. Door die overwinning, onder leiding van openingstreffermaker Mitch Bruijsten, kruipt Trappers weer drie punten dichterbij de nummer twee. Zondag 23 januari wacht een thuiswedstrijd tegen de Scorpions. PS: ook koploper Saale Bulls verloor, met 1-2 van Herne Miners.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie