Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EC Hannover Indians (4-5 OT)

TRAPPERS MOET BUIGEN IN OVERTIME NA VERHITTE STRIJD TEGEN INDIANS

Trappers en de Indians uit Hannover hielden het spannend tot het laatste moment door lange tijd op 4-4 te blijven steken. Uiteindelijk was Jayden Schubert de gevierde man die de bevrijdende 4-5 in overtime binnen tikte. De mannen van Livingston bleven verslagen achter.

De thuisploeg besloot vanaf het eerste moment druk te zetten, maar kreeg er tot dan toe geen doelpunt voor terug. Beide teams zaten elkaar daarna vooral in de weg bij meerdere opstootjes. De derde matpartij van de eerste periode was het meest hevig: Kilian van Gorp werd uitgedaagd door Robin Palka. Daar had laatstgenoemde een verkeerde aan, want met de blote vuisten werden de nodige klappen uitgedeeld aan het adres van de Indians-speler. Beide heethoofden moesten twee plus vijf minuten brommen. Voortijdig ingrijpen door de scheidsrechters was er niet bij.

Ondertussen profiteerde Igor Bacek van de schermutselingen door tweemaal raak te prikken; tweemaal op aangeven van oud-Trappers-speler Parker Bowles – die sowieso bezig is aan een ijzersterk seizoen. Bovendien hielp het niet mee dat de jonge Indians-goalie David Böttcher Miserotti de kansen puik redde, die met name van de stick van Brett Bulmer werden gevuurd.

KILLER COMEBACK

Coach Dave Livingston moet een mix tussen een uitbrander en een peptalk hebben gegeven in de rust, want het was alsof Trappers herboren was. Direct profiteerde de van een blessure teruggekeerde Raymond van der Schuit van de hoge druk: 1-2. Luttele minuten later werd eerst snoeihard de paal geraakt alvorens Kevin Bruijsten de rebound binnen kon tikken. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte Max Hermens de comeback helemaal compleet na zeer fraai voorwerk van Jordy Verkiel en Bulmer. Zo werd de achterstand in een tijdsbestek van vijf minuten geheel omgedraaid.

Volgens Max Hermens was Dave Livingston van mening dat iedereen voor elkaar door het vuur ging. Die echte teamspirit wakkerde hij nog eens aan in de rust tussen de eerste en tweede periode en leidde daardoor de comeback in. Hermens zelf vond vooral de ‘arbitrale dwalingen’ erg zonde.

Toch bleven de opstootjes nooit ver weg. En in een face-off besloot Nicolas Turnwald het weer spannend te maken: 3-3. Ook deze assist kwam op naam van de plaaggeest Parker Bowles. Delaney Hessels vond het mooi geweest met de acties van Bowles en ging een gevecht met ‘m aan. Ondertussen miste Bulmer nog voor halfleeg doel. Doordat Bulmer en Kevin Bruijsten zich klaarblijkelijk ook nog misdroegen, moest Trappers de derde periode beginnen met het drietal (Hessels, Bulmer, Bruijsten) op de strafbank. Parker Bowles werd nog een resterend minuutje straftijd toebedeeld in het derde bedrijf. De scheidsrechters leken het maar amper in de hand te hebben.

NEK-AAN-NEK

Doordat het slot met 5-tegen-3 startte, kon Indians binnen de kortste keren profiteren. Branislav Pohanka maakte de 3-4 van de middag door de overtalsituatie. Eenmaal weer op volle oorlogssterkte gaven Bastings en Hermens een niet te missen kans aan Verkiel: 4-4. Kyle Gibbons had de winnende nog op zijn stick, maar schoot voor de neus van Ruud Leeuwesteijn huizenhoog over. Een straf voor Robin Palka leverde in powerplay voor Trappers ook niks meer op. Daardoor stevenden beide ploegen af op overtime.

OVERTIME

Daar, in die verlenging, had Parker Bowles de eerste levensgrote kans – en op Trappers’ beurt Hermens. Tientallen seconden later deed Jayden Schubert wat Bowles niet lukte: de winnende maken. Zo eindigde de verhitte wedstrijd toch nog in mineur voor de geelblauwe equipe.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie