Terug naar Nieuws

TRAPPERS ONTVANGT OBERLIGA LICENTIE

Het vertrouwen van de Duitse IJshockey Bond (DEB) in Tilburg Trappers is groot. De formatie van coach Doug Mason ontving samen met 14 andere Oberliga Nord clubs de licentie voor het komende Oberliga seizoen.

De licentiecommissie van de DEB is uiterst tevreden dat alle clubs voldoen aan de door de Bond opgestelde licentie-eisen. ‘Ondanks de nog altijd uiterst lastige omstandigheden hebben de clubs, zowel in de Oberliga Nord als Zuid, zeer verantwoord gewerkt. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst’, aldus Nicholas Rausch, commercieel leider van de licentiecommissie van de Duitse IJshockeybond.

FÜCHSE TERUG

Na twee jaar afwezigheid keert Füchse Duisburg terug in de Oberliga Nord. Vanwege het ontbreken van de financiële middelen kwamen de Vossen de afgelopen twee ijshockeyjaargangen uit in de Regionalliga West. De manschappen onder leiding van Alexander Jacobs pakten vorig seizoen de landstitel en dwongen daarmee promotie naar de Oberliga (Nord) af.

Tilburg is 14-7-0 (winst-verlies-gelijk) in zijn 21 onderlinge ontmoetingen met Duisburg. In eigen huis stapte men in negen van de tien wedstrijden als overwinnaar van het ijs, terwijl buiten de stadsgrenzen vijf zeges werden geboekt. De meest doelpuntrijke tweestrijd tussen beide teams vond plaats op zondag 4 februari 2018. Via de periodestanden 0-2, 3-2 en 2-3 werd het uiteindelijk 5-7 in het voordeel van Trappers. Zowel Brock Montgomery als Ryan Collier tekende voor 1 goal en 3 assists die avond. De overall doelcijfers zijn: 83 vóór en 60 tegen.

COMPETITIESTART

Vier dagen na de laatste oefenwedstrijd in en tegen Herne gaat het op donderdag 22 september ‘wieder Los’ met de openingswedstrijd van het seizoen. Welke ploegen de strijd met elkaar aanbinden in op dit moment nog niet bekend. Voor de overige 13 teams gaat het seizoen een etmaal later van start. Net zoals afgelopen jaar werkt de equipe van coach Doug Mason in de Oberliga Nord een zogenaamde ‘Doppelrunde’ (56 competitieduels) af. Het speelschema wordt naar verwachting in de laatste week van juli bekend gemaakt.