Terug naar Nieuws

CONNOR SILLS DERDE VERSTERKING TILBURG TRAPPERS

Tilburg Trappers heeft na Cedrick Andree en Mikko Virtanen opnieuw een overzeese versterking binnengehaald. De nummer 3 uit de Oberliga Nord van afgelopen seizoen neemt Connor Sills over van het Schotse Dundee Stars, dat uitkomt in de Britse Elite Ice Hockey League.

Thunder Bay (Ontario), een stad gelegen aan het grootste zoetwatermeer ter wereld (Lake Superior). Maar wereldwijd toch vooral bekend als ‘hockeytown’. De geboorteplaats van meer professionele ijshockeyers per hoofd van de bevolking dan welke andere stad dan ook. De meest bekende zijn zonder twijfel Eric, Marc, Jordan en Jared Staal, zonen van de Nederlands-Canadese turf boeren Henry en Linda Staal.

POWER FORWARD
Ook de wieg van de nieuwste Trapper, Connor Sills, stond in T-Bay. De 27-jarige power forward, die op alle posities in de aanval uit de voeten kan, kreeg zijn belangrijkste ijshockeyopleiding in de Ontario Hockey League (OHL). Drie seizoenen lang was hij een Plymouth Whaler en na de verkoop van het team door eigenaar Peter Karmanos verhuisde de ploeg naar Flint (Michigan).

Na zijn juniorentijd maakte de 1.93’ meter grote en 97 kilo zware Canadees de overstap naar de grootste tweetalige Engels-Franse universiteit ter wereld, de University of Ottawa. Daar verdedigde Connor vier jaar lang de eer van de Ottawa Gee-Gees in de hoogste Canadese universiteitscompetitie (Usports). Waar hij in de OHL vooral als vechter gebruikt werd, liet Sills op universiteitsniveau zien veel meer in zijn mars te hebben. Het leverde hem een contract in Dundee op. Met de Stars reikte hij tot de halve finale van de play-offs waarin Belfast Giants met 6-0 te sterk bleek

VOOROP IN STRIJD
‘In zijn debuutjaar in Dundee heeft Connor het met 13 goals en 28 punten in 53 duels prima gedaan. En dat in een team met liefst 17 imports waaronder 12 Canadezen’, vertelt René de Hondt. De technisch manager gaat verder: ‘Hij is groot, rechtshandig, weet waar het vijandelijke doel staat, gaat altijd voorop in de strijd en is een leider in de kleedkamer. Volgens Doug (Mason) en ik een goede versterking voor Trappers.’