Terug naar Nieuws

TILBURG TRAPPERS TREKT MIKKO VIRTANEN AAN

Tilburg Trappers heeft zich versterkt met aanvaller Mikko Virtanen. De 28-jarige Fin is de tweede nieuweling in de Tilburgse selectie. Eerder werd doelman Cedrick Andree al vastgelegd door de drievoudig Oberliga kampioen.

‘Een heel clevere speler, die in alle drie vakken (aanvals-, neutrale- en verdedigingsvak) weet wat hem te doen staat. Fysiek sterk, goede schaatser, rechtshandig wat een groot voordeel is op de powerplay en zeer bewust van zijn defensieve verantwoordelijkheden. Hij zal geen topscorer worden, maar hij kan de andere jongens wel leren wat er nodig is om grote wedstrijden te winnen’, vertelt Doug Mason, die de Fin op het spoor kwam dankzij een oud-speler waarmee hij in Oostenrijk werkte en die nu coach in Finland is.

PALMARES
Mikko Virtanen werd op 7 maart 1994 geboren in Kouvola, een stad ruim 130 kilometer noordoostelijk gelegen van de hoofdstad Helsinki. De center, die ook als right winger uit de voeten kan, kreeg zijn volledige ijshockeyopleiding in ‘het land van de duizend meren’. Op zijn palmares prijken onder andere 230 duels in de Liiga (het hoogste niveau in Finland) voor KooKoo en KalPa. Ook doorliep hij verschillende vertegenwoordigende Finse jeugdteams waaronder de onder-17, onder-19 en onder-20.

De overgang naar Tilburg betekent het tweede buitenlandse avontuur voor de 1.84’ meter lange en bijna tachtig kilo wegende forward. Afgelopen jaar verdedigde Virtanen de kleuren van Odense Bulldogs, dat uitkomt in de Metal Ligaen. In 32 wedstrijden was hij goed voor 7 treffers en 10 beslissende passes en tijdens de play-offs voegde hij nog 3 punten aan zijn totalen toe.

ZEVENDE FIN
Virtanen, die in augustus met zijn vriendin en éénjarig dochtertje naar Tilburg komt, is de zevende Fin in de 84-jarige Trappers historie. Ville Helske was in het seizoen 1996-1997 de eerste die het geelblauwe shirt over zijn schouders trok. Hij werd gevolgd door Juha Kuusisaari (’98-’99), Timo Hurskainen (’03-’04), Joel Salonen (’05-’06), Niko Suoraniemi (’08-’09). De rij wordt gesloten door Pippo Limnell Finocchiaro. De zoon van een Finse moeder en Italiaanse vader was twee jaar (2010-2012) actief in de Kruikenstad.