Terug naar Nieuws

Trappers heeft ook in 2020 overtime nodig om Indians te verslaan

STERK SPELENDE VERDEDIGERS HOUDEN BEIDE TEAMS OP DE BEEN.

Het eerste speelweekend van 2020 betreft voor de derde keer dit seizoen een ‘Hannover-weekend’. Op vrijdagavond ontving Tilburg Trappers, Hannover Indians. Bij Hannover Scorpions op zondagavond, zal Tilburg Trappers op zoek gaan naar de eerste ‘drie punten wedstrijd’ van 2020 omdat met Hannover Indians op vrijdagavond de punten gedeeld moesten worden. Pas in de extra speeltijd won Trappers met 1-0.

BATTLE OF THE DEFENSEMEN.

Hoewel dat de eerste periode gelijk op ging, had Tilburg Trappers net iets betere kansen. Maar de net iets betere kansen bleken net niet goed genoeg om tot scoren te komen. Hannover Indians had net als Tilburg Trappers moeite om de goalie te vinden. Dat kwam mede door de arbeid van de verdedigers van beide teams.

De pucks die wél door de defensie heen glipten, eindigde naast de goals of in de handschoenen van beide goalies. Dat resulteerde na 20 minuten in dezelfde stand, waar de periode mee begon. Chad Niddery gaf na afloop aan: “It is almost better maybe not for the fans, but as a player, when you play better defensively, it’s better hockey. It’s just the way our teams play against each other. We both had chances, great chances! This game could be five-nothing, either team”.

SCOREBOARD

Ook in de tweede periode ging het spel op en neer. Een aantal straffen, waarvan een makkelijk geschreven straf voor Danny Stempher deed daar weinig aan veranderen. Heel even werd het spel stilgelegd omdat de tijd van het scoreboard niet meer liep. Nadat dat probleem weer was opgelost ging de wedstrijd verder. Net als in de eerste periode stond er na 20 minuten wederom 0-0 op het scoreboard.

Kevin Bruijsten keek vooral terug op een leuke pot ijshockey en zei na afloop het volgende;

“Zij zijn één van de weinige teams die verdedigend echt boven het gemiddelde zitten. Als je 60 minuten niet scoort met het team dat wij hebben, dan doen zij echt wel iets goed. Daarbij hebben wij ook niet veel weggegeven, en als we iets weggaven stond Ian Meiderdres daar goed te keepen. Hun verdedigers zijn groot, maar kunnen ook goed schaatsen, dan krijg je het echt wel lastig” . Ook gaf hij aan dat hij het leuker vind om zo’n wedstrijd te spelen dan bijvoorbeeld een wedstrijd die in een 9-1 eindigt.

Chad Niddery gaf aan graag tegen Trappers te spelen: “It’s ton of chances both side. It’s fun for me. I love playing Tilburg. Those chances that come not so often when you play another German team in the Oberliga.” Ook gaf hij aan dat de powerplays niet helemaal op orde waren, maar dat Trappers een zeer sterke penaltykill bezitten en het Indians knap lastig maakte.

De coach van Hannover Indians, Lenny Soccio roemde zijn spelers na afloop ondanks de volle ziekenboeg en zei het volgende: “The guys are battling for weeks now, working very hard.” Daarbij roemt hij vooral de Canadese Duitse goalie, Kristian Hufsky. “We hebben veel geblesseerden, maar het maakt niet uit wie we missen of wie op het ijs stapt, ze geven 100% en ze willen willen winnen. En dat werkt tot nu toe.”

SLOTSTUK

Ook de laatste periode van de wedstrijd verliep net zoals de voorgaande perioden. Evenwichtigheid, sterke verdedigers en beide teams die elkaar met goede aanvallen te lijf gingen. Die combinatie zorgde voor een super spannende wedstrijd. Ook dat zorgde ervoor dat er wederom niet werd gescoord. Ook een makkelijk gegeven straf voor Alexei Loginov in de slotfase deed dat niet veranderen. Chad Niddery die bij de overtreding betrokken was zei al lachend en beschaamd het volgende: “Ik werd geraakt maar ik ging wel heel makkelijk liggen, iets waar ik me als Canadees voor schaam. Zoiets doe ik normaal niet. Three minutes left and we need something” aldus de vriendelijke Niddery.

“Tot de 60 minuten was het goed in evenwicht, alleen waren wij net ietsje beter. Zij hadden ook kansen, maar wij hadden betere kansen. Verdedigend stonden zij net als wij ook goed”  aldus Kevin Bruijsten na afloop.

GECAMOUFLEERD SCHOT

Omdat er na 60 minuten nog steeds geen winnaar uit de bus was gekomen, moest overtime meer duidelijkheid geven. Al vrij snel in de 3-on-3 situatie werd duidelijk dat Tilburg Trappers toch net iets beter was dan Indians.

Kevin Bruijsten scoorde het winnende doelpunt en omschreef na afloop hoe dat gebeurde: “Ik kreeg de puck voor onze goal en draaide me om en zag dat een speler ging wisselen. De speler die op het ijs springt staat stil. Dan denk ik; Ik schaats recht op hem af en dan moet hij een keuze maken welke kant hij op gaat. Ik ging er omheen en toen dacht ik dat ik ruimte moest maken voor Max Hermens omdat hij normaal gezien mee gaat. Maar Max was er niet dus ik dacht dan schiet ik zelf maar. Dat deed ik langs de benen van de verdediger, zodat ik het schot kon camoufleren en de goalie de puck niet goed zou zien aankomen. Toen ging de puck er gewoon in. De goalie had hem wel net zo goed kunnen hebben.

“3-on-3 is leuk voor het publiek, het blijft wel een dubbeltje op zijn kant. Het gaat lekker op en neer en je creëert veel. Het is na die vijf minuten ook vaak klaar, dat is fijn als zo’n wedstrijd een keer is afgelopen als je als team veel reist” aldus de game winning goal maker, Kevin Bruijsten.

Ook Chad Niddery die achteraf blij was met een punt maar er liever twee had willen meenemen, vindt de 3-on-3 geweldig en zei het volgende: “As a fan it’s the best to watch 3-on-3, and as a player it’s fun to play. If someone is making a mistake, you get a big chance to score.”

NEXT GAMES

Zondag speelt Tilburg Trappers in Wedemark tegen Hannover Scorpions.

Kevin Bruijsten keek alvast vooruit en zei: “Het zijn altijd wel leuke wedstrijden, er gebeurt altijd wel wat daar. Het is daar vijandig, daar kan namelijk alles gebeuren.” Ook gaf hij aan Scorpions een ander team dan Indians te vinden “Indians is een beter team, maar Scorpions heeft betere individuele spelers.”

De coach van Hannover Indians kijkt graag vooruit en verwacht eind januari weer over drie belangrijke spelers te beschikken en hoopt stiekem op een lege ziekenboeg eind januari. Zondag speelt Hannover Indians thuis tegen TecArt Black Dragons uit Erfurt.

Man of the Match
Kevin Bruijsten | Foto Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet en samenvatting