Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hannover Indians

Trappers start Hannover-weekend in eigen huis tegen Indians

Weg met die oliebollen, het is weer tijd voor ijshockey! Vanavond begint Trappers het nieuwe jaar met het thuisduel tegen Hannover Indians. Oud en nieuw is dan misschien voorbij, dat is geen excuus om er geen knallende wedstrijd van te maken!

IN EIGEN HUIS ONGESLAGEN

Het nieuwe jaar begint met een straf programma voor Tilburg Trappers. De ploeg van coach Bo Subr speelt deze maand tegen zes ploegen uit de top acht, waarvan tweemaal buiten de stadsgrenzen. In eigen huis is Tilburg in de huidige ijshockeyjaargang nog ongeslagen. Enkel tegen Hannover Indians en Hamburg Crocodiles had men meer dan zestig minuten nodig om als overwinnaar van het ijs te stappen.

MOEIZAME WEDSTRIJDEN

En laat die Hannover Indians nu de eerste tegenstander van 2020 zijn voor Tilburg. Twee keer eerder speelde Trappers tegen Indians dit seizoen en beide keren waren moeizame wedstrijden. Op 20 oktober won Tilburg thuis met 4-3 in overtime. Vooral het drietal Chad Niddery, Thore Weyrauch en Arnoldas Bosas maakte het Trappers moeilijk. Op 24 november won Tilburg in de Pferdeturm van Indians, maar, zoals Bo Subr het zelf zei na afloop van de wedstrijd: “It wasn’t pretty.” Trappers wist bij aanvang van de wedstrijd niet waar het het zoeken moest, mede door de druk die Indians meteen wist te zetten en het slordige spel van Tilburg zelf.

ZEKER NIET KANSLOOS

De huidige nummer zeven heeft 2019 positief afgesloten. Op Tweede Kerstdag wonnen ze met 1-6 in Leipzig en thuis zegevierden ze met 4-2 tegen Rostock Piranhas. Afgelopen maandag wonnen ze in Herne zelfs van Tilburgs huidige concurrent met 4-2. Kansloos tegen Tilburg is Hannover Indians dus zeker niet.

INDIVIDUELE PRESTATIES

Als we kijken naar de individuele prestaties van de huidige selecties van beide clubs, dan komen daar mooie cijfers uit naar voren. In eerdere confrontaties tussen Trappers en Indians, werden er in totaal 57 goals gemaakt. Daarvan staan er 36 op naam van Tilburg en 21 stuks zijn voor de Hannoverianen. Mitch Bruijsten maakte voor Trappers de meeste goals: negen. Andersom zijn Branislav Pohanka en Chad Niddery de twee Indians die het Tilburgse achternet het meeste weten te vinden (ieder vijf keer). Chad leverde ook de meeste assists van Indians tegen Trappers (zeven keer), voor Tilburg is dat Danny Stempher met dertien assists. En de meest gestrafte spelers voor beide clubs zijn Max Hermens (43 minuten) en Robert Peleikis (27 minuten). Peleikis maakt sinds begin december 2019 geen deel meer uit van het team van de Indians na zijn overstap naar het team van stadsgenoot Hannover Scorpions. Nicolas Bovenschen is nu met 25 minuten de meest bestrafte speler van de Hannover Indians.

Geblesseerde – Geschorste spelers

Ninho Hessels is vandaag nog geschorst. Als morgen het BeNe league team van Tilburg Trappers zijn wedstrijd tegen Unis Flyers heeft gespeeld zit zijn schorsing erop en is hij, vanaf dat moment, weer speelgerechtigd in de Oberliga.

Alleen Ryan Collier is vanavond niet beschikbaar vanwege zijn blessure. Reno de Hondt en Wouter Sars kunnen wel spelen.