Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers

Scorpions tweede tegenstander Trappers dit Hannoverweekend

In de Hus de Groot Eisarena in Wedemark maken de Duitse fans zich vanavond op voor de derde keer Hannover Scorpions versus Tilburg Trappers dit seizoen. De vorige keer dat de twee clubs tegen elkaar streden, won Tilburg thuis ‘makkelijk’ met 7-1. Houdt Trappers in het thuishonk van Scorpions ook stand of wordt het tweede deel van dit Hannoverweekend net zo zwaar als vrijdag tegen Indians?

ER GEBEURT ALTIJD WAT

Kevin Bruijsten, de enige doelpuntmaker van afgelopen vrijdag, gaf na de wedstrijd tegen Indians in ieder geval aan uit te kijken naar vanavond. “Hannover Indians zijn een beter team, maar Scorpions heeft betere individuele spelers. En: het zijn altijd leuke wedstrijden, er gebeurt altijd wel wat daar!”

EMOTIONEEL

Wat er in ieder geval niet gaat gebeuren is het bekende gekleurde commentaar van stadionspeaker (en tevens teammanager) Eric Haselbacher. Na een scheidsrechter tijdens de wedstrijd tegen Hamburg Crocodiles een ‘Vollidiot’ te hebben genoemd na het niet geven van een straf, moet de beruchte commentator twee wedstrijden zijn mond houden. Haselbacher: “Ik doe dit al 33 jaar en ben nu eenmaal emotioneel tijdens de wedstrijden!”

EFFECTIEF

Trappers was tien keer eerder te gast in het Hannoverse Wedemark. Vijf keer ging Tilburg toen met de winst naar huis. De laatste keer was op 18 oktober vorig jaar, al had Trappers toen wel een verlenging nodig om alsnog te winnen met 3-4. Mitch Bruijsten is de meest effectieve Trapper tegen de Schorpioenen: hij scoorde negentien goals en vijftien assists. Andersom zijn het beruchte duo Bombis en Schmid het gevaarlijkste tegen Tilburg. Björn Bombis, die qua punten gelijk staat met Mitch in de topscorerslijst, leverde tien keer de beslissende assist en collega Patrick Schmid schoof zevenmaal de puck over de lijn van de Trappersgoal.

GOALIEPOWER

Op 22 november ging de huidige nummer vijf nog hard onderuit op het Tilburgse ijs en verloren ze met 7-1. Scorpions forward Julien Pelletier zei toen na afloop “We weten hoe goed Trappers speelt. Wij speelden ook goed en gaven weinig kansen weg in de eerste twee periodes, maar wisten zelf onze kansen niet te benutten. Mede doordat de goalie van Trappers erg goed speelde.” Met de goalie bedoelde Pelletier Ian Meierdres, die na vrijdag de goalie is met de meeste shutouts van dit seizoen tot nu toe: drie stuks. Op de goalieranglijst staat Meierdres met een goal-against-average van 2.49 op de derde plaats, onder Indians Kristian Hufsky (2.34), en Hernes Björn Linda (2.48).

Geblesseerde – geschorste spelers

De schorsing van Ninho Hessels zit er op nadat het BeNe league team van Tilburg Trappers gisteren zijn wedstrijd speelde tegen Unis Flyers. Alleen Ryan Collier is nog geblesseerd.

Livestream

De wedstrijd is tegen betaling van €5,50 via de livestream van Sprade TV te volgen.