Terug naar Nieuws

Trappers-blauw tegen Trappers-geel

Jubileumduel eindigt onbeslist

Tilburg Trappers is er vrijdagavond niet in geslaagd te winnen van Tilburg Trappers. Het jubileumduel ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van het ijshockey in de Kruikenstad eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Met ongeveer zesduizend actieve beoefenaars is ijshockey een kleine sport in Nederland. Tilburg is hierop een uitzondering. De stad ademt ijshockey en nergens komen zo veel mensen kijken naar de snelste teamsport ter wereld. Vrijdagavond was hierop geen uitzondering want een kleine duizend ijshockeyfans klapten hun handen stuk voor de helden uit het (soms nog niet zo lange) verleden.

GOUDEN JAREN

In 1938 werd de Tilburgsche IJs Sport Club (TYSC) opgericht. De club speelde aanvankelijk zijn thuiswedstrijden op een open ijsbaan totdat eind november 1969 de overdekte Pellikaanhal officieel geopend werd. De ijshockeytempel in het centrum van de Kruikenstad was tot september 1998 de thuishaven van Trappers. Sindsdien is de club actief in het moderne IJssportcentrum Stappegoor.

De gouden jaren van het Tilburgse ijshockey liggen in de zes seizoenen tussen 1970 en 1976. Zes landskampioenschappen, drie nationale bekers en twee Cup Internationals vonden hun weg richting de Trappers prijzenkast. In cijfers is de suprematie wellicht nog indrukwekkender: in 142 (competitie)duels was er 131 keer winst, speelde men driemaal gelijk en werd er slechts acht keer verloren. In de ijshockeyjaargang 1974-1975 stapte men zelfs 32 wedstrijden achtereen als winnaar van het ijs.

12751 WEDSTRIJDEN

Vierentwintig spelers uit de roemrijke Trappers-historie bonden vrijdagavond ‘de strijd’ met elkaar aan op het bevroren water van het IJssportcentrum Stappegoor. Samen verdedigden zij in 12.751 duels de kleuren van de Tilburgse ijshockeytrots. De meest illustere naam was zonder enige twijfel Joe Simons. Met 743 goals en 1148 punten in 441 ontmoetingen topscorer aller tijden van Tilburg Trappers. 71 jaar inmiddels maar de tijd lijkt geen vat op hem te krijgen getuige de assist op de 0-1 van Cas van den Broek.

Toch ging de meeste aandacht in de eerste periode (van 15 in plaats van de gebruikelijke 20 minuten) uit naar goalie Michel Geisterfer van Trappers-blauw. De inmiddels 61-jarige keeper hield in de voor hem zo karakteristieke stijl zijn doel schoon. Voor de saves op de inzetten van Dennis ten Bokkel en Josh Prudden kreeg de geboren Bosschenaar een open doekje van het publiek.

VIER GOALS

In het tweede deel vielen de doelpunten plots als rijpe appelen. Jens Hemström, Diederick Hagemeijer en Roy van Gorkum bogen de achterstand binnen no time om in een 3-1 voorsprong voor Trappers-geel. Vlak voor de tweede pauze bracht Eric Lambooy de spanning weer terug. Hij gaf Pim Oostelbos, die Marco Hendriks was komen vervangen, het nakijken.

Tien minuten voor tijd tekende Bjorn Willemse voor de gelijkmaker (3-3). Hoewel beide teams nog kansen hadden op de overwinning werd er niet meer gescoord. Na de shake hands, teamfoto en staande ovatie van de supporters zochten de oudgedienden moegestreden maar voldaan de kleedkamer op.

Klik hier voor de wedstrijdbeelden van i13 Media.

Trappers Blauw

 

Trappers Geel