Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EC Hannover Indians

GAMEDAY

Vanmiddag om 15:00 uur zal de puck weer op het ijs van het IJssportcentrum Tilburg vallen voor de wedstrijd tegen de EC Hannover Indians. Met deze wedstrijd sluit Tilburg Trappers, de nieuwe ‘Oberliga Nord Meister’, zijn jubileumweekend in verband met het 80-jarige bestaan af.

Dubbel verlies Trappers in Hannover

Op zondag 21 oktober 2018 speelde Tilburg Trappers in Hannover voor het eerst dit Oberligaseizoen tegen de Hannover Indians. Op 21 oktober 1938 werd de Tilburgsche IJs Sport Club (TYSC) opgericht. En dus bestond de drievoudig Oberliga Meister zondag op de kop af tachtig jaar. De Duitsers wilden echter niet als feestmaal opgediend worden. Trappers verloor die wedstrijd in overtime met 6-5 door een goal van Robert Peleikis.

Trappers had in die periode te kampen met blessures. De toch al krappe Tilburgse selectie werd in het tweede bedrijf van die wedstrijd nog verder uitgedund. Trappers was naar de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen afgereisd met twee goalies, zes verdedigers en negen aanvallers. Na een volstrekt onnodige check van Nikolas Bovenschen in de rug van Jonne de Bonth werd Max Hermens uit het niets besprongen door Robert Peleikis. Diezelfde Peleikis maakte vorig seizoen, toen nog in dienst van Deggendorfer SC, in het tweede finaleduel een einde aan de play-offs van Parker Bowles. Een roekeloze center ice hit bezorgde de Canadees uit Kelowna (British Columbia) een zware hersenschudding. Hoewel Hermens de matpartij niet begonnen was, mocht hij net als zijn opponent vervroegd de kleedkamer opzoeken van referee Ali Soguksu.

Schiettent in Stappegoor

Op 9 december kwamen de Indians op bezoek in Tilburg. Met speels gemak won Tilburg Trappers de thuiswedstrijd. Binnen 20 minuten stond er al 4-0 op het scorebord. In de ‘schiettent’ in Stappegoor werd het uiteindelijk ‘slechts’ 7-1 voor Trappers.

Sport is emotie en soms krijgt die gemoedstoestand even de overhand. Die middag in de openingsperiode van de ontmoeting tussen Trappers en Indians was dat het geval. En eigenlijk begon het al tijdens de warming-up waarbij Michael Knaub meerdere Tilburgers openlijk verzocht om een vechtpartij. Geen enkele Trapper ging in op de provocaties van de 23-jarige leftwinger. Dat de Indians een ploeg is die graag de confrontatie op zoekt blijkt wel uit de ranglijst qua straffen. Zij staan daar helemaal bovenaan met in totaal dit seizoen al 790 strafminuten. Bij de eerste 10 spelers met de meeste straffen staan 3 spelers van de Indians: Victor Knaub (1e), Robert Peleikis (2e) en Nikolas Bovenschen (8e).

Trappers laat zich kaas van het brood eten

Op 20 januari 2019 troffen beide teams elkaar weer in ‘De Wigwam’ zoals het Eisstadion am Pferdeturm in Hannover genoemd wordt. De uitslag (4-3 na shootouts) vertelt niet altijd het verhaal van een wedstrijd. Lange tijd was Tilburg Trappers gelijkwaardig aan Hannover Indians, zo niet beter. Een inzinking aan het begin van de tweede periode kwam de ploeg van coach Bo Subr echter duur te staan.

Opgemerkt dient te worden dat Floris van Elten, Delaney Hessels en Wouter Sars er die dag niet bij waren omdat ze in Kroatië deelnamen aan het WK onder 20. En dat ook Ryan Collier er niet bij was.

Tilburg Trappers kende die dag een droomstart. Binnen 123 tellen stond het 0-2 voor de drievoudig Oberliga Meister. Max Hermens en Mickey Bastings verzorgden de productie. Na de eerste dweil tapte de thuisploeg, gesteund door ruim 2100 fans, uit een ander vaatje. Via treffers van Pohanka en Peleikis verdween de Tilburgse voorsprong als sneeuw voor de zon. Bovendien werd Alexei Loginov door referee Sven Fischer vroegtijdig met 5 minuten straftijd en een game misconduct wegens boarding naar de kleedkamer gezonden.

Ondanks dat de spoeling achterin nog dunner werd door de twaalf minuten afwezigheid (interference en misconduct) van Boet van Gestel joeg de ploeg van coach Bo Subr ook in de derde periode onverminderd op de winst. Toen Arnoldas Bosas zeven minuten voor tijd een fout van Ivy van den Heuvel genadeloos afstrafte (3-2), leek de equipe onder leiding van Lenny Soccio op weg naar de overwinning.

Trappers boog, maar wenste niet te breken. Een rebound van Indians-sluitpost Kevin Beech op een inzet van Van den Heuvel gaf Tilburg het zo gewenste zetje. Mitch Bruijsten profiteerde dankbaar van het buitenkansje (3-3). In het vervolg en de verlenging werd ondanks een overtalsituatie voor Trappers niet meer gescoord, waardoor penaltyshots de beslissing brachten. In deze loterij bleek Hannover de gelukkigere.

De Hannover Indians hebben inmiddels 13 wedstrijden achter elkaar de winst naar zich toegehaald. Zij speelde vrijdagavond thuis tegen de Herner EV en wonnen die wedstrijd met 4-3.  Ze staan op dit moment op de 2e plaats met 2 wedstrijden meer gespeeld dan de nummer 3 stadsgenoot en aartsrivaal Hannover Scorpions.

Nieuwe kans

Dus een geduchte tegenstander. Trappers heeft uit drie gespeelde wedstrijden tegen de Indians dit seizoen, dus slechts een keer gewonnen en tweemaal (na overtime en shootouts) verloren. Vandaag dus een nieuwe kans voor het team van Bo Subr om de stand gelijk te trekken en te laten zien dat men niet voor niets voor het 2e keer ‘Oberliga Nord Meister’ is.

De wedstrijd wordt geleid door Marc André Naust en begeleid door de linesmen Sebastian Licau en Waldemar Schmidt. Naust floot vrijdag de wedstrijd tussen de Bietigheim Steelers en de Lausitzer Füchse in de DEL2.