Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EC Hannover Indians (6-1)

Trappers klaar voor de play-offs

Tilburg Trappers oogt klaar voor de play-offs. In het weekend waarin de ijshockeytrots uit de Kruikenstad het 80-jarig bestaan vierde, boekte men een overtuigende 6-1 zege op Hannover Indians

Net zoals afgelopen jaar lijkt er ook dit seizoen wederom geen maat te staan op de formatie van coach Bo Subr. Zelfs een karrenvracht aan blessures, schorsingen en een overvol programma bracht de drievoudig Oberliga Meister deze ijshockeyjaargang niet uit zijn evenwicht. Afgelopen woensdag verzekerde men zich van het kampioenschap in de Oberliga Nord en thuisvoordeel tot ten minste de halve finale van de play-offs.

HOOFDROL

Zodra het toetje van het ijshockeyseizoen, de play-offs, aan de horizon gloort, laten vrijwel alle Noord-Amerikanen zien er te staan wanneer het nodig is. Brock Montgomery vormt hierop geen uitzondering. Tien dagen geleden nam hij Trappers al aan de hand tegen Hamburg Crocodiles (2 goals en 3 assists) en zondagmiddag tegen Hannover Indians eiste de Canadees uit Moose Jaw (Saskatschewan) wederom een hoofdrol voor zichzelf op met zijn eerste hattrick in zijn profloopbaan.

‘I don’t know if it was our best game but definitely it was one of the best games so far this season.’ Als gevolg van fysieke ongemakken moest hij in zeventien wedstrijden verstek laten gaan, maar desalniettemin staat de teller op 35 punten (16 goals en 19 assists) in 28 duels. ‘It’s a little bit easier when we’re rolling three lines. Everyone gets into the game a bit more. It’s nice to see everyone buzzin like that’ keek Brock terug op de beslissing van zijn coach om met drie lijnen te spelen.

IJSTIJD

Jonne de Bonth en Nick de Ruijter waren onvoldoende fit om aan de wedstrijd te beginnen, terwijl Delaney Hessels, Wouter Sars en Floris van Elten met het BeNe-league team van Trappers in actie kwamen tegen Bulldogs Liège. De Tsjechische oefenmeester begon daarom met zeven verdedigers en negen aanvallers aan de een na laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen.

‘Jong of oud maakt niet uit. Iedereen wil ijstijd. Je wil zo lang en zo vaak mogelijk op het ijs staan. Dat is de sportersmentaliteit’, lachte Jordy van Oorschot zijn net herstelde tanden bloot. De routinier is blij sinds de ontmoeting met ECC Preussen Berlin van het volle vizier verlost te zijn. ‘Je hebt minder zicht en het beslaat. Ik vind het echt niks!’

De verdediger plaatste wel direct een kanttekening bij het spelen met drie lijnen: ‘Tijdens het reguliere seizoen heb je voldoende tijd om te herstellen. Een uitzondering daargelaten speel je namelijk twee duels in een weekend. In de play-offs kom je om de dag in actie. Dan krijg je te maken met vermoeidheid. Vier lijnen zijn dan onontbeerlijk.’

MOORDEND TEMPO

Zelden was er in de openingsperiode een moment waarop de 37 acteurs en de ruim 2600 toeschouwers naar adem konden happen. Trappers tegen Indians was een intense strijd die in een moordend tempo werd afgewerkt. Natuurlijk waren er schoonheidsfoutjes te zien, maar die maakten het duel nog meeslepender. Vanaf de openingsface-off liet Trappers, gekleed in een klassiek tenue uit de beginjaren van zijn bestaan, zien dat het veroveren van het Oberliga Nord kampioenschap slechts een tussenstap is naar het hogere doel, de vierde opeenvolgende Oberliga titel. Dat er geen goals vielen in de eerste periode mocht een wonder worden genoemd, al waren de prestaties van Ian Meierdres en Kevin Beech hier zeker ook debet aan. Beide goalies staken in een blakende vorm.

‘Dit zijn heerlijke wedstrijden om te spelen. Zeker ter voorbereiding op de play-offs. Met de dubbel tegen Halle en Herne-uit op de slotdag van het reguliere seizoen hebben we nog leuke duels voor de boeg’, aldus Jordy van Oorschot. ‘Het begin was geweldig. Zij gingen er vol voor en wij ook. Na de 3-0 van Kevin (Bruijsten) verdween het geloof in een goede afloop bij hun.’

RECLAME

Ook in het middenstuk maakten Tilburg en Hannover reclame voor zichzelf en het Oberliga ijshockey. Reno de Hondt had binnen twee minuten de openingstreffer op zijn stick. Echter zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later golfde het ‘Ian, Ian, Ian’ weer eens door het uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor na een werkelijk formidabele save van de Trappers-doelman op een poging van dichtbij van Arnoldas Bosas.

Met nog 8 minuten en 16 seconden op de klok beslechtte Brock Montgomery de ‘battle in the corner’ met Bosas in zijn voordeel. Max Hermens tikte de puck voor het doel en de Canadees frommelde het bevroren rubber over de schouder van Hannover-goalie Kevin Beech tegen de netten. Trappers rook bloed en twee minuten later was Max Hermens het eindstation van een vlotlopende combinatie tussen Reno de Hondt en Danny Stempher (2-0).

MAGISTRALE SOLO

Waar de meegereisde Indians-fans hoopten op een comeback van hun favorieten in het derde deel, maakte Kevin Bruijsten al na twee minuten in de slotperiode een einde aan deze hoop. Brock Montgomery zorgde voor de 4-0 en daarna bracht Mitch Bruijsten het IJssportcentrum in vervoering met een magistrale solo over het hele ijs waarbij hij zijn tegenstanders tot figuranten degradeerde.

Negenenvijftig tellen later voltooide Montgomery met een snoeiharde onetimer over de blocker van Beech zijn hattrick. ‘It was a nice pass from Ivy (van den Heuvel) down low. I was open, had my stick already lifted and just ripped it home’, beschreef de 26-jarige rightwinger zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Enige smetje op de feestvreugde was de tegentreffer van Ramon Pfennings ruim vier minuten voor tijd waardoor Ian Meierdres zijn shutout alsnog in rook zag opgaan.

‘Die jongen schoot op de paal. Ik draaide me om en veegde de puck er zelf in’, aldus de Tilburgse sluitpost in de catacomben van het stadion. Ook Jordy van Oorschot baalde stevig van het enige doelpunt van de nummer 3 in de Oberliga Nord. ‘Verdedigend stonden we als een huis vandaag. Iedereen was bij de les. Dan Is het heel zonde dat we die goal zo weggeven.’

Man of the Match
Brock Montgomery (Foto Brigitte Jansen)

Klik hier voor de samenvatting