Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

GAMEDAY

Afgelopen zondagmiddag won Trappers zijn tiende wedstrijd op rij. De EC Hannover Indians, de huidige nummer 3, werd met 6-1 en dus zonder punten in de bus naar huis gestuurd. Vanmorgen is het team onderweg naar Halle waar vanavond om 19:00 uur de puck op de ijsvloer van de Sparkassen-Eisdom, de thuisbasis van de Saale Bulls Halle wordt gedropt. Trappers ontmoet de Saale Bulls tweemaal achterelkaar. Vrijdag komt het team uit Halle naar Tilburg voor de laatste thuiswedstrijd in de reguliere ronde van de Oberliga Nord.

Niet meegereisd zijn: Jonne de Bonth en Nick de Ruijter, die beide nog herstellende zijn.

SAALE BULLS

Het team van coach Ryan Foster staat op dit moment op de vierde plaats, de plaats die nog recht geeft op thuis voordeel in de playoffs. De voorsprong op de nummer 5, Herner EV, bedraagt slechts 3 punten. Voor de club uit Halle is het dus van grootste belang dat er ook tegen Trappers punten gehaald worden om de voorsprong te behouden en eventueel uit te breiden.

Herner EV heeft vanavond en vrijdag de Hannover Scorpions als tegenstander en is zondag de gastheer van Tilburg Trappers. De Bulls krijgen zondag nog de Harzer Falken op bezoek en hebben dus een minder zwaar programma.

Vrijdagavond wonnen de Saalle Bulls hun uitwedstrijd bij de ECC Preussen Berlin met 8-0.

STATISTIEKEN

In de statistieken van Powerplay, Penalty Killing en Scoring efficiëntie staat Tilburg Trappers op twee lijsten bovenaan. De Saale Bulls staan op deze lijsten telkens op de derde plaats.

Alleen met een powerplaypercentage van 25.1% liggen de Bulls 1,5% voor op Trappers. De penalty killing gaat echter met een voorsprong van 1,6% naar Trappers en ook de scorings efficiëntie is ruim 2% beter.

De gevaarlijkste spelers zijn de twee importspelers, Tyler Mosienko (Can) en Christopher Fransis (USA). Ook Nathan Burns, de Canadees met een Duist paspoort, is een gevaarlijke man. Van de 199 door de Bulls gescoorde goals hebben ze met zijn drieën een belangrijk aandeel geleverd met in totaal 60 goals.

De wedstrijd is live te volgen via een betaalde livestream of via de liveticker.